Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Wetenschappelijk onderzoek: Antidepressiva veroorzaakt chemische castratie

Datum: 15 september 2009, 09:07 ~ Bron: The Guardian

prozac potjeAntidepressiva tasten de mannelijke vruchtbaarheid aan en veroorzaken een chemische castratie. Amerikaanse onderzoekers stelden genetische schade aan het sperma en andere reproductie problemen vast bij mannen die antidepressiva gebruikten.

Wetenschappelijk onderzoek

35 gezonde mannen slikten vijf weken lang Seroxat, een SSRI antidepressivum. Nadien werd hun sperma onderzocht. De dna-schade bleek bij de helft gestegen tot een niveau dat ze onvruchtbaar waren. Ook taste het medicijn het seksleven van de jongens aan: de helft kampte met ejaculatieproblemen en seksuele dysfunktie.

Soortgelijke effecten zijn waargenomen bij andere patiënten. Een klinische studie onder 30 patiënten die het antidepressivum Sertraline voorgeschreven kregen werd uitgevoerd door Dr. Peter Schlegel en werd gepresenteerd aan de American Society for Reproductive Medicine. Hij zegt:

De patiënten hadden een normaal aantal spermacellen en gezonde sperma voordat ze antidepressiva gebruikten. Wanneer ze antidepressiva gingen gebruiken trad een ernstige verslechtering op van zowel het aantal spermacellen als de kwaliteit van het sperma. Sommige patiënten gebruikten af en aan antidepressiva en hadden eenzelfde resultaat. Het toont een sterke link tussen antidepressiva en onvruchtbaarheid.

Dr. Schlegel suggereerde dat antidepressiva het sperma mogelijk behoed om in het zaad te komen.

Allan Pacey, senior lector in andrologie aan de Universiteit van Sheffield in het Verenigd Koninkrijk zegt:

Er lijkt een sterk verband te bestaan tussen antidepressiva en onvruchtbaarheid. Misschien is het een onbekende bijwerking van de medicijnen die pas nu aan het licht komt.

In een derde onderzoek gaf een onderzoeksteam 35 mannen het antidepressivum Paroxetine voor 5 weken. Na een maand werden veranderingen in het DNA van het sperma waargenomen.

Dr. Peter Schlegel was ook in dit onderzoek de hoofdonderzoeker.

Indien je naar het normale aantal spermacellen en de vruchtbaarheid keek, dan zag je geen verandering. Maar indien je naar het DNA van het sperma keek, dan zag je drastische veranderingen bij meer dan 50% van alle mannen, normale mannen, die het medicijn gebruikten.” zegt hij.

Antidepressiva blokkeert liefde en romantiek

Antidepressiva blijken niet alleen negatieve effecten te hebben op de vruchtbaarheid en de lust voor seks maar onderdrukken tevens menselijke emoties als liefde en romantiek.

Een recente grote studie suggereert dat SSRI antidepressiva de chemie die aan de basis staat voor liefde en romantiek verandert, die het koppels belet om zich aan elkaar te binden en die het ontstaan van een ‘vonk’ tussen mensen die ze verliefd laten worden, belet.

“Er is elke reden om aan te nemen dat SSRI’s de mogelijkheid om verliefd te worden en te blijven afstompt” zegt Dr. Helen Fisher, een antropoloog verbonden aan Rutgers University in Amerika die modern science of love heeft gepionierd.

Zie: Antidepressiva onderdrukken liefde en romantiek en remmen reproductiviteit

Bron: The Guardian & HLN.be

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net