Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

De Volkskrant: Balans is corrupt! ADHD-ouders omgekocht door farmareus Eli Lilly

Datum: 18 mei 2009, 21:51 ~ Bron: De Volkskrant

stichting balans corruptDe rechter moest eraan te pas komen, maar uiteindelijk kreeg minister Hans Hoogervorst gelijk: Strattera, een nieuw medicijn tegen ADHD, hoeft niet te worden vergoed. Het effect ervan verschilt te weinig van dat van het veel goedkopere Ritalin, had Hoogervorst gezegd en de rechter was het met hem eens.

Fabrikant Eli Lilly noemde de uitspraak ´onbegrijpelijk´. Maar Stichting Balans, de vereniging voor ouders van ADHD-kinderen, reageerde veel heftiger. Woordvoerder Arga Paternotte was ‘ontzettend kwaad’ en waarschuwde: ‘Je zult zien dat door die uitspraak een tweedeling ontstaat tussen kinderen waarvan de ouders Strattera wel kunnen betalen en ouders die dat niet kunnen.’

Hier dreigde het spook van de maatschappelijke tweedeling. Alsof Jan Marijnissen aan het woord was. En dat is niet toevallig.

Is dat wat, Strattera? Jazeker, het is gewoon Prozac. Of althans een stof die daar nauw aan verwant is. Prozac verlicht depressieve symptomen maar onderdrukt ook onrustig en impulsief gedrag, en aan die bijwerking wil Eli Lilly graag wat verdienen met een ‘volkomen nieuw’ medicijn.

Maar Prozac kan leiden tot zelfmoordneigingen. Daarom waarschuwt de bijsluiter van Strattera dat je het niet moet slikken in combinatie met Prozac en staat er dat je van Strattera zelfmoordneigingen kunt krijgen. En dat terwijl het effect nauwelijks verschilt van dat van Ritalin. Niet doen dus.

Waarom is Balans dan ‘ontzettend kwaad’? Ze lopen toch niet aan de leiband van Eli Lilly? Directeur Ids Terpstra is er op de website heel duidelijk over: Balans pakt geld aan van farmaceuten, maar is ‘volledig onafhankelijk’. Zo kreeg Balans vorig jaar 120 duizend euro van het bedrijf Jansen-Cilag voor een campagne voor het middel Concerta.

U begrijpt, het feit dat Balans die pil (een andere toedieningsvorm van Ritalin) graag vergoed zag, had niets met die gift te maken. Ook kreeg Balans recent 140 duizend euro van Eli Lilly voor de bouw van een fraaie website. Iedereen begrijpt natuurlijk dat de Balans-campagne voor Strattera daar volkomen los van staat.

Geld uitdelen aan patiëntenverenigingen. Het is een van de manieren waarop farmaceuten hun producten proberen te slijten. En een van de bekendste critici van dat soort praktijken is Jan Marijnissen, die van de tweedeling in de samenleving. Paternotte citeert hem graag. Eerlijk is eerlijk: gevoel voor humor hebben ze wel, die graaiers van Balans.

Bron: De Volkskrant

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Hoezo ADHD? Medicijnen 2004-2005
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family