Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Valse propaganda vanuit de psychiatre: ‘schizofrenie gen gevonden’

Datum: 10 oktober 2008, 10:50

Telkens weer bereiken ons berichten via wetenschappelijke publicaties in tijdschriften als Nature en daarmee de grote kranten, dat de psychiatrie vooruitgang boekt in het vinden van de oorzaak van de (zogenaamd bewezen fysiologische) ‘ziekte’ schizofrenie.

Zo blijkt maar weer uit de publicatie in Nature van 30 juli j.l. dat het psychiaters eindelijk is gelukt om het schizofrenie gen te vinden!

Het 'schizofrenie gen' (bedrog in Nature)

Het 'schizofrenie gen' (bedrog in Nature)

Maar, zoals wederom blijkt achteraf was het bedrog of in iets andere woorden: de psychiaters hadden het helaas bij het verkeerde eind. Ze hadden een foutje gemaakt. Maar daar zie je natuurlijk niets over terug in de media…

Wat er dus gebeurt is dat mensen massaal gaan geloven dat schizofrenie een fysiologische ziekte is waarvan de oorzaak gevonden kan worden in genen, terwijl daar absoluut geen bewijs voor is. Het is zelfs zo dat het allergrootste genen onderzoek naar het schizofrenie gen tot nu toe (The American Journal of Psychiatry, september 2008) min of meer heeft bewezen dat het verband tussen genen en schizofrenie gewoonweg niet bestaat en dus ook nooit gevonden zal worden.

We hebben tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor ofwel de oorzaak of de fysiologie voor geen van elke psychiatrische diagnose.

Elk geval waarin een “hersenstoornis” gevonden zou zijn, bleek vals te zijn. Geen enkele claim voor genen die bepaalde psychiatrische condities zouden veroorzaken heeft de tands des tijd doorstaan. Ondanks de populaire valselijke propaganda.

Prof. Dr. Joseph Glenmullen, M.D.

Door de valse publicaties in de media ontvangen psychiaters veel sociale gelden voor hun onderzoek naar het schizofrenie-gen. En het heeft indirect ook invloed op de mogelijkheid om schizofrenie patiënten te blijven behandelen met antipsychotische medicijnen omdat het zoeken naar de oorzaak voor een ‘fysiologische ziekte’ impliceert dat schizofrenie een bewezen fysiologische ziekte is, terwijl daar tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor is gevonden en het om die reden na 50 jaar onderzoek aannemelijk is dat schizofrenie geen ‘ziekte’ is, maar een verzameling van onafhankelijke psychische problemen die onder een noemer zijn geplaatst om het behandelen daarvan te vereenvoudigen.

Zie ook: http://www.zielenknijper.nl/geen-verband-genen-schizofrenie.html

 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Haal je een moederband niet meer in? Wat je niet verteld is... Uw brein als medicijn
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!