Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Verenigd Koninkrijk: “Vergeet pillen, psychotherapie is de toekomst!”

Datum: 17 maart 2009, 18:31 ~ Bron: Dailymail.co.uk

Het Verenigd Koninkrijk wil af van de ziekmakende en geld verslindende medicijnen voor psychische problemen als depressie. Als land waar de medische zorg door de staat betaald wordt doet het extra zeer indien mensen hun leven lang verslaafd raken aan destructieve medicijnen die de problemen zoals de kans op zelfmoord verergeren en die daarbij voor lichamelijke complicaties kunnen zorgen.

Afgelopen week, naar aanleiding van de angst dat de recessie kan resulteren in een depressie epidemie, heeft de Britse overheid aangekondigd dat er financiering zal zijn voor honderden extra psychotherapeuten die gespecialiseerd zijn in Cognitieve Gedrags Therapie (CBT), bovenop de eerder aangekondigde 10.000 psychotherapeuten die twee jaar geleden zijn beloofd ter compensatie van de verminderde beschikbaarheid van medicijnen.

In het Verenigd Koninkrijk wil men af van psychiatrische pillen en tracht men de overstap naar psychotherapie te forceren.

Medicijnen ter behandeling van ADHD gedrag bij kinderen zijn inmiddels verboden en mogen alleen nog in het uiterste geval aan oudere kinderen worden voorgeschreven. De eerstelijns behandeling voor ADHD-gedrag bij kinderen is nu ouders opvoedcursussen geven.

Ook antidepressiva en antipsychotica zullen er op termijn aan moeten geloven. De National Institute for Health and Clinical Excellence (Nice) heeft reeds aangekondigd dat er vanuit de overheid geen financiële steun meer zal zijn voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de behandeling van schizofrenie of depressie. Psychiaters worden met sancties geforceerd om patiënten psychotherapie te bieden.

“Er is geen twijfel over het feit dat de ontwikkelingen binnen psychiatrie niet snel genoeg gaan, maar het toegang bieden tot psychologische therapie loopt het meest achter, maar we hopen dat de investeringen van de overheid in CGT voor mensen met een depressie en angststoornissen eveneens zullen doorwerken tot schizofrenie patiënten binnen een paar jaar.” zegt Dr. Tim Kendall, adviseur psychiater van de Nice richtlijnontwikkeling groep

In een recente studie uitgevoerd door de Universiteit van Giessen in Duitsland is het aangetoond dat psychotherapie zonder medicijnen voor ten minste 96% van alle psychiatrische patiënten, ook de meest ernstige gevallen, effectiever is dan de gebruikelijke medicatie + therapie combinatie.

Psychotherapy is the future

Door Dr. Derek Draper

Dus er komen nog meer CBT therapeuten – bovenop de eerder beloofde 10.000 therapeuten, heeft de Health Secretary aangekondigd plannen te hebben om nog honderden extra op korte termijn beschikbaar te stellen.

Al deze therapeuten zullen miljoenen gaan kosten (ongeveer 250 miljoen Britse pond). Dus wat een ongelooflijke verspilling zou het zijn indien de plannen gebaseerd zouden zijn op ondeugdelijke bewijzen over wat effectief is.

Het weggooien van het geld van belastingbetalers zal niet het meest verschrikkelijke zijn. Denk aan de duizenden mensen die te kampen hebben met angststoornissen en depressiviteit wiens hoop beschaamd wordt.

Gelukkig, ongeacht wat de doemdenkers zeggen, zal dat niet gaan gebeuren. In feite zijn de plannen van de overheid een unieke kans om de vele depressieve mensen (1 op de 6 in het Verenigd Koninkrijk) daadwerkelijk beter te maken.

Bron: Dailymail.co.uk

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Slikken Wie is van hout ... Haal je een moederband niet meer in?
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net