Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Verweer van psychiatrie: “Farmaceutische bedrijven verzorgen onze scholing, we wisten van niets”

Datum: 29 maart 2009, 16:30

Voel je een tinteling in je benen? Lijd je aan stemmingswisselingen voor je periode? Zou je een psychiatrisch medicijn gebruiken om je te helpen stoppen met roken? Indien dat het geval is, dan zal de farmaceutische industrie – en de universiteiten met hen – je psychiater graag een lesje leren.

Medicijnproducenten hebben de opleidingen voor psychiaters voor een groot deel in handen, ten delen door de opleiding voor artsen in opleiding te betalen.

Critici zeggen dat deze praktijk de kosten voor medische zorg vergroten door artsen aan te moedigen om recepten voor te schrijven voor dure merknaam medicijnen, en door gedurende de opleiding het voorkomen van aandoeningen te overdrijven. Tevens worden psychiaters in de opleiding aangemoedigd om de medicijnen voor aandoeningen voor te schrijven waarvoor het medicijn officieel geen goedkeuring heeft.

Een onderzoek door het Journal Sentinel wees uit dat door de farmaceutische industrie gefinancierde psychiatrische opleidingen vaak ten onrechte medicatie boven niet medicinale therapieën adviseerde, en ernstige bijwerkingen van de medicijnen verzweeg.

Onder de ontdekkingen: Farmareus Pfizer spendeert 12,3 miljoen USD aan een online opleiding voor een Universiteit om artsen te leren hoe ze patiënten kunnen helpen bij het stoppen met roken. De top prioriteit is om het psychiatrische medicijn tegen rookverslaving van Pfizer genaamd Chantix te promoten, welke is gelinkt aan zeer ernstige bijwerkingen waaronder een stortvloed aan zelfmoorden. Maar de bijwerkingen worden nergens gedurende de opleiding vermeld.

Het Duitse bedrijf Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals betaalde meer dan 320.000 USD om een opleiding aan een Universiteit te financieren voor een aandoening bekend als rustloze been syndroom. De opleiding leerde de artsen dat 10% van alle volwassenen de aandoening hebben, terwijl andere studies aantonen dat het exacte aantal veel lager is.

Twee bedrijven, Pfizer en Bayer, hebben meer dan 340.000 USD gespendeerd, om een voortdurende Universitaire opleiding voor artsen te financieren die o.a. hun medicijnen promoot voor het behandelen van een extreme vorm van PMS. De artsen die de opleiding volgen worden niet geleerd dat de medicijnen niet beter werken dan een placebo.

Lees verder op TMCNews (engels)

~~

De farmaceutische industrie heeft het gedaan. “Ze (de psychiatrie) deden het uit onmacht.” of “Ze wisten niet beter”.

Zie bijvoorbeeld een conflict tussen de psychiatrie en de CEO van Janssen Pharmaceutica uit België ivm. de beschuldigingen over het verzwijgen van dodelijke bijwerkingen, die de schuld terugkaatst naar psychiaters:

Psychiaters zijn de schuldige

Als dat de realiteit weerspiegelt, kan ik me niet voorstellen dat de FDA er de voorbije jaren niets tegen heeft ondernomen”, reageert Christian De La Porte, medisch directeur bij Janssen Pharmaceutica.

Hij verwijst voor de verantwoordelijkheid over het off label- gebruik overigens ook naar de psychiaters die het product voorschrijven. “Het is geen medicatie die je vrij kunt krijgen die wordt voorgeschreven. Wij hebben er geen zeggenschap over of zij de medicatie voorschrijven binnen of buiten de goedgekeurde indicaties. Het lijkt me onmogelijk dat plots alle psychiaters zo beïnvloed worden door marketing dat ze allemaal op een ongecontroleerde manier beginnen voor te schrijven aan patiënten die daaraan kunnen overlijden. Indien dat wel het geval is, zit er ook een groot ethisch probleem bij de psychiaters.” (Nathalie Carpentier)

Fouten zijn menselijk, maar de fouten waar het over gaat zijn structurele fouten. De hersenen van mensen worden behandeld zonder fysiek bewijs voor een ziekte. Er is blijkbaar geen wil om het te verbeteren, anders zou dat al lang gebeurd zijn. (zie ook hoogleraar van der Steen)

Want kan een smoesje verklaren waarom psychiaters (onder de ogen van collega’s en verpleegkundigen) onschuldige mensen voor meerdere jaren in een isoleercel gevangen houden en hen daarin injecteren met middelen die de kans op herstel verminderen en het leven met gemiddeld 30 jaar verkorten, of dat zij inmiddels aan meer dan 1 miljoen Nederlanders antidepressiva voorschrijven tegen een hersenziekte die mogelijk niet echt bestaat?

Het lijkt me niet dat de bedrijven op eigen houtje dit soort kwalijke praktijken bezigen. Ze hebben een wil om geld te verdienen, maar dat is de natuur van een bedrijf.

Het is de psychiatrie die dit wil. De psychiatrie is de broodheer die bepaalt hoe bedrijven geld kunnen verdienen. Er hoeft maar een collega te roepen dat zo’n opleiding niet deugt, en dan zouden al die andere ‘eerlijke’ artsen daar direct gehoor aan moeten geven. Maar dat gebeurt duidelijk niet.

De psychiatrie verschuilt zich achter de ‘kwade farmaceutische reus’, die het niet zo erg vindt om de klappen op te vangen tegenover de miljarden die ze ermee verdienen.

Comic © NaturalNews

 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Slikken Nieuwe wegen voor de geneeskunde Metanoia
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net