Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

US Inteligence waarschuwt: Menselijk brein slagveld van de toekomst!

Datum: 24 augustus 2008, 18:23

Het menselijk brein kan wel eens het slagveld van de toekomst worden, voorspelt een nieuw rapport. Inclusief ‘farmacologische mijnen en bommen’ en onbemande voertuigen aangestuurd met de kracht van de geest.

Oorlog met psychiatrische medicijnen

Oorlogsterrein van de toekomst

Snelle ontwikkelingen in de neurowetenschap hebben een dramatische impact op de nationale veiligheid en de manier waarop oorlogen gevoerd worden, stellen officials van Amerikaanse veiligheidsdiensten.

In een rapport opgesteld in opdracht van de Defence Intelligence Agency werden vooraanstaande wetenschappers gevraagd op welke manier een beter begrip van het menselijk brein waarschijnlijk tot nieuwe psychiatrische medicijnen en technologieën zullen leiden.

Ze vonden verschillende gebieden waarin vooruitgang een verregaande invloed kan hebben, inclusief gedrag veranderende medicijnen, scanners die de gedachten van mensen kan lezen en apparatuur dat zintuigen kan beïnvloeden zoals gehoor en zicht.

Op het slagveld kunnen kogels mogelijkerwijs vervangen worden met ‘farmacologische mijnen’ die een psychiatrisch medicijn injecteren in langslopende soldaten, terwijl scanners en andere elektronische apparatuur kan worden ontwikkeld om verdachten te kunnen herkennen aan de hand van hun hersenactiviteiten en het zelfs onmogelijk maken voor ze om leugens te vertellen wanneer ze ondervraagd worden, stelt het rapport.

“Het concept van martelen zal ook kunnen veranderen door de producten in deze markt. Het is mogelijk dat er binnenkort een technologie ontwikkeld zal zijn om informatie uit gevangenen te verkrijgen zonder dat de ondervraagde daar blijvend letsel aan overhoudt.” stelt het rapport.

Het rapport haalt in het bijzonder de technologie genaamd ‘transcranial direct current stimulation’ (tDCS) aan welke gericht neuronen afschiet in het brein van een ondervraagde en het voor hem onmogelijk maken om te liegen.

Psychiatrische medicijnen kunnen ook worden gebruikt om de prestaties van militairen te verbeteren. Er is reeds bewijs dat veel troepen gebruik maken van stimulerende middelen zoals Ritalin en Modafinil, welke worden voorgeschreven aan kinderen met de diagnose ADHD, om hun prestaties op het slagveld op te krikken. Toekomstige medicijnen, ontwikkeld om de cognatieve mogelijkheden van mensen met dementie te verbeteren, zullen naar aller waarschijnlijkheid op eenzelfde wijze als de stimulerende middelen door militairen worden gebruikt, voegt het rapport toe.

Beter begrip van de werking van de hersenen wordt ook gezien als de basis voor het kunnen ontwikkelen van talloze apparatuur die direct aan de hersenen gekoppeld kunnen worden, om bestuurders machines te kunnen laten besturen met hun brein, zoals bijvoorbeeld een onbemand vliegtuig, of om de natuurlijke zintuigen te versterken.

Bijvoorbeeld, videobeeld afkomstig van iemands bril of geluid opgenomen via een headset, kan worden verwerkt door een computer om te doorzoeken op relevante informatie. “Experimenten tonen aan dat het voordeel van dergelijke apparatuur is dat menselijke bestuurders bevoordeeld zijn met foto herkenning en dergelijke.” stelt Kit Green, de voorzitter van het comité.

Het rapport waarschuwt dat ondanks dat Amerika en westerse naties van zichzelf denken dat ze op neurowetenschappelijk gebied ver vooruit lopen op de rest van de wereld, dat het heel snel kan veranderen met de steeds beter wordende computer apparatuur. Tenzij beveiligingdiensten de vooruitgang internationaal in de gaten kan houden, lopen ze het risico op “zeer grote, en mogelijk zelfs katastrofische inlichtings fouten in de komende jaren”.

“In de inlichtingendienst gemeenschap is er maar een klein aantal mensen dat de wetenschap begrijpt en zonder die mensen is het onmogelijk om verassingen te voorspellen. Dit is een zwart gat dat zo snel mogelijk gedicht dient te worden met licht” vertelde Green aan de krant The Guardian.

De technologie zal op korte termijn applicaties hebben in terrorisme en misdaad bestrijding. Het rapport stelt dat hersen scanners in de komende jaren nog niet zo nauwkeurig zullen zijn dat ze iemands gedachten op lange afstand kunnen uitlezen zodat criminelen en potentiële bedreigingen vroegtijdig opgemerkt kunnen worden, maar het zal binnen die tijd hopeljik goed genoeg zijn om mensen met verkeerde intenties in een checkpoint te kunnen identificeren of tijdens een persoonlijke controle hun intenties te laten vertellen.

“We zullen nog geen gedachten kunnen lezen op grote afstand, maar dat betekend niet dat we niet angsten of grove gevoelens kunnen scannen, en vervolgens de gedetecteerde personen van nabij te controleren of te ondervragen om te bekijken wat er met hem of haar aan de hand is.” zegt Green.

De ontwikkeling van geavanceerde beveiligings technieken, zoals camera’s die gezichtuitdrukkingen kunnen lezen, kunnen leiden tot inventieve manieren om de camera’s voor de gek te houden voegt het rapport er aan toe, zoals botox injecties om de gezichtspieren te verlammen.

Daarom zijn hersenscanners nodig om de beveiliging te kunnen verbeteren.

Bron: The Guardian

 

Mogelijk interessante boeken

Het Spirituele Brein Uw brein als medicijn Wie is van hout ... Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net