Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Wie is er schuldig? De kinderen, de ouders of de psychiater?

Datum: 12 augustus 2010, 11:43 ~ Bronnen: Stichting Farmaceutische Kengetallen, YouTube

Het gebruik van ADHD medicatie onder Nederlandse kinderen groeit explosief. In 2009 gingen bijna 900.000 pakjes ADHD medicatie over de toonbank van de apotheek en de verwachting is dat dit jaar meer dan een miljoen pakjes ADHD medicatie zullen worden voorgeschreven. Het gaat om medicijnen die als cocaïne inwerken op de hersenen en die bovendien verslavend zijn. (bron, bron2) Niet voor niets kwamen ouders dit jaar verschillende landen niet binnen tijdens de vakantie indien zij ADHD medicatie bij zich hadden. ADHD medicatie staat op de opiumlijst.

23 april 2010, Pharmaceutisch Weekblad

In 2009 verstrekten openbaar apothekers 865.000 keer een bij ADHD gebruikt geneesmiddel, wederom meer dan in 2008. De stijging bedroeg net als het jaar daarvoor 120.000 verstrekkingen.

Bron: Stichting Farmaceutische Kengetallen

In discussies op fora rijst telkens weer de vraag op: “wat is de oorzaak van deze situatie?” Proppen ouders er te snel een pil in als het kind onhandelbaar is of indien de opvoeding faalt? Is er sprake van een neurobiologische hersenziekte die pas recent goed gediagnosticeerd kan worden? Of is er iets anders aan de hand?

Mijn reactie is dan altijd: er zijn enkele punten om in acht te nemen voor het kunnen komen tot een conclusie.

  1. de pillen worden voorgeschreven voor een neurobiologische stoornis in de hersenen
  2. de pillen worden voorgeschreven door een erkende arts
  3. leraren pushen ouders vaak om het drukke/lastige kind medicijnen te geven
  4. ouders zijn vaak druk in hun leven en hebben weinig tijd om zich zelf uitgebreid te verdiepen in de problemen en sociale situatie van hun kind

Is het vreemd dat ouders hun kind ADHD medicijnen geven als een psychiater het als erkende arts voorschrijft, en dat vervolgens ook blijven doen als zij daar door omstanders als leraren voor gecomplimenteerd worden?

Het is niet geoorloofd voor een goed bedoelende ouder om het advies van een erkende dokter in de wind te slaan, als zelfs leraren de ouder pushen om het kind medicijnen te geven.

Ouders kunnen onmogelijk alles weten. De psychiaters misleiden ouders door te vertellen dat het kind een hersenstoornis heeft, en zouden zij dat niet doen dan zouden de ouders het kind waarschijnlijk geen ADHD medicatie geven.

En psychiaters plegen dit bedrog ook publiekelijk zoals duidelijk werd uit de recent ontstane ophef rond psychiater Sandra Kooij. Recent werd de psychiater door journaliste Jacqueline Steenwijk van de Geassocieerde Persdiensten (GPD) betrapt op het publiceren van misleidende berichten in de media. Volgens de journaliste zou ze valse claims verspreiden om mensen over te halen ADHD medicijnen te gebruiken.

Leugenaar

Mevrouw Sandra Kooij beweert dat 75 procent van de ADHD-patiënten ook een psychiatrische stoornis heeft. Allereerst denk ik dat zij veel ouders met zo’n opmerking ernstig laat schrikken, maar los daarvan, wordt deze stelling volledig tegengesproken door Luuk Kalverdijk van het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

(bron)

De psychiater lijkt totaal losgeslagen en ongeremd de meest absurde claims de wereld in te helpen over “dopamine tekorten” en “opruimstoffen” met als duidelijk doel: mensen aanwenden ADHD medicatie te gebruiken. In een recent bericht in dagblad De Pers (5 augustus 2010) stelde zij bijvoorbeeld het volgende:

ADD is het kleine broertje van ADHD, waarbij de hyperactiviteit zich vooral in je hoofd afspeelt. Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan dopamine.

Het is een regelrechte leugen waar veel geleerden woedend over zijn. Er is geen enkel bewijs voor het bestaan van een dopamine stoornis in de hersenen als oorzaak voor druk gedrag en concentratieproblemen, en zeker niet bij de kinderen die de medicijnen worden voorgeschreven.

Een ander voorbeeld is een YouTube video waarin ze ouders en kinderen vertelt hoe effectief en veilig ADHD medicatie is. Ze maakt mensen letterlijk wijs dat ADHD medicatie een remstof en een opruimstof is. Ze stelde nog net niet dat ADHD medicatie een elfjesstof is die tijdens het slapengaan toegang geeft tot wonderland.

Methylfenitaat = remstof en opruimstof

"ADHD medicatie is een remstof en een opruimstof"

Bron: YouTube

Ook neem ik waar dat ze mensen aanmoedigt om ADHD medicijnen te gaan gebruiken en vervolgens in commentaar op de stijgende verkoopcijfers spreekt van een ‘modegril’, alsof ze volkomen onschuldig zou zijn en geen idee heeft hoe het toch kan dat er steeds meer ADHD medicatie wordt voorgeschreven.

,,Wij hopen dat volwassenen die zich in de symptomen herkennen, zich laten testen. Met begeleiding en medicijnen kunnen zij hun leven weer op de rails krijgen.’’

(bron)

En in een volgend bericht zegt ze ongegeneerd …

Ze geeft toe dat ADD onder volwassenen de laatste tijd wel erg populair is: ‘Het lijkt soms een beetje een modegril’.

(bron)

Vreemd toch? Ze voert zelf immers actief campagne in de media om mensen ADHD medicijnen te laten gebruiken, ondanks waarschuwingen van de Europese Unie dat dat gevaarlijk is voor die doelgroep.

Medisch Dossier: Ouders misleid over veiligheid en werking ADHD medicijnen

Als er één ding duidelijk is dan is het wel dat de ouders er niets aan kunnen doen dat ze worden misleid door psychiaters als Dr. Sandra Kooij. Als ze eens zouden weten wat ADHD medicatie allemaal aanricht bij het kind… de lijst is lang en ADHD medicatie kan dodelijk zijn, ook bij gewoon gezonde kinderen. Meer hierover vindt u op www.ritalindeath.com, een initiatief van gedupeerde ouders.

Zou psychiater Sandra Kooij rekening houden met wat zij aanricht? Of behandelt zij enkel problemen die zij waarneemt bij de kinderen en is het “geen zorgen voor morgen”?

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Wat je niet verteld is... Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!