Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Tweede Kamer zet in op psychotherapie via het internet

Datum: 30 maart 2013, 00:25 ~ Bronnen: Skipr, Trimbos

De nieuwe mogelijkheden van slimme automatisering en communicatie via het (mobiele) internet zorgen ervoor dat zowel psychotherapeutische kennis exponentieel zal verbeteren onderwijl de kosten van de kwaliteit diensten exponentieel zal afnemen. Het kan zowel uitkomst bieden voor mensen met ernstige psychische problemen door hen 24 uur per dag een interactieve psychotherapeutische omgeving te bieden die deels via een menselijke factor kan worden bijgevuld en aangestuurd, als ook voor mensen die op de grens van het ultieme willen presteren, zoals topsporters, artiesten en topmensen in het bedrijfsleven.

Psychotherapie minimaal net zo effectief bij zware depressie

Psychotherapie en herstel in plaats van levenslang medicijnen

Automatisering kan bijvoorbeeld zorgen dat een individuele psychotherapeut meer energie kan leggen in de essentiële menselijke factor in een bepaalde (probleem-)situatie, onderwijl het onderliggende psychotherapeutische systeem dat benodid is voor het beoogde resultaat deels geautomatiseerd, op basis van jarenlang wetenschappelijk werk door meerdere psychotherapeuten, kan worden aangeboden. Zo kan de kwaliteit van de diensten exponentieel toenemen onderwijl de kosten exponentieel afnemen.

Citaat uit Skipr

Om mensen met psychische problemen anoniem te kunnen helpen, wordt hulp via internet, de zogeheten e-mental health, blijvend gefinancierd. Voor het project geldt nu nog een tijdelijke regeling, maar de ministerraad is donderdag akkoord gegaan met het plan van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) om deze vorm van hulp structureel te maken.

E-health

Schippers kondigde eerder al aan dat ze de komende jaren ruim baan wil geven aan arbeids- en kostenbesparende technologieën als e-health. Via dit project denkt Schippers vooral patiënten met psychische problemen te kunnen helpen die eigenlijk niet goed durven uitkomen voor hun problemen.

Positieve effecten

Een andere overweging is dat voor patiënten met psychische aandoeningen vroegtijdige herkenning en behandelingen met zelfmanagement als uitgangspunt van grote waarde blijkt te zijn. Daarnaast is e-mental health een kosteneffectieve behandeling. (ANP / Skipr)

Bron: Skipr

Aanbod e-Health

Het Trimbos-instituut heeft diverse e-health interventies gemaakt gericht op alcohol- en druggebruik, angststoornissen, dementie, depressie, mentaal vermogen, infectieziekten, KOPP/KVO problematiek, seksualiteit en relaties, en werkstress.

Alcohol- en drugsgebruik

 • Minderdrinken biedt hulp aan mensen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen of willen stoppen met drinken.
 • Chatmetbzz msn: een chatbot voor jongeren die informatie willen over alcohol, drugs en veilig vrijen.
 • Uw kind en alcohol is een website voor ouders die informatie zoeken over de risico’s van alcohol voor hun kind en willen weten hoe zij hun kind kunnen leren om verantwoord met alcohol om te gaan.
 • Drankjewel is een website met informatie en lotgenotencontact voor (volwassen) kinderen van probleemdrinkers.
 • Drinktest is een online test voor mensen die regelmatig alcohol drinken en hun drinkgedrag willen analyseren.

Angst

 • Geen paniek is een online zelfhulpcursus om te leren omgaan met milde of matige paniekklachten.

Dementie

 • Dementiedebaas is een website met een zelftest en cursus voor mantelzorgers van mensen met dementie.

Depressie

 • Kleur je leven is een online zelfhulpcursus voor mensen die hun sombere gevoelens willen aanpakken.
 • Grip op je dip is een website met informatie, e-mailfunctie en online cursus voor jongeren die last hebben van somberheid.
 • Depressievrij is een online cognitieve therapie ter voorkoming van terugkerende depressie.

Mentaal vermogen

 • Mentaal vitaal is een portal met informatie over mentale gezondheid, oefeningen en tips en verwijzingen naar (online) hulp en therapie.
 • Psyfit is een cursus die helpt bij het verbeteren van mentale fitheid door oefeningen, tests en tips.
 • Happyles is een e-learning programma ter bevordering van geluk en mentale veerkracht en ter preventie van depressie. Voor voortgezet onderwijs en MBO.

Infectieziekten

 • Sickofit is een website met informatie, e-mailservice en zelftest voor volwassenen die meer willen weten over de risico’s van infectieziekten.

(Kinderen van) ouders met psychische of verslavingsproblemen (KOPP/KVO)

 • Kopstoring is een website met forum, e-mailservice en chatcursus voor jongeren waarvan de ouders psychische problemen hebben.
 • KopOpOuders is een website met forum, e-mailservice en online chatcursus voor opvoedondersteuning, bedoeld voor ouders met psychische en/of verslavingsproblemen.

Seksualiteit en relaties

 • Stay in love is een website met informatie, zelftest, sms- en e-mailservice voor jongeren die meer willen weten over seksualiteit en relaties.

Werkstress

 • Sterk op je werk is een online cursus voor medewerkers in de GGZ om zelfstandig werkstressklachten in een vroeg stadium aan te pakken.

Bron: Trimbos

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Haal je een moederband niet meer in? Metanoia Brain-Disabling Treatments in Psychiatry
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net