Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Vrijdag 10 dec. Kinderen verslaafd aan ADHD medicatie in NCRV ‘Altijd Wat’

Datum: 10 december 2010, 16:34 ~ Bron: NCRV Altijd Wat

‘Altijd Wat’, vrijdag 10 december om 20.55 uur bij de NCRV op Nederland 2.

ncrvIn Nederland gebruikt ongeveer 7 procent van de jongeren ADHD medicijnen voor het cocaïne-achtige effect. Jelke bijvoorbeeld is net afgekickt van haar Ritalin-verslaving: ze snoof het als een partydrug.

NRC Handelsblad: Zeven procent studenten gebruikt ritalin voor plezier

Verslavingsarts Rob ter Haar van Tactus spreekt in Altijd Wat zijn zorgen uit over de werking en vooral de bijwerkingen van Ritalin.

Niet alleen jongeren gebruiken niet-voorgeschreven medicijnen, ook volwassenen gebruiken tal van psychiatrische medicijnen voor oneigenlijk gebruik.

‘Voornamelijk de pammetjes (diazepam, oxazepam), de kalmeringstabletten en slaappillen worden veel door volwassen oneigenlijk gebruikt,’ aldus verslavingsarts Rob ter Haar.

Verslaggeefster Saskia Adriaens sprak af met een medicijndealer op een louche parkeerplaats.

Verder: de cijfers over de toename van voorgeschreven medicijnen. In 2009 werden bijna 900.000 pakjes ADHD medicijnen voorgeschreven, 120.000 meer dan in 2008. En het aantal voorschriften van antipsychotica aan kinderen steeg evenredig hard met 14%.

Bron: NCRV Altijd Wat

Kamervragen PVV-kamerlid Willie Dille: Het gebruik van Ritalin (3 december 2010)

Is het waar dat 15% (één op de zes) van de kinderen die Ritalin gebruiken hieraan verslaafd is?

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2010Z18443.html

Kamervragen PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester: Ritalin als Partydrug (7 december 2010)

Hoe beoordeelt u het IVO-onderzoek (Instituut voor Verslavingsonderzoek) waaruit blijkt dat 15% van de kinderen met ADHD die ritalin gebruikt hieraan verslaafd is?

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2010Z18705.html

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... ADHD-medicatie
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!