Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Vergeldende strafrechtelijke vervolging en "vrije wil"

Er is een groeiende beweging die gelooft dat menselijk gedrag kan worden gereduceerd tot chemie in de hersenen en dat er geen vrije wil of schuld is. Volgens deze beweging zou het strafrecht idealiter vervangen moeten worden door preventieve psychiatrische behandeling.

Wat zou er gebeuren als mensen gaan geloven dat er geen schuld is en dat mensen niet verantwoordelijk zijn voor misdaad, en dat criminelen in plaats daarvan psychiatrische zorg moeten ontvangen?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Tweede Kamer in beraad over mogelijke afschaf psychiatrisch TBS systeem

Datum: 9 november 2009, 23:18 ~ Bron: De Telegraaf

nebahat albayrakHet merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk dubieuze diagnoses. (zie Parool en Netwerk)

Als je TBS krijgt dan weet je niet wanneer, en zelfs óf je ooit nog vrij komt. Het is puur de mening van een psychiater die bepaalt of je weer vrij mag zijn, of dat je levenslang gevangen moet zitten.

De corruptie vanuit de psychiatrie lijkt de Nederlandse rechtbanken tot diep in het hart te hebben geïnfecteerd.

Onschuldige mensen worden door de natte vinger van een psychiater met gemak van 15 jaar van hun leven beroofd, kleine jongens van 14 jaar krijgen levenslange TBS opgelegd voor het dreigen met een zakmes, en onderwijl krijgen pedofielen een normale celstraf opgelegd voor het verkrachten van 9 jarige meisjes terwijl de moordenaar van een pedofiel de potentieel levenslange martelstraf TBS opgelegd krijgt, met onbepaalde tijd isoleercel, platspuiten met zwaar giftige middelen en meer gruwelijkheden.

Er is totaal geen sprake meer van rechtvaardigheid. Psychiatrie is een valse wetenschap dus het is oneerlijk om op basis van de natte vinger van een psychiater te bepalen wie de gruwelijke TBS straf krijgt en wie niet.

Het verschil tussen TBS en een normale Nederlandse celstraf is als het verschil tussen een klap op het hoofd met een moker en een zacht tikje op de vingers: Netwerk: Gevangenis hotel of straf?

Daarbij komen de zwaarste criminelen logischerwijs het snelst weer vrij uit TBS, omdat ze zich minder zullen verzetten tegen het inhumane karakter van TBS. Terwijl onschuldige mensen het daar veel moeilijker mee zullen hebben en dus sneller daadwerkelijk de rest van hun leven gevangen zullen blijven in TBS, door dezelfde natte vinger van de psychiater die de straf heeft opgelegd. Want het is de psychiater zijn mening die bepaalt of iemand nog langer gevangen moet zitten.

TBS is een misdaad op zichzelf. Het is een criminele praktijk. En daarmee schaadt het de samenleving, omdat mensen het gevoel voor rechtvaardigheid steeds meer verliezen.

In Rusland hebben ze een gezegde dat hierop van toepassing is:

“The fish rots from the top down”.

Gelukkig wil de Verenigde Naties TBS gaan verbieden op grond van discriminatie. De natte vinger van een psychiater mag niet bepalen of iemand een zwaardere of minder zware straf krijgt dan een ander voor een soortgelijk delict. En buiten dat is er ook helemaal geen wetenschappelijk bewijs om de huidige TBS-praktijk te verantwoorden. Een recente grote stude toonde bijvoorbeeld aan dat mensen met psychische problemen niet sneller een misdrijf plegen dan ‘normale’ mensen. (zie deze studie)

Zie ook: Netwerk: Weg met TBS? Merendeel gezaghebbende TBS advocaten ontraadt TBS

~ Quote uit De Telegraaf ~

DEN HAAG – Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) laat onderzoeken hoe het komt dat rechters steeds minder vaak tbs met dwangverpleging opleggen aan verdachten. Ook wordt onderzoek gedaan naar de toenemende verblijfsduur in tbs-klinieken.

De Tweede Kamer overlegt woensdag met Albayrak over het systeem van terbeschikkingstelling. Voorafgaand daaraan heeft de bewindsvrouw een brief gestuurd waarin ze ingaat op maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen om het stelsel te verbeteren. Daarin meldt ze ook dat het aantal tbs-opleggingen daalt: van 183 in 2007 naar 118 vorig jaar. Mogelijk heeft dat te maken met het toenemend aantal verdachten dat weigert mee te werken aan psychiatrisch onderzoek om zo te voorkomen dat ze tbs krijgen.

Tbs-patiënten blijken ook langer in een kliniek door te brengen. De verblijfsduur is opgelopen naar gemiddeld 8,4 jaar in 2008. In 2000 was dat nog vijf jaar. Albayrak wil weten wat de oorzaken daarvan zijn. Daarbij zal ze ook bekijken of er toch mogelijkheden zijn om de verblijfsduur in de kliniek in te korten zonder dat dit ten koste van de veiligheid gaat. „Het is niet ondenkbaar dat, met de nadruk op veiligheid en beveiliging, de aandacht voor de kwaliteit van de behandeling enigszins onder druk is komen te staan”, schrijft de PvdA-bewindsvrouw.

Het tbs-systeem moet de samenleving beschermen tegen psychisch zieke mensen die een ernstig misdrijf hebben gepleegd en bij wie de kans op herhaling groot is. Het is de bedoeling dat tbs’ers na een periode van steeds uitgebreider verlof terugkeren in de samenleving.

De tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken mag inmiddels weer nieuwe patiënten opnemen, zo staat verder in de brief van Albayrak. De opnamestop is begin oktober opgeheven. Oldenkotte mocht sinds juni 2008 geen nieuwe tbs’ers meer opnemen, nadat een vertrouwenscrisis tussen de directie en het personeel uit de hand was gelopen. Een interim-bestuurder stelde orde op zaken. De kliniek neemt dit jaar naar verwachting vier nieuwe tbs’ers op.

Bron: De Telegraaf

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

De duisternis voorbij De depressie-epidemie Metanoia The Missing Gene
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net