Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Ypsilon: Inrichting Dijk en Duin maakt het te gortig, patiënten sterven onnodig

Datum: 29 juli 2009, 07:11 ~ Bron: Noordhollands Dagblad

dijk en duinEerder al trok psychiater Daniël van Dijk aan de bel over de vele wanpraktijken in de psychiatrische inrichting Dijk en Duin. Praktijken waardoor patiënten onnodig zouden sterven. Patiënten zouden bijvoorbeeld aan hun lot worden overgelaten in een isoleercel, volgespoten met antipsychotica waardoor ze vaak onnodig aan hun einde zouden komen.

Op deze website zijn verschillende berichten van familieleden van patiënten binnengekomen over de situatie in Dijk en Duin.

Gachte redactie.Mijn dochter(40jaar) is momenteel met een I.B.S.opgenomen in Kijk en Duin.Zij is psychotisch.Ik mag 1keer per dag bellen om te informeren hoe het met haar is.Zij zit vanaf afgelopen zaterdag in de isoleer.Niemand mag op bezoek komen.(omdat dat teveel prikkels zou geven)Wij zijn heel ongerust,en vragen ons af of dit
zomaar kan.Decommunicatie met de afdeling verloopt heel stroef,ze vinden mij maar lastig.Ik probeer een vertrouwenspersoon of haar
psychiater te bellen,niemand is bereikbaar.Wat kan ik doen?

ellen van de woestijne (email bekend bij de redactie)

Psychiater Daniël van Dijk heeft alles geprobeerd om een einde te maken aan de misstanden, maar werd door de hogere psychiaters genegeerd. Uiteindelijk zocht hij aandacht via de media, zoals in het volgende interview bij Goedemorgen Nederland op Radio 1.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

~ Quote uit Noordhollands Dagblad ~

Ypsilon, de vereniging van familieleden van patiënten met schizofrenie of een psychose, wil een inventarisatie maken van klachten die patiënten en betrokkenen hebben over de zorgverlening door GGZ-instelling Dijk en Duin. Drie weken terug vertelde Marjo Markx van Ypsilon in Dagblad Waterland:

Als we klachten krijgen, is het vaak Purmerend.

GGZ Dijk en Duin, dat psychiatrische hulp biedt in Waterland, de Zaanstreek en Kennemerland, liet daarop in een reactie weten:

Wij herkennen ons niet in dit negatieve beeld over Purmerend.

Medewerkers van Ypsilon zien het onlangs verschenen rapport van de inspectie van de gezondheidszorg als een bevestiging van het negatieve beeld dat zij hebben van de psychische hulpverlening in Zaanstreek-Waterland. De inspectie schrijft dat verslaafde schizofrene patiënten bij zes GGZ-instellingen, waaronder Dijk en Duin, een verhoogd risico lopen op onverantwoorde zorg.

Patiënten, ex-patiënten, familieleden en betrokkenen kunnen hun bevindingen met de hulpverlening door Dijk en Duin (eventueel anoniem) melden bij Ansje Adema van Ypsilon Zaanstreek-Waterland: ypsilon.zaanstreek.waterland@gmail.com of 06-81908707.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Zie ook:

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Medicijnen 2006-2007 Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Nieuwe wegen voor de geneeskunde
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net