Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Wetenschappelijke doorbraak: ADHD zit tussen de oren en kan afgeleerd worden!

Datum: 17 januari 2010, 13:37 ~ Bron: DailyMail

Het volgende nieuws zal miljoenen ouders beïnvloeden wiens kinderen zijn gediagnosticeerd met het zogenaamde Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Een nieuwe Britse studie heeft bewezen dat kinderen die te kampen hebben met de gedragsproblemen die vallen onder ADHD hun gedrag kunnen afleren, eenvoudigweg door het aanleren van zelf-discipline met computergestuurde psychotherapie.

Ook het fabeltje dat ADHD een aangeboren en ongeneeslijke hersenziekte zou zijn wordt met dit onderzoek naar het land der fabelen verwezen. Voor een hersenziekte ontbreekt eenvoudigweg elk bewijs en laat staan dat gemeten zou kunnen worden dat de ziekte aangeboren of ongeneeslijk zou zijn. Het kan psychiaters nog duur komen te staan wanneer wordt aangetoond dat ze ouders al die jaren met opzet hebben misleid.

Onderzoekers van de Universiteit van Hertfordshire’s School of Psychology in Hatfield hebben de effecten van een gedachtengecontroleerd computerspel bestudeerd waarbij de speler moet concentreren om te winnen.

Tien met ADHD gediagnosticeerde kinderen werden gevraagd om het spel drie keer per week te spelen gedurende 12 weken.

adhd-ziekte-religie1

ADHD is een ziekte-religie en kan afgeleerd worden

Elke sessie duurde een half uur waarbij het concentratievermogen aan het begin en aan het einde van het experiment werd gemeten. Aan het einde van de studie ontdekte de onderzoekers dat het impulsieve/spontane gedrag van de kinderen met 25% was afgenomen.

Deze resultaten worden door experts ontvangen als een grote doorbraak in de behandeling van ADHD, welke bij negen procent van alle kinderen in het Verenigd Koninkrijk is gediagnosticeerd.

prof. dr. Karen Pine“Het spel traint kinderen die last hebben van concentratieproblemen om te concentreren”, legt hoogleraar Karen Pine uit die de studie heeft geleid.

‘Kinderen die gediagnosticeerd worden met ADHD kunnen niet stil zitten en vinden het lastig om zich op een taak te focussen. Ze lijken nooit te luisteren en lijken ongehoorzaam en misdragend. Ze vinden het lastig om hun impulsiviteit te bedwingen.

Traditioneel worden de kinderen met zware medicamenten behandeld. Maar deze resultaten tonen dat ADHD afgeleerd kan worden door het aanleren van zelf-controle.

De diagnosticering van ADHD is gebaseerd op een kind jonger dan 7 jaar dat tekenen vertoont van onachtzaamheid of hyperactieve en impulsieve gedragingen.

De criteria zijn onder andere tollen in een stoel, antwoord geven voordat de vraag uitgesproken is, moeite hebben met op de beurt wachten, stoeien tijdens gesprekken of spelletjes en veel praten.

Andere symptomen zijn onder meer onzorgvuldig zijn en fouten maken op school, instructies niet opvolgen, taken niet afmaken, spullen verliezen omdat ze te vaak worden afgeleid en vergeetachtig zijn in dagelijkse activiteiten.

De diagnose voor ADHD wordt gebaseerd op criteria die worden voorgeschreven door de American Psychiatric Association (APA), bekend als DSM-IV. Kinderen die aan ten minste aan 6 criteria van onachtzaamheid of 6 criteria van hyperactieve en impulsieve gedragingen voldoen, hebben vermeend ADHD.

De DSM-IV richtlijnen voor het diagnosticeren van ADHD zijn gebaseerd op ‘flexibele criteria’ die in essentie normaal kinderlijk gedrag beschrijven.

Het gedrag werd voor het eerst beschreven door psysiologen laat in de jaren 80, en jongens worden drie keer zo snel gediagnosticeerd. Het gedrag wordt gebruikelijk bedwongen met krachtige amfetamineachtige stimulerende middelen, welke werken door een invloed uit te oefenen op niveaus van chemicaliën in de hersenen bekend als neurotransmitters, met het doel het concentratievermogen te verhogen en hyperactief gedrag te verminderen.

Echter, deze middelen hebben serieuze bijwerkingen wanneer ze voor langere duur worden ingenomen, inclusief schade aan de cardiovasculaire en zenuwstelsel systemen – en zorgt ervoor dat veel ouders weigeren om hun kind dergelijke middelen te geven. Ongeveer 60% van alle kinderen die gediagnosticeerd worden met ADHD behoudt de gedragsproblemen op latere  leeftijd en wetenschappers vermoeden dat dat te maken heeft met het effect van de medicamenten op de lange termijn. Een recente studie door BBC Panaorama toonde aan dat ADHD medicatie na 2-3 jaar gebruik een averechts effect heeft op het gedrag.

BBC: Drugs for ADHD ‘not the answer’

De onderzoekers verbonden aan Hertfordshire onderzochten de effecten van een leerstrategie bekend als electroencephalography (EEG) biofeedback, nu in gebruik op verschillende Amerikaanse scholen voor kinderen die moeite hebben om hun aandacht bij de les te houden.

“Het spelsysteem, genaamd Play Attention, gebruikt een helm met daarin elektrodes, om de hersenactiviteit te meten, welke verbonden is met een computer.

De helm meet hersenritmes die geassocieerd zijn met concentratie, ” legt prof. Pine uit. “Dit stuurt berichten naar wat in essentie een spelconsole is, zodat de speler het spel kan besturen met zijn gedachten.

De spellen zijn dusdanig ontwikkeld zodat wanneer de speler lang genoeg concentreert wint. Echter, indien hun concentratie verbreekt dan pauzeert het spel.

In een specifiek spel moesten kinderen een diep-zee duiker naar beneden sturen om een schat op te duiken. Om hem te laten duiken moesten de kinderen concentreren en hij stopte met bewegen als hun aandacht vervloog. Het is een plezierige en erg effectieve manier om de kinderen concentratievermogen aan te leren.”

Een kind dat deelnam was de acht-jaar oude Justis Wintz from Hoddesdon, Hertfordshire.

“Toen Justis voor het eerst naar school ging werd het duidelijk dat hij moeite had met concentreren”, zegt zijn moeder Suzanne Delaney, 39, een volwassen student. “Zijn leraren vertelden ons dat hij niet stil bleef zitten en dat hij vaak op ongepaste tijden vragen stelde”.

“Dit verbaasde ons niet, thuis was zijn temperament vluchtig. Op het ene moment was hij aan het spelen, het andere moment was hij boos en gooide hij dingen naar ons. Hij was onmogelijk te disciplineren.

Suzanne en haar partner Joseph Wintz, 41, een supervisor voor London Underground, moest zijn zoon uiteindelijk verplaatsen naar lokaal speciaal onderwijs. Maar sinds dat hij deelneemt aan de Play Attention studie zijn ze verrukt van zijn voortgang.

“Hij is kalmer en friemelt niet meer zoveel” zegt Suzanne. “Hij kleedt zich aan met minder aanmoediging, pakt zijn eigen sap en wast zelfs de oude sauspan schoon, wat hij voorheen nooit deed. Omdat hij zoveel is veranderd in een relatief korte tijd, is ons doel nu om hem naar een reguliere school te krijgen.

In Amerikaanse onderzoeken bleek EEG feedback effectief om ADHD gedrag bij 75% van alle kinderen te doen verdwijnen. De spelmakers, het educatieve goede doel Games for Life hoopt dat de systemen, die ongeveer 2800 euro per stuk kosten, uiteindelijk alledaags zullen worden.

Prof. Pine gelooft dat de resultaten van de studie veelbelovend zijn maar zegt dat meer onderzoek nodig is.

“We weten nog niet hoe lang het effect blijft maar we verwachten dat drie maanden aan sessies een minimum aan tijd zal zijn om een significante verandering in gedrag op de lange termijn te verkrijgen.” zegt ze.

Bron: DailyMail

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Pingback: Костя()

  • Ian

    Weet je wat het domme hiervan is. ADHD is, net zoals autisme, een afwijking in de hersenen en geen hersenziekte. Hier gaan jullie al mee de fout in. En je kunt ADHD niet afleren maar ermee leren omgaan. Ik ben zelf autistisch en nog maar 15 jaar oud. En als jullie een dagje autisme of ADHD(een lichte vorm) hadden dan zouden jullie helemaal gek van alle drukte.

  • Ian

    Je hebt helemaal gelijk. Zo is het bij mij ook gegaan.

Mogelijk interessante boeken

Hoezo ADHD? Nieuwe wegen voor de geneeskunde Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Het Spirituele Brein
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!