Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Video: Psychiatrische Opname

Datum: 8 januari 2009, 08:41

Premonition (2007)

Het volgende fragment is een stuk uit de film Premonition met Sandra Bullock.

 
http://video.google.com/videoplay?docid=-1533433913153964092
 

In de film is de moeder (Sandra Bullock) onschuldig en niet “gek”. Je kunt goed zien dat er helemaal geen wetenschappelijke basis aan een psychiatrische opname ten grondslag ligt. De ouders, in dit geval de moeder van Sandra, hoeft alleen maar heel erg ongerust te doen en een psychiater moet iemand willen laten opnemen. Er is als patiënt/gedupeerde niets wat je er tegen kunt doen, je bent machteloos. Je hebt geen recht meer op spreken en dan kan een psychiater, omdat je misschien erg boos of bang bent, onder dwang “medicijnen” injecteren, gewoon zo maar, zonder wetenschappelijke basis.

Ook in Nederland kan het zo gaan. Ouders of andere derden (bijvoorbeeld buren) kunnen heel erg ongerust zijn en als zij een psychiater aan hun zeide krijgen dan is het gewoon gedaan voor de ander (zoals je kunt zien bij Sandra in de video) en die hoeft dan zeker niet altijd gek te zijn, dat maakt de opname ze dan wel want als je ouders je laten opnemen en je bent boos bijvoorbeeld, dan kan een psychiater je voor onbepaalde tijd gevangen houden in een isoleercel en met psychiatrische medicijnen gaan injecteren die je lichaam kunnen doen verkrampen en een acute psychose kunnen veroorzaken bij mensen die nog geen psychose hebben.

En er komt geen rechter aan te pas zoals veel mensen denken. Een psychiater kan een IBS aanvragen bij de burgemeester en als die de IBS toewijst dan is het gebeurd met je. Het draait dus alleen maar om de mening van een psychiater.

Wanneer je opgenomen bent dan zal er wel een rechter komen om de opname te beoordelen, maar dan zit je dus wel al 5 tot 8 dagen gevangen in een isoleercel en dat is voor veel mensen een verschrikkelijke ervaring, vooral in bozigheid bij mensen bij wie je je niet goed voelt omdat je ziet en hoort wat ze met andere mensen doen.

En ook rechters zijn maar mensen. Uit ervaringen van mensen weet ik dat een rechter zich helemaal niet om de patiënt of zijn mening bekommert. In de praktijk kan het in Nederland op de volgende manier gaan:

De isoleerceldeur gaat open en je wordt gemaand om naar buiten te komen door de behandelaren tegen wie je agiteert omdat zij jou gevangen houden in een isoleercel, en bedreigend op je over komen. Er heersen frustraties en je loopt naar buiten, nog niet bewust van wat er zal gebeuren en daar zie je (zoals later duidelijk wordt) een rechter, een griffie en je toegewezen advocaat die je nog niet eerder hebt ontmoet.

Je schud ze de hand en de rechter opent de zitting. Je kijkt wat voor je uit en de rechter laat de psychiater aan het woord om te omschrijven waarom hij vindt dat jij opgesloten en behandeld moet worden. Zijn pleidooi duurt 10 tot 20 minuten en de rechter stelt tussendoor enkele vragen aan de psychiater en hoort ook je advocaat en tussendoor mag de patiënt in 2-3 zinnen een reactie geven op het pleidooi van de psychiater. Dat is het enige moment waarop de rechter je aankijkt en dat je de kans krijgt om te spreken.

Zo gaat het in de meeste gevallen maar er zijn natuurlijk ook wel eens uitzonderingen. Sommige rechters zijn anders en geven wel om de patiënt om wie hij of zij is. Zo’n rechter laat jou aan het woord en laat de psychiater reageren op jou en zo kunnen mensen ook worden vrijgesproken terwijl de psychiater er alles aan doet om je opgesloten te krijgen.

Het blijft natuurlijk mensen werk. En juist omdat er geen objectieve wetenschappelijke basis aan psychiatrische diagnoses, opnames en behandeling ten grondslag ligt, blijft het oordeel van de rechter puur gebaseerd op speculatie over veronderstelde gevaren op basis van wetenschappelijk dubieuze diagnoses, of verdenkingen waar soms geen enkel bewijs voor is.

En dus niet alle rechters nemen daar genoegen mee, en anderen vertrouwen juist weer wel op de psychiater.

Zo kan het dus dat onschuldige mensen worden opgesloten in een isoleercel in Nederland, en dat het zelfs met mensen gebeurt die helemaal niets mankeren maar na de opname wel ernstig beschadigd zijn.

 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Wie is van hout ... Morgen ben ik een leeuw
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net