Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Valse propaganda in tijdschrift Nature

Datum: 19 augustus 2008, 12:00 ~ Bron: Reformatorisch Dagblad

Keer op keer blijven psychiaters ons verbazen hoe zij op basis van niet bewezen theorieën potentiële behandelingen en fysiologische oorzaken of genen vinden voor een hersenziekte die mogelijk niet eens bestaat.

BRUSSEL – Hersenziekten -zoals alzheimer, epilepsie en schizofrenie- kunnen in de toekomst beter behandeld worden.

Dat schreven onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel (ULB) maandag in het wetenschappelijk tijdschrift Nature. De wetenschappers -onder leiding van Pierre Verhaegen- zijn er in geslaagd stamcellen van muizen te transformeren in specifieke neuronen die voorkomen in de hersenschors.

De hersenschors is de meest complexe structuur van de hersenen. De neuronen die ze vormen zijn het doelwit van neurologische en psychiatrische ziekten, zoals epilepsie, alzheimer en schizofrenie. Kennis van de werking van de hersenschors kan een sleutel vormen voor de ontwikkeling van geavanceerde technieken in de behandeling van hersenziekten.

Bron: Reformatorisch Dagblad, 19 augustus 2008

Men spreekt in de publicatie in het tijdschrift over Schizofrenie alsof het reeds bekend is dat het een duidelijk aantoonbare hersenziekte is die problemen veroorzaakt in de hersenschors. Maar het gaat om valse psychiatrische propaganda want niet schizofrenie veroorzaakt problemen in de hersenschors maar de medicijnen die ALLE schizofrenie patiënten moeten gebruiken.

Antipsychotica veroorzaakt een atrofie van de hersenschors wat er voor zorgt dat patiënten biologisch meer gevoelig worden voor een psychose en niet meer zonder medicijnen kunnen. (zie Robert Whitaker, persoonlijke brief)

Schizofrenie is niet ongeneeslijk zoals psychiaters ons doen voorkomen. En er bestaat geen enkel bewijs voor een fysiologische oorzaak.

We hebben tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor ofwel de oorzaak of de fysiologie voor geen van elke psychiatrische diagnose.

Elk geval waarin een “hersenstoornis” gevonden zou zijn, bleek vals te zijn. Geen enkele claim voor genen die bepaalde psychiatrische condities zouden veroorzaken heeft de tands des tijd doorstaan. Ondanks de populaire valselijke propaganda.

Prof. Dr. Joseph Glenmullen, M.D.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Evolution as Natural History The Antidepressant Solution Soteria The Creation of Psychopharmacology
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!