Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hoogleraren: Valse propaganda rond genetisch onderzoek schizofrenie

Datum: 2 juli 2009, 21:37

De psychiatrie gebruikt misleidingstechnieken om de bevolking te laten geloven in het bestaan van genetische verbanden voor psychiatrische diagnoses. Geregeld worden onderzoeksgegevens gepubliceerd in grote kranten waarmee wordt claimt schizofrenie- of ADHD genen te hebben gevonden terwijl achteraf telkens is gebleken dat die onderzoeken onjuist of vals waren. Miljoenen mensen hebben hierdoor het bericht gelezen dat er een verband bestaat maar zien niet de rectificatie.

Prof. dr. Joseph Glenmullen zegt er het volgende over:

We hebben tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor ofwel de oorzaak of de fysiologie voor geen van elke psychiatrische diagnose.

Elk geval waarin een hersenstoornis gevonden zou zijn, bleek vals te zijn. Geen enkele claim voor genen die bepaalde psychiatrische condities zouden veroorzaken heeft de tands des tijd doorstaan. Ondanks de populaire valselijke propaganda.

Prof. Dr. Joseph Glenmullen, M.D.

missing gene schizofrenie gen fraudeHet schizofrenie gen bedrog

Veel psychiaters hebben hun leven gewijd aan het vinden van een gen dat schizofrenie veroorzaakt en zij zullen moeilijk tot inzage te brengen zijn dat ze fout zijn.

Er is echter geen enkel verband tussen genen en schizofrenie welke tegenwoordig vaak als de oorzaak van de stoornis wordt beschouwd. Dat bewijst een studie die is uitgevoerd door 23 onderzoekers uit Australië, Frankrijk en de Verenigde Staten, welke is gepubliceerd in de American Journal of Psychiatry.

Het zoeken naar genen als oorzaak voor psychiatrische stoornissen is niet nieuw, reeds sinds de jaren 70 van de vorige eeuw hebben psychiaters zich afgevraagd of genetica of de omgeving een grotere rol spelen bij de ontwikkeling van schizofrenie. In de huidige studie hebben wetenschappers het verband tussen het voorkomen van schizofrenie en enkele nucleotide polymorphisms (SNPs) – een klein verschil in DNA – onderzocht. 422 SNPs zijn onderzocht bij mensen van Europese afkomst.

“We ontdekte geen associate van schizofrenie en SNPs in 14 candidaat genen die van grote interesse zijn in de psychiatrie” zeggen de auteurs van de studie. “Onze resultaten suggereren dat, wanneer je alles bij elkaar neemt, gewoonlijke DNA varianten in deze 14 genen zeer onwaarschijnlijk een genetisch risico voor schizofrenie gaan verklaren in populaties met Europese voorouders.”

In een begeleidend redactioneel noemt Steven Hamilton van de University of California’s Institute for Human Genetics de studie het “meest uitgebreide” onderzoek naar de link tussen genen en schizofrenie tot vandaag de dag.

“De reden dat deze nieuwste studie geen bewijs voor een gen vond is omdat zulke genen niet bestaan,” zegt Jay Joseph, auteur van “The Missing Gene: Psychiatry, Heredity, and the Fruitless Search for Genes.”

“Meer dan 25 jaar heeft de psychiatrie gezocht naar een schizofrenie gen” zegt hij. “Ze blijven falen.”

“Onderzoek heeft nog nooit een link tussen genen en schizofrenie aangetoond” zegt Mary Boyle, emeritus hoogleraar klinische psychologie aan de University of East Londen. “Er is ongelooflijk veel tijd en geld gespendeerd. Desondanks is er helemaal niets uit voortgekomen. Indien psychiaters door willen gaan met dit type onderzoek dan wens ik ze succes. Maar mijn verontrusting is dat ze veel belastinggeld ontvangen voor hun onderzoek.”

Ondanks de resultaten van deze studie zal psychiatrisch onderzoek voor het vinden van een gen voor schizofrenie onverstoord door blijven gaan zegt Joseph.

“Veel psychiaters hebben hun leven gewijd aan de genetica van schizofrenie” zegt hij. “En zij gaan niet nu ineens omkeren en toegeven dat ze fout waren.”

Bron: NaturalNews (mirror)

 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Haal je een moederband niet meer in? Nieuwe wegen voor de geneeskunde Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net