Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

VPRO Labyrint: Bijbel en ziektereligie van psychiatrie dient farmaceutische industrie, niet mensheid

Datum: 23 maart 2013, 09:50 ~ Bron: VPRO Labyrint

De psychiatrische bijbel en de ziektereligie die ermee wordt verspreid dient hoofdzakelijk het financiële belang van de farmaceutische industrie en niet het belang van de mensheid of van individuele patiënten. Verschillende professoren en wetenschappers pleiten in het programma Labyrint van de VPRO (Wetenschap 24) voor afschaf van het omstreden boek. De uitzending start op zondag 7 april om 19:50 op Nederland 2 en wordt herhaald op Holland Doc 24.

Get Microsoft Silverlight

 

Ingezonden persbericht

In mei verschijnt de herziene versie van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, ofwel de DSM 5, de bijbel van de psychiatrie. De Amerikaanse psychiater Allen Frances vreest valse epidemieen van nieuwe stoornissen omdat de farmaceutische industrie ermee aan de haal zal gaan. Dit gebeurde volgens Allen ook na de vierde editie, waarvan hij de totstandkoming leidde. Nu heeft hij spijt. Met zijn nieuwste boek Terug naar normaal wil hij mensen waarschuwen voor de gevolgen van nieuwe labels. Naar eigen zeggen voert Frances een ware `burgeroorlog’ om de ziel van de psychiatrie te redden. Een volgens hem grotendeels verloren strijd tegen de inflatie van psychische diagnoses en medicalisering van normaal gedrag.

Psychiatrische bijbel moet verdwijnen

De Nederlandse hoogleraar Jim van Os vindt dat de DSM zou moeten verdwijnen. Met alle types en subtypes verdwaalt de psychiatrie in een woud van diagnoses. Hij zou het liefst alle hokjes afschaffen, die doen de patiënt geen recht. Van Os maakte deel uit van een select gezelschap van psychiaters en psychologen dat de DSM 5 samenstelde. Hier pleitte hij, zonder resultaat, voor een compleet nieuw systeem waarbij wordt gescoord op dimensies van symptomen.

Uitzending: Zondag 7 april, 19.50 uur Nederland 2

Bron: VPRO Labyrint

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Ik blijf vragen: waarom is justitie sinds 2006 de grootste inkoper van GGz cellen, en zie nog steeds uitbreiding. En nu sluiten deel gevangenissen. Conclusie: we gaan weer naar het Stalin systeem ” wie niet voor ons is is tegen ons en is gek en kan zonder proces worden opgesloten”= psyche-haters= politiek. Punt!

 • Vergat:” Eens maar nooit weer”. Was en wordt: de geschiedenis herhaald zich!

 • Alain Elsen

  lapmiddelen vanuit de hoogte zonder overleg volgens mij is er weinig conversatie tussen klant en verkoper.Ik las eens een boekje genoemd de hersenchip waarbij iemand in de waan leefde dat hij gecontroleerd werd door een chip in de hersenen en dan later krijg je zo’n elektrode in je bol ingepland.Moet dit humor voorstellen.

 • joop

  tja iemand die plots overlijd en litium gebruikte en dan zegen
  dat litium geen kwaad kan dat vindt ik een grove leugen
  dat is mij overkomen .

Mogelijk interessante boeken

Slikken Nieuwe wegen voor de geneeskunde Psychiaters te koop? Wie is van hout ...
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net