Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Wetenschap: Antidepressiva verzwakt de botten bij kinderen

Datum: 19 februari 2009, 00:44 ~ Bron: CBS News

Er is meer en meer bezorgdheid over de veiligheid van antidepressiva voor het behandelen van depressieve gevoelens bij kinderen. Studies in dieren tonen aan dat het op jonge leeftijd gebruiken van Prozac en andere SSRI antidepressiva voor zwakkere botten zorgt in volwassenheid.

Deze ontdekking komt net twee weken na de publicatie van een andere studie die antidepressiva van de klasse Selective Serotonin Reuptake Inhibitor (SSRI) zoals prozac heeft gelinkt aan een hogere kans op ernstige depressie en angststoornissen op latere leeftijd. En minder dan een maand geleden hebben federale officials de producenten van SSRI antidepressiva opgedragen om een waarschuwing uit te geven dat de middelen zelfmoordgedachten en zelfmoordgedrag veroorzaken bij kinderen en jongvolwassenen.

Kinderpsychiater David Fassler, MD, is verontrust dat de ophef rondom de medicijnen Prozac en andere SSRI’s kan leiden tot onderbehandeling van kinderen en tieners met een depressie. Fassler getuigde over het onderwerp bij een hoorzitting van de FDA in September 2004.

“SSRI antidepressiva kunnen zeer hulpvol zijn voor sommige kinderen, maar niet elk kind of jeugdige die te kampen heeft met een depressie heeft er baat bij. Maar alleen medicijnen geven is zelden voldoende om complexe kinder-psychiatrische stoornissen te ondervangen” vertelt hij aan WebMD

Botten worden dunner en zwakker

In de nieuw gepubliceerde studie werd de botontwikkeling vanaf geboorte tot volwassenheid gemeten in een groep muizen om antidepressiva blootstelling na te bootsen. Vergeleken met normale muizen hadden de door antidepressiva genetisch gemodificeerde muizen minder sterke botten gedurende de ontwikkeling. Hetzelfde was het geval voor muizen die vroeg in hun leven werden blootgesteld aan Prozac. Deze ontdekkingen zijn gepubliceerd in de Journal Endocrinology.

“Botten van de blootgestelde muizen waren niet korter, maar ze waren dunner en de botmassa was verminderd.” zegt hoofdonderzoeker Stuart J. Warden, PT, PhD, aan WebMD.

“Dit is in het speciaal belangrijk omdat we weten dat de gezondheid van de botten vroeg in het leven belangrijk is voor het verzekeren van gezonde botten in volwassenheid.”

Warden, een assistent-hoogleraar aan de Indiana University School of Medicine, zegt dat laboratorium studies die serotonine trajecten aan botontwikkeling linkten hem aanzette tot het doen van de studie. SSRI antidepressiva interfereren met deze trajecten, waardoor de veronderstelling ontstond dat SSRI antidepressiva de botgroei kan remmen.

Deze ontdekking rijst belangrijke vragen over de effecten van SSRI antidepressiva op de botgroei bij kinderen die moeten worden aangepakt in studies op mensen, voegt hij er aan toe.

Andere antidepressiva zoals Cymbalta en Effexor tasten eveneens de serotonine trajecten aan en hebben waarschijnlijk hetzelfde effect op de botgroei.

Schade bij oude vrouwen door antidepressiva gebruik

Een zo’n studie werd afgelopen maand bij de Seattle bijeenkomst van de American Society of Bone and Mineral Research gepresenteerd. Onderzoekers ontdekten een vergroot verlies van de heupbot massa onder postmenopauzale vrouwen die SSRI antidepressiva gebruikten. De antidepressivagebruikers verloren twee keer zo snel botmassa als vrouwen die geen antidepressiva gebruikten.

Bron: CBS News

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afscheid van autisme en ADHD Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net