Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Zwarte Mars voor slachtoffers van psychiatrisch geweld is succes!

Datum: 13 oktober 2009, 11:00 ~ Bron: Sarah Beweging

Ter gelegenheid van de Werelddag Geestelijke Gezondheidszorg hebben zaterdagnamiddag, 10 oktober, zo’n 60 medewerkers en sympathisanten van de Sarah Beweging In het centrum van Brussel een zwarte mars gehouden ter nagedachtenis van de doden van het psychiatrisch systeem. Onder de aanwezigen bevonden zich delegaties van verscheidene groeperingen uit België en Nederland.

Zwarte Mars - Protest tegen psychiatrisch geweld

Zwarte Mars - Protest tegen psychiatrisch geweld

“In België alleen al vallen jaarlijks meer dan duizend voortijdige en onnodige doden door toedoen van psychiatrische, vooral medicamenteuze, behandeling”, zeggen de woordvoerders van de Sarah Beweging, “ dat staat onomstotelijk vast en de overheid spreekt dat ook niet tegen, maar er liggen blijkbaar niet veel verantwoordelijken wakker van.”

De deelnemers aan de mars droegen bordjes mee met daarop de namen van meer dan zestig via psychiatrie overleden familieleden, vrienden en kennissen. Als hulde aan de slachtoffers werden rozen neergelegd op de trappen van de Beurs terwijl passende liederen werden gezongen door de zangers Raf en Kristof. De voornamen en leeftijd van overlijden van de slachtoffers werden dan afgeroepen.

Zwarte Mars - Protest tegen psychiatrisch geweld

Zwarte Mars - Protest tegen psychiatrisch geweld

Honderden flyers met informatie vonden hun weg naar de vele voorbijgangers en toeristen die spontaan bleven staan en een gesprek aanknoopten of vragen stelden. Ook daaruit bleek dat deze doden van het ‘systeem’ een probleem zijn voor de gewone burgers in België maar niet voor de overheid en voor zij die daar veel geld aan verdienen.

Jan Vanhaelen en Mieke Houthaeve
woordvoerders

www.sarahbeweging.net

Voor meer Waarden en Welzijn!

Bron: Sarah Beweging

Zie ook: Genegeerd: Psychiatrisch patiënten sterven door psychiatrische medicijnen

[nggallery id=2]

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

De depressie-epidemie Ziek van Angst Nieuwe wegen voor de geneeskunde Medicijnen 2004-2005
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net