Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Zaak Kim De Gelder (Joker Baby Killer uit België): kaartenhuis psychiatrie op het spel

Datum: 13 mei 2009, 05:50

Gepubliceerd door apotheker Fernand Haesbrouck

Een cordon van vijf gerechtspsychiaters is aangesteld om te verhinderen dat enkele fantoomdogmas’s, die de psychiatrie als medisch icoon overeind moeten houden, zullen sneuvelen.

Al is het zonneklaar welke stemmen van bovennatuurlijke krachten de jongen hebben gedwongen zijn missie te volbrengen, een simpele scholing en kennis van de chemicaliën waarmee gedragsdokters goochelen in hun tovenarij is ze vreemd.

En juist die kennis en die scholing is vereist als sleutel voor het probleem.

Vraag is daarbij of het kleine peloton zal volstaan om met nieuwe fabeltjes de reeds bekende verhaaltjes van die medische kunsten overeind te houden.

Joker Kim De Gelder, dader van de steekpartij in een crèche in Dendermonde

Joker Kim De Gelder, dader van de steekpartij in een crèche in Dendermonde

Alvast een meesterlijke zet van het gerechtelijk apparaat om marionetten van de farmaceutische scheikunde te dwingen een nieuwe kaart te leggen bovenop de piramide van het gevestigde aanzien.

Tenzij, natuurlijk… medische dossiers zullen verloren zijn gegaan als deus ex machina, zoals ook in de zaak Lhermitte een verrassend document uiteindelijk als bliksemafleider heeft gediend om het kaartenhuis van de psychiatrie even overeind te houden.

Al gok ik op een nieuw fabeltje, want bovennatuurlijke stemmen die beginnen spreken, die beginnen dwingen, die een gedrag beginnen sturen van een persoon wanneer die chemisch wordt behandeld om daar helemaal vrij van te zijn, dat kan alleen maar wanneer tegelijk met die chemicaliën ook bovennatuurlijke krachten en stemmen zijn toegediend, door artsen gespecialiseerd in gedrag.

De farmaceutische industrie staat bovendien garant dat de producten, die ze slijten, alleen maar gecontroleerde chemie bevatten en zeker geen stemmen of tovenarij waarmee artsen patiënten willen genezen.

Benieuwd hoe men die tovertruc aan het parket zal verkopen. Er komen immers nog zaken, waar medische deskundigen het nieuwe fabeltje zullen nodig hebben om een soort establishment overeind te houden.

Deze publicatie is onderdeel van het column van apotheker Fernand Haesbrouck, klik hier voor meer publicaties van de auteur.

 

Boeken van de auteur

ADHD-medicatie
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!