Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

500 Oostenrijkers voeren protest tegen ADHD en het drogeren van drukke kinderen

Datum: 25 mei 2009, 17:10 ~ Bron: OTS.at

Meer dan 500 mensen gingen gisteren in Wenen (Oostenrijk) de straat op tijdens een groot psychiatrisch wereld-congres voor ADHD.

Zonder enig bewijs voor het bestaan van een hersenstoornis krijgen steeds meer kinderen op basis van een wetenschappelijk dubieuze diagnose zware hersenmedicatie voorgeschreven om druk of onhandelbaar gedrag onder controle te krijgen en/of de prestaties op school te verbeteren.

Volgens prof. dr. Trudy Dehue is er sprake van een ADHD-epidemie, zoals ook te zien is in de cijfers van het aantal verkochte pakjes ADHD medicijnen:

Bron: Stichting Farmaceutische Kengetallen

Bron: Stichting Farmaceutische Kengetallen

De medicijnen zijn bijzonder schadelijk voor het lichaam en kunnen dodelijk zijn. De bijwerkingen worden echter door psychiaters verzwegen en gebagatelliseerd of zelfs ontkend! En talloze grote studies hebben reeds bewezen dat de medicijnen alleen op de korte termijn effectief zijn tegen het gedrag en/of concentratieproblemen, en dat ze na 2-3 jaar een averechts effect hebben (maar dus wel talloze problemen buiten het ADHD spectrum veroorzaken, zoals het remmen van de groei).

De diagnose wordt letterlijk met een natte vinger bepaald bij kinderen vanaf 4 jaar oud, en in de media stigmatiseren de psychiaters de kinderen met allerhande dubieuze publicaties waarin ze stellen dat kinderen die het etiket krijgen op latere leeftijd – zonder behandeling – sneller zware crimineel, dakloos, zwerver en junk worden. Zonder objectief bewijs voor enige ziekte weten ze dat over kleine kinderen van 4 jaar oud te vertellen, en vervolgens schrijven ze het kind hersenmedicatie voor die gelijke effecten heeft op de hersenen als regelmatig cocaïnegebruik, ter behandeling van een hersenstoornis die in de wetenschap nog nooit is aangetoond, en die juist voor problemen zorgen die psychiaters in de media aan de ‘ziekte’ wijten:

http://www.depers.nl/wetenschap/86562/Met-Ritalin-eerder-aan-drugs.html

In Oostenrijk zijn ze het zat, en willen ze dat psychiaters stoppen met het drogeren van hun kroost. Psychiaters moeten uit het klaslokaal verdwijnen, en kinderen moeten weer gewoon de kans krijgen om zich op hun eigen manier te ontwikkelen.

500 Oostenrijkers de straat op om te protesteren tegen ADHD

500 Oostenrijkers de straat op om te protesteren tegen ADHD

Drukke kinderen hersenmedicatie geven om ze rustig te houden, of om de prestaties in de schoolbanken op te peppen is een ernstige vorm van kindermishandeling. En psychiaters zijn de oorzaak van al dat kwaad. Ze sluipen het klaslokaal van onze kinderen binnen en steeds meer kinderen worden ziek en moeten de rest van hun leven dure en gevaarlijke hersenmedicatie slikken…

Bron: OTS.at

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afscheid van autisme en ADHD Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!