Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Volledig herstel van ernstige psychose/schizofrenie met psychotherapie

Datum: 20 oktober 2010, 20:07 ~ Bron: Trouw

PsychotherapieEr zijn verschillende studies door vooraanstaande geleerden en hoogleraren die aantonen dat er alternatieven mogelijk zijn voor het verhelpen van de meest ernstige psychische problemen (psychose/schizofrenie) die zowel effectiever als humaner zijn dan psychiatrie en die ook nog eens minder geld kosten.

De ontwikkeling van dergelijke niet-psychiatrische alternatieven wordt tot in het absurde toe verdrukt, zo ernstig dat er hoogleraren zijn die ontslag nemen als psychiater uit afkeer tegen wat zij noemen ‘de antipsychotica-zwendel‘ van de psychiatrie.

Een voorbeeld is het verhaal van prof. dr. Loren Mosher, voormalig directeur schizofrenie-onderzoek aan de National Institute of Mental Health (NIMH) in Amerika van 1969 tot 1980, die een psychotherapie ontwikkelde genaamd Soteria waarmee mensen met de meest verschrikkelijke psychische problemen (psychose/schizofrenie) tot wel 90% kans hebben om goed te herstellen, zonder gebruik van psychiatrische medicijnen en tegen lagere kosten. Zijn studies wezen consequent uit dat er een humaner en goedkoper alternatief was voor het ‘medisch model’ van de psychiatrie waarin patiënten hersenmedicijnen krijgen toegediend. Tot grote ontsteltenis werd de financiering van zijn onderzoek stopgezet en kwam het tot een punt waarop de hoogleraar ontslag nam als psychiater.

Ook in Nederland is er binnen de wetenschappelijke gemeenschap veel ongenoegen over het feit dat onderzoek naar alternatieven voor psychiatrie worden verdrukt. Miljoenen euro’s aan belastinggeld verdwijnen jaarlijks naar psychiatrisch onderzoek voor nieuwe medicijnen en genetische verbanden terwijl onderzoek naar alternatieven geen financiering kunnen krijgen. Zie bijvoorbeeld prof. dr. Trudy Dehue in een artikel over de “ADHD-epidemie” waarin ze de volgende situatie beschreef:

Geld gaat naar ontwikkeling pillen, alternatieven worden verdrukt

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van ADHD-pillen. Relatief weinig aandacht gaat naar onderzoek naar niet-medicamenteuze behandelingswijzen en naar de onderliggende oorzaken van ADHD.

Eerder dit jaar moest de Nederlandse onderzoekster Lidy Pelsser van het Nederlandse ADHD Research Centrum nog schooien om fondsen bij elkaar te rapen. Ze onderzoekt als enige de mogelijke samenhang tussen ADHD en voeding.

Ze kon de studie aanvankelijk niet financieren. Pelsser kreeg pas fondsen van een anonieme privé-donor nadat de actualiteitenrubriek ’EenVandaag’ berichtte over de mogelijke stopzetting van haar onderzoek.

Bron: Trouw

Wat kan de reden zijn dat alternatieven voor psychiatrie daadwerkelijk worden verdrukt, buiten het overduidelijke financiële motief vanuit de farmaceutische industrie? Ik heb de motivatie van psychiaters kort samengevat in de volgende zin:

Zonder pillen geen psychiater

Een psychiater schrijft medicijnen voor omdat zijn beroepsgroep anders geen bestaansrecht heeft. De barbaarse behandelmethoden, de almaar stijgende kosten en de fraude/leugens aan de basis ervan worden doorgepusht door misbruik te maken van de onmacht bij mensen – waaronder politici en rechters – om in de toekomst te kijken (c.q. ‘sociale controle’ te verzekeren).

De behandelwijzen maken deel uit van een corrupt medisch vakgebied dat haar fundament vindt in de opvatting dat de menselijke geest niet meer is dan het gevolg van een toevallig biochemisch proces in de hersenen waar met een wetenschap – de psychiatrie – controle over te verkrijgen is. De gedachte dat die kernhypothese van de psychiatrie ook maar enigszins in de buurt kan komen van de werkelijkheid is absurd, want wie logisch nadenkt die weet o.a. dat het fysieke niet aan de basis kan staan van zichzelf en dat de geest daarom meer is dan het gevolg van iets dat er al was.

De conclusie is op deze basis dat de psychiater handelt vanuit een ideologie, een atheïstische ideologie waarin de geest niet meer betekenis heeft dan dat het er maar toevallig is.

Voor onze toekomst is het echter noodzakelijk dat we als samenleving leren wat de waarde is van het leven en waarom het belangrijk is om te streven naar een betere toekomst, en dat kan de psychiatrie ons met haar belachelijke medische model niet bieden. Het overwinnen van psychische problemen leidt tot verbeteringen die essentieel zijn voor ons voortbestaan. Door de problemen te onderdrukken met psychiatrie ontstaan op termijn steeds meer onderdrukte problemen wat enkel resulteert in een steeds grotere ballast waar we als samenleving niet mee gediend zijn.

Kort samengevat: er zijn hele goede alternatieven voor psychiatrie, of althans alle potentieel ervoor, die zowel kosten besparen als humaner en effectiever zijn. Maar de psychiatrie doet er alles aan om die alternatieven te verdrukken en dat is de reden dat mensen tegenwoordig het extreem giftige antipsychotica krijgen toegediend die het leven met 30 jaar verkort en dat mensen worden verteld dat ze een ‘ongeneeslijke’ ziekte hebben terwijl ze met oprechte behandeling misschien wel binnen een jaar volledig hersteld zouden kunnen zijn en hadden kunnen werken zodat er in hun leven miljoenen aan belastinggeld zou worden bespaard, en er zou maar eens een nieuwe Albert Einstein tussen die mensen zitten. Want zoals Albert Einstein het zelf al eens omschreef, ware intelligentie vind je niet in kennis uit een boekje. Het vergt soms unieke ontwikkeling met daarbij soms gepaard gaande (overwinning van) ernstige psychische complicaties om tot buitengewone prestaties te komen.

Het echte teken van intelligentie is niet kennis, maar verbeelding.” ~ Albert Einstein

Voor een bekend niet-psychiatrisch alternatief voor het verhelpen van psychose/schizofrenie kun je o.a. kijken naar de studies van prof. dr. Jaakko Seikkula uit Noorwegen.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Haal je een moederband niet meer in? Met gezond verstand Het einde van de psychotherapie Metanoia
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net