Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Vragenlijst voor vervroegde ontdekking manisch depressieve stoornis

Datum: 25 augustus 2008, 15:08

Manisch Depressief, manisch depressieve stoornis

Volgens gerenommeerde psychiaters lopen veel mensen te lang rond met een manisch depressieve stoornis voordat de aandoening wordt geconstateerd. Ze stellen dat doordat de stemmingsstoornis moeilijk is vast te stellen, er gemiddeld twaalf jaar tussen de eerste symptomen en het stellen van de juiste diagnose ligt.

Men stelt soms wel eens de vraag: is het wel verstandig om een potentieel levenslang beperkende psychiatrische diagnose in een vroeg stadium te ontdekken? Het is namelijk mogelijk dat er dan geen mogelijkheden meer bestaan dat de problemen zichzelf oplossen of zelfs ten gunste kunnen worden benut.

Is het belangrijk dat deze mensen van wie uiteindelijk bekend wordt dat ze al 12 jaar eerder symptomen hebben ervaren, 12 jaar eerder onder psychiatrische behandeling zouden zijn gesteld? Kan het niet zo zijn dat wanneer je dat probeert te bewerkstelligen je de mogelijkheid op natuurlijk herstel teniet doet voor veel mensen?

Volgens een publicatie in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde kan een nieuw screeningsintrument bij het eerder signaleren van deze aandoening helpen. Psychiaters pleiten voor invoering van een vragenlijst waardoor in enkele minuten aanwijzingen kunnen worden gevonden of een patiënt lijdt aan een manische depressiviteit en vervolgens een behandeling met medicijnen kan worden gestart.

De medicijnen onderdrukken de symptomen en daarmee wordt verondersteld een potentiële escalatie in de toekomst voorkomen. Maar is dat wel werkelijk een wezenlijk risico? Wie zegt dat er niet duizenden mensen zijn die eveneens de symptomen hebben ervaren maar wie nooit werden gediagnosticeerd met de stoornis en daardoor een minder beperkt leven hebben gehad?

Wanneer men deze screening massaal gaat toepassen resulteert het onvermijdelijk in meer chronisch zieken die de rest van hun leven met medicijnen zullen worden behandeld en het is aannemelijk dat er veel mensen tussen zullen zitten die zonder de screening mogelijk nooit met de stoornis zouden zijn gediagnosticeerd.

Evenals dat met ADHD het geval is kan een stoornis je ook worden aangeleerd. Mensen zijn bange en onzekere wezens die constant op zoek zijn naar zichzelf. En wanneer een arts symptomen van een stoornis bij ze ontdekken en ze hem of haar leren wat de stoornis precies inhoudt kunnen ze zich daar ook naar toe leven.

Trevor Parmenter, hoogleraar ontwikkelingsbiologie handicap studies aan de faculteiten van de onderwijs-en geneeskunde aan de Universiteit van Sydney, zegt dat ondanks dat hij wel geloofde dat sommige kinderen een conditie hadden waarvoor behandeling gewenst was, de aanwezigheid van ADHD bij de kinderen meestal kunstmatig aangeleerd was.

Het is belangrijk om in acht te nemen dat het diagnosticeren van een volwaardige stoornis op basis van milde symptomen in een verondersteld vroeg stadium kan leiden tot het diagnosticeren van mensen die zonder diagnosticering gewoon ‘gezond’ zouden zijn gebleven.

Soms zijn er ook voordelen aan iemands natuurlijke persoonlijkheid verbonden zoals we hebben kunnen zien in het artikel over de voordelen van ADHD. Hoe men, zowel iemand zelf als zijn naasten, er mee om gaat is daarvoor alles bepalend.

 

Mogelijk interessante boeken

Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie Medicijnen 2004-2005 Medicijnen 2008-2009
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net