Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Ypsilon: Het gevaar is nog niet geweken!

Datum: 3 januari 2009, 13:12 ~ Bron: Fok!

Het fatale incident met een schizofreniepatiënt bij psychiatrische kliniek SPDC Oost in Amsterdam kan zich ook in andere instellingen voordoen. Dat stelt de belangenvereniging voor familieleden van patiënten met schizofrenie: Ypsilon. Ypsilon roept mensen op om incidenten te melden (ypsilon@ypsilon.org).

Ypsilon stelt dat tijdens de zogeheten eerste meldweek meer dan honderd familieleden, patiënten en hulpverleners gewag maakten van hun ervaringen. De vereniging concludeert dat het nogal eens schort aan aandacht, observatie en aanwezigheid.

“Met als uiterste consequentie dat een patiënt iets overkomt, zonder dat de hulpverlening het door heeft”, meldt de vereniging. “Alles staat of valt bij het houden van contact; steeds vaker een schaars goed in de zorg. Wie daarin faalt, kan erop wachten dat er ongelukken gebeuren.”

Psychiater Daniël van Dijk kan er over meepraten. In zijn voormalige psychiatrische inrichting Dijk en Duin gaat het meeste geld naar managers zodat er onvoldoende geld over is voor voldoende personeel en daarmee het bieden van goede zorg. In radio programma Goedemorgen Nederland op Radio 1 geeft hij aan weet te hebben van 4 gevallen waarbij patiënten onnodig (in een isoleercel) gestorven zijn door nalatigheid. (beluister online)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ypsilon geeft een aantal tips om problemen te voorkomen. Zo moet het personeel voldoende zijn geschoold en medicatie toediening goed worden gecontroleerd. Lichtpuntjes ontwaart de vereniging ook. Zo zouden tal van instellingen werken aan alternatieven voor het opsluiten in een isoleercel.

SPDC Oost werd in september gesloten na het verstikken van een patiënt in een isoleercel. Twee weken geleden verscheen daar een kritisch rapport over. Arkin, de overkoepelende organisatie waaronder de psychiatrische kliniek SPDC Oost valt, trekt vijf miljoen euro uit om de kwaliteit van zorg te verbeteren. In februari moet duidelijk zijn of de locatie in de Domselaerstraat in Amsterdam-Oost nog opengaat.

Het zogenoemde separeren (gevangenschap in een isoleercel) en dwangmedicatie (antipsychotica) kan schadelijke en soms fatale gevolgen hebben voor de patiënten; het kan tevens de psychiatrische aandoening verergeren.

Een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wees een kleine twee weken geleden al uit dat twee op de drie instellingen voor geestelijke gezondheidszorg nog onvoldoende doen om te voorkomen dat patiënten in een isoleercel belanden of antipsychotica toegediend krijgen. Bij één op de drie psychiatrische instellingen is er sprake een verhoogd risico voor de gezondheid of zelfs het leven van de patiënt.

Bron: Fok!

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Wat je niet verteld is... Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Collision Medicijnen 2004-2005
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net