Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Wiet is gezond voor de hersenen en effectief medicijn tegen dementie!

Datum: 20 november 2008, 17:58 ~ Bron: HLN Fit & Gezond

Marihuana - Nederwiet (wietplanten) Uit experimenten op ratten blijkt dat cannabis dementie kan voorkomen. Stoffen in wiet zorgen er namelijk voor dat nieuwe hersencellen aangemaakt worden en vermindert het risico op ontstekingen die met dementie in verband worden gebracht.

Tests met oude demente ratten

Het is de stof tetrahydrocannabinol of THC dat een positieve werking op de hersenen heeft. Deze stof zit in cannabis en zorgt ervoor dat je ‘high’ wordt. Op basis hiervan willen onderzoekers een nieuwe pil maken die Alzheimer voorkomt en het begin van de ziekte uitstelt. De onderzoekers testten de werking van THC op oude ratten. Wanneer ze drie weken lang dit medicijn kregen, werd hun geheugen beter, waardoor ze makkelijker hun weg in een doolhof konden vinden.

Hoogleraar Yannick Marchalant:

“Oude ratten zijn vaak niet goed in doolhoven. Wanneer ze dit medicijn kregen, konden ze duidelijk beter hun weg vinden. Andere experimenten toonden aan dat THC de hersendelen beïnvloedt die instaan voor het geheugen, hongergevoel, pijn en humeur. Het gaat ook infecties aan de hersenen tegen en brengt de productie van nieuwe neuronen of hersenencellen op gang.”

Cannabis voor gezonde hersenen

De meest voorkomende symptomen van dementie zijn geheugenverlies en het niet meer kunnen uitvoeren van dagelijkse taken als het doen van de was. Bij sommige Alzheimerpatiënten kunnen medicijnen de ziekte vertragen of uitstellen, maar deze werken niet bij iedereen.

Hoogleraar Gary Wenk:

“Als we jong zijn, produceren we neuronen en werkt ons geheugen goed. Maar bij het ouder worden vertraagt dit proces, het is normaal dat er dan minder hersencellen gevormd worden. Je hebt deze neuronen nodig om nieuwe herinneringen aan te maken. Deze ontdekking kan voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen Alzheimer zorgen. Dit betekent niet dat we met zekerheid kunnen zeggen dat het roken van cannabis dementie kan voorkomen, maar de kans is wel heel groot.”

Onderzoek nog niet afgerond

Gezonheidsexperts waarschuwen voor het roken van cannabis.

Hoogleraar Clive Ballard:

“Dit zijn bemoedigende resultaten, maar de medicijnen werden enkel bij dieren getest. Voor mensen moet een nieuw middel ontwikkeld worden op basis van THC. Het is nog niet zeker dat het roken van joints hetzelfde effect heeft als het medicijn. En het roken van cannabis is schadelijk voor je gezondheid.”

Er bestaan echter ook verdampers – zogenaamde vaporizers – waarmee je niet de schadelijke stoffen uit rook binnenkrijgt en de THC beter door het lichaam opgenomen wordt. Je kunt wiet ook eten.

Bron: HLN Fit & Gezond

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Pingback: Britse kinderen roken wiet tegen psychische problemen()

 • Pingback: Trend in Amerika: Kinderen met Marihuana rustig maken is veiliger dan ADHD pillen()

 • danny

  Adhd bestaat niet,,
  Dat is gewoon kinderlijk,
  En overstappen op andere voeding kan je kind enorm veranderen..
  Denk maar aan de E nummers die er in zitten.
  Zoek dit boekje maar op ( Weet wat je eet )

 • HWe

  Wiet is eigenlijk een “thee” die men toevallig ook kan roken. thee kun je ook proberen te roken maar dat zal qua smaak en ruwheid niet bevallen.
  Helaas heeft men in Nederland geleerd van oudsher dat wiet gerookt moet worden en niet zoals bijvoorbeeld meidoorn thee moet laten trekken en drinken ( als de hoofd modus voor inname ) van thee word je minder stoned maar het helpt wel wanneer je werkt om de pijn en vermoeidheid weg te nemen en om emotioneel beter aangepast te zijn , dus minder “afstandelijk , kil, of gedreven” wat het ook zij , neem een kop wiet thee en eventueel daarna een theelepel levertraan en de vermoeidheid gaat uit uw leden en uw botten zullen zingen van genot ” wist mijn grootmoeder helaas niet te melden.

 • Anonimpje

  Zal je vertellen dat de heer die ADHD heeft bestempel op zijn sterfbed toe heeft gegeven dat het een verzonnen
  Aandoening is puur voor de farma industrie

  En wat Danny zegt is waar dat wat jij beschrijft in 99% van de gevalen te verhelpen met voeding en voldoende rust

  En voor dat al dat digitale leven bestond werden we naar buiten geschopt om daar de energie kwijt te kunnen en met etend tijd thuis
  Toen was het nog geen ADHD maar idd kinderlijk gedrag

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Met gezond verstand Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand Denken over geneeskunde
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net