Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Verenigd Koninkrijk verbiedt ADHD medicijnen en verplicht ouders tot opvoed cursussen

Datum: 24 september 2008, 13:12 ~ Bron: Sky News

ADHD medicijnen verbannen in Engeland De nieuwe richtlijnen voor psychiatrische zorg in het Verenigd Koninkrijk schrijven voor dat kinderen niet langer met ADHD medicijnen zoals Ritalin behandeld mogen worden. In plaats daarvan dienen ouders opvoedcursussen gegeven te worden.

Het medicijn mag niet meer voorgeschreven worden aan kinderen jonger dan 5 jaar en alleen in het uiterste geval nog worden voorgeschreven aan oudere kinderen, schrijven de richtlijnen voor.

In plaats van de medicijnen moeten ouders psychologische opvoedtechnieken worden bijgebracht om het gedrag van hun onhandelbare ADHD kroost te leren te bedwingen.

De richtlijnen zijn uitgegeven door de National Institude for health and Clinical Excellence (Nice) en de National Collaborating Center for Mental Health.

Het beleid stelt dat ouders opvoedcursussen en bijscholing programma’s aangeboden moeten worden als eerstelijns behandeling voor ADHD, voor zowel kleuters als schoolgaande kinderen.

De educatie programma’s laten ouders zien hoe ze structuur in hun thuisomgeving kunnen creëren, aandacht kunnen stimuleren en beter kunnen omgaan met het gedrag van hun kind.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het zeer effectief kan zijn, waardoor de kinderen beter presteren op school en een normaler leven kunnen leiden.

Onderwijzers moeten ook betrokken worden in het management van schoolgaande kinderen, schrijven de richtlijnen voor.

Bron: Sky News (mirror)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Medicijnen 2006-2007
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!