Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Wikipedia doet Psychiater.nu in de ban

Datum: 23 september 2008, 10:42

Wikipedia, psychiatrisch propaganda platform Wikipedia voorziet in een online encyclopedie waar de gebruikers kunnen helpen met het aanmaken en onderhouden van de artikelen. Dat het bij sommige gevoelige onderwerpen zoals bijvoorbeeld de psychiatrie wel eens fout kan gaan dat blijkt uit het feit dat Psychiater.nu verbannen is omdat het vermeend gelieerd zou zijn aan Scientology, en daarom niet neutraal zou zijn en haat zou zaaien tegen psychiaters.

Die veronderstelling is totaal ongegrond en onjuist. Psychiater.nu voert geen vete tegen de geestelijke gezondheidszorg, ook al uit het geregeld kritiek over de gang van zaken binnen de psychiatrie. De bronnen voor de berichten zijn echter grote kranten en nieuwsbronnen, hoogleraren, artsen, psychiaters en geregeld ook de ervaring van patiënten en andere betrokkenen zelf. Boven alles is het ons doel om op een neutrale wijze ‘de andere kant van de medaille te laten zien’ en wetenschappelijke informatie uit andere landen voor Nederlandse lezers toegankelijk te maken.

Voor wat betreft een online encyclopedie die door veel mensen geraadpleegd wordt is het natuurlijk erg belangrijk dat de informatie zo volledig mogelijk en neutraal is. Omdat psychiater.nu wetenschappelijke stukken uit het Engels op eigen kosten door professionele vertalers laat vertalen is het natuurlijk in sommige gevallen wenselijk om ter referentie aan stukken op Wikipedia het artikel op Psychiater.nu aan te kunnen halen. Maar daar hebben de anti-scientologisten nu iets tegen ondernomen. Ze hebben de website verbannen…

Tot ziens neutraalheid Wikipedia en de vrijheid om wetenschap, standpunten en informatie van experts met een andere visie te kunnen aanhalen in artikelen voor een volledig beeld. Hallo misleidende propaganda plaats voor de psychiatrie…

Onze hoop is nu gevestigd op Google Knol.

 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie The Ritalin Fact Book
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family