Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Vegetarisme veroorzaakt atrofie van de hersenen

Datum: 17 september 2008, 07:46

Vegetariër, vegetarisch eten Het voedingsdeficiënt van vegetariërs zorgt niet alleen voor een ijzertekort maar ook voor een atrofie van de hersenen. Britse wetenschappers ontdekten dat mensen met een tekort aan vitamine B12 zes keer meer kans hebben op het krimpen van het brein.

B12 vind je vooral in lever, vis en melk. Vegetariërs en veganisten hebben een verhoogde kans op een B12-tekort. Het tekort is gevaarlijk en kan leiden tot bloedarmoede en een ontsteking van het zenuwsysteem. Vegetariërs nemen vaak genoeg zuivel om een groot deel van het tekort te compenseren. Voor veganisten zijn er gist-extracten en met B12-verrijkte soja en ontbijtgranen. Hen wordt ook aangeraden B12-vitamines te slikken.

Tests bij bejaarden

De onderzoekers van Oxford ontdekten de link bij het afnemen van geheugentesten en hersenscans bij 107 mensen tussen 61 en 87 jaar. Vijf jaar laten werden de testen opnieuw afgenomen. Toen bleek dat de personen met een B12-tekort meer kans hadden op een atrofie van de hersenen. Hoeveel kleiner, en welke impact dit heeft werd er niet vermeld.

Alcohol

Overigens is het niet eten van vlees niet de enige factor die leidt tot hersenkrimping. Ook vrouwen die 14 of meer alcoholische drankjes per dag nuttigden verloren ruim 1,5 procent meer van hun brein dan geheelonthouders. Bierdrinkers zien het geheugencentrum van de hersenen, de hippocampus, met tien procent krimpen in vergelijking met wijndrinkers.

Hoe meer kilo’s, hoe minder hersenen

Tot slot leidt ook overgewicht tot een kleiner brein, zo ontdekten Zweedse onderzoekers. De hersenen krimpen vanaf een BMI van 27. Voor elk punt dat het BMI stijgt, verliezen ze 1,3 tot 1,6 procent van de hersenen.

Bron: HLN.be

 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Uw brein als medicijn Anatomy of an Epidemic Medication Madness
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family