Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiΓ«le publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Tygo Gernandt: Wel of niet ziek?

Datum: 17 december 2011, 00:54 ~ Bronnen: Uitzending Gemist, BN/De Stem

show_imagephpTygo Gernandt, acteur met een overschot aan energie, staat sinds zijn jeugd te boek als lijdend aan de ziekte ADHD. “Onzin”, zegt hij zelf in het NTR-programma Pavlov, “ik ben gewoon lekker druk.” De acteur, die sinds zijn 12e in films en tv-series speelt, wordt gedreven door een tomeloze energie. Hij deed ‘van alles om maar bezig te blijven’ en kreeg al snel de diagnose adhd. Zijn moeder trok de diagnose in twijfel. “Het is niet zo”, zei ze stellig. “Hij heeft gewoon enorm veel energie.” Toch gaat hij aan de hand van psychiatrische tests na of hij de ziekte heeft. Een DNA onderzoek, een hersenscan en begeleidende tests tonen aanwijzingen dat hij de ziekte misschien wel eens zou kunnen hebben… Maar misschien ook niet…

Hoeveel impact hebben de onderzoeken en suggestieve uitkomsten op een onzeker kind van vijf jaar oud? Verschillende geleerden beweren dat de onderzoeken berusten op ondeugdelijke wetenschap of zelfs fraude, het gaat dus om omstreden onderzoeken. (er wordt gesproken van een travestie van de wetenschap).

De hersenscans kunnen geen ziekte aantonen. Het meten van een verschil in hersenactiviteit is eenvoudigweg een extensie van het diagnosticeren van een ziekte op basis van gedragskenmerken, het gedrag wordt herleid tot gemeten hersenactiviteit. Met een hoop poeha verkoopt men het vervolgens als wetenschappelijk bewijs dat iemand de ziekte ADHD waarschijnlijk heeft. Excuus als je vraagt waarom het niet zeker is: “we kunnen al veel zien maar we zijn er nog niet helemaal“.

In principe kan iedereen begrijpen dat dergelijke onderzoeken onzin zijn. Als men alle ministers bij elkaar zou nemen en zou onderzoeken of zij een gelijkenis in hersenactiviteit zouden hebben in correlatie met hun gedrag en men besluit om dat ziek te noemen dan is dat gelijk aan wat men in dit geval bij de kinderen doet. Van medisch bewijs voor een ziekte is geen sprake. Daarom kan in geen enkel individueel geval uitsluitsel worden gegeven of iemand de ziekte ADHD heeft.

Bij het DNA onderzoek zou volgens geleerden zelfs sprake zijn van fraude.

Tygo kan zich goed verweren, hij heeft ontdekt welk potentieel zijn persoonlijke eigenschappen vertegenwoordigen. Maar hoe kan een kind van vijf dat? Hoe kan een kind van vijf jaar oud over de berg van problemen heen kijken om te zien welke baten er voor hem in de toekomst liggen door de berg te bedwingen?

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Bron: Uitzending Gemist
Bron: BN/De Stem

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Ziek van Angst Slikken Wat je niet verteld is... Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek β€œHoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!