Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

UT: ACT (psychotherapie) en Mindfulness is effectief voor verhelpen psychische problemen

Datum: 25 juni 2009, 06:08 ~ Bron: Universiteit Twente

ut logo Onderzoek UT toont aan dat therapie op basis van mindfulness werkt.

Preventieve therapie op basis van Mindfulness laat psychische klachten afnemen en de geestelijke gezondheid toenemen. Dit komt naar voren uit wetenschappelijk onderzoek van dr. Ernst Bohlmeijer van de Universiteit Twente. Aan het onderzoek namen 93 mensen deel. Na een cursus van acht weken waren psychische klachten bij de onderzoeksgroep significant afgenomen en bleek hun geestelijke gezondheid toegenomen.

Mindfulness meditatie

Mindfulness meditatie

In Nederland zijn er ruim 3 miljoen mensen die kampen met psychische klachten als angst, depressie, chronische vermoeidheid en drankverslaving. Ernst Bohlmeijer van de Universiteit Twente ontwikkelde daarom de cursus `Voluit Leven‘, gebaseerd op Mindfulness en de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Met ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en in samenwerking met zes GGZ-instellingen in Nederland voerde de wetenschapper een effectonderzoek uit naar de werking van de cursus. Na afloop van de cursus hadden de deelnemers significant minder psychische klachten dan de controlegroep en bleek hun geestelijke gezondheid toegenomen. Ook drie maanden na afloop van de cursus bleef de afname van klachten gehandhaafd.

voluit leven cursusDe cursus `Voluit Leven‘ bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur en is gebaseerd op Mindfulness en de Acceptance and Commitment Therapy. Mindfulness is een meditatietechniek en levensvisie die mensen leert meer in het nu te leven, terwijl ACT een vorm van gedragstherapie is, waarbij acceptatie van psychisch leed en het leven naar eigen waarden centraal staan. De cursisten moesten, naast deelname aan de gezamenlijke bijeenkomsten, minimaal een kwartier per dag oefeningen doen.

Onderzoek

Voor het onderzoek adverteerde de onderzoeker in verschillende media met de cursus `Voluit Leven’. Mensen met psychische klachten als angstklachten, depressieve klachten, vermoeidheid of overmatig alcoholgebruik, konden zich aanmelden. Een groep van 49 deelnemers (de onderzoeksgroep) volgde de cursus, terwijl een groep van 44 personen (de controlegroep) tijdelijk op een wachtlijst kwam te staan. Voor de cursus en na afloop ervan, vergeleek de onderzoeker de geestelijke gezondheid van de twee groepen met elkaar.

Onlangs is bij Uitgeverij Boom een zelfhulpboek van de hand van Ernst Bohlmeijer verschenen, ook onder de titel `Voluit Leven’. Kijk voor meer informatie over de cursus en het boek op www.voluitleven.info.

Congres

Wereld ACT Conferentie

Wereld ACT Conferentie

Van woensdag 1 juli tot en met vrijdag 3 juli 2009 vindt op de campus van de Universiteit Twente de driejaarlijkse Wereld ACT Conferentie plaats. In deze week zijn er talloze workshops, lezingen en onderzoekspresentaties rondom Acceptance en Commitment Therapie (ACT). Clinici en onderzoekers (waaronder Steve Hayes, Kelly Wilson, Robyn Walser en JoAnne Dahl) uit heel Europa, de VS, Australië en Japan komen bijeen om met elkaar te werken en kennis te nemen van elkaars werk. Meer informatie over de conferentie vindt u hier.

Bron: Universiteit Twente

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Uw brein als medicijn De depressie-epidemie Nieuwe wegen voor de geneeskunde
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net