Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Wetenschappers voorspellen: kinderen slikken binnen één generatie intelligentie medicijnen

Datum: 20 september 2008, 20:59 ~ Bron: Telegraph

Kinderen, intelligentie medicijnenDe door de Britse overheid gefinancieerde denktank Futurelab voorspelt dat kinderen binnen 1 generatie cognitieve pepmiddelen (intelligentie medicijnen) zullen gebruiken.

De medicijnen die bekend staan onder de noemer ‘cognitieve verbeteraars’ afgekort Cogs kunnen de prestaties van de hersenen op verschillende manieren een boost geven. Van het verscherpen van korte termijn geheugen tot een versnelde denksnelheid.

The Academy of Medical Sciences heeft de ministers reeds geadviseerd dat het gebruik van dergelijke medicijnen –  algemeen bekend als Cogs – op korte termijn zo wijdverbreid zal zijn dat het zal moeten worden gereguleerd.

Futurelab heeft het concept een stap verder genomen en waarschuwt scholen om voorbereid te zijn om kinderen die slechter presteren van dergelijke medicijnen te voorzien om ervoor te zorgen dat ze niet achter raken op kinderen die van nature zeer intelligent zijn.

In een comissierapport van de overheid stelde het: “Er zijn ethische complicaties bij het hebben en niet hebben van de medicijnen. Indien Cogs alleen beschikbaar zijn voor mensen die in staat zijn om er voor te betalen, welke bijdrage zal het dan leveren aan de educatie van de kinderen?”

Het reageert hiermee op waarschuwingen van artsen die stellen dat normaalgesproken gezonde kinderen, evenals hun ouders, geest veranderende middelen gaan gebruiken zoals Ritalin (dat wordt voorgeschreven voor ADHD) en Modafinil (dat wordt voorgeschreven voor slaapstoornissen), om de prestaties op school of op het werk een boost te geven.

Ongeveer 40 “Cog” medicijnen zijn inmiddels in ontwikkeling door farmaceutische bedrijven en het leger. (zie ook dit artikel)

Het Futurelab rapport, gebaseed op onderzoek door Bristol University waarschuwt dat de bijwerkingen van de medicijnen op de lange termijn mogelijk schade kunnen aanrichten en dat er talloze ‘ethische complicaties’ zijn.

Maar het voegt er aan toe: “Indien de wetenschap een veilig en effecitef medicijn kan ontwikkelen om de intelligentie van mensen een boost te geven, waarom zou de samenleving deze cognitieve verbeteraars dan moeten afslaan?”

Bron: Telegraph (mirror)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afscheid van autisme en ADHD
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net