Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

2 miljoen kinderen kans op loodvergiftiging door ‘foute kraan’ met ADHD als gevolg

Datum: 18 april 2009, 07:58

Kraanwater Volgens hoogleraar Gary Null is er wetenschappelijk veel documentatie over het feit dat een loodvergiftiging van de botten bij kinderen ADHD gedrag kan veroorzaken. Volgens hem is het drogeren van kinderen met destructieve medicijnen tegen een ziekte in de hersenen als oorzaak voor het gedrag om die reden een criminele praktijk. Omdat er geen wetenschappelijk bewijs is voor die ziekte in de hersenen, en wel voor verschillende andere oorzaken waaronder een loodvergiftiging van de botten.

The Drugging of Our Children (2005)

http://video.google.com/videoplay?docid=-3609599239524875493

ADHD medicijnen hebben gelijke effecten op de hersenen als regelmatig cocaïne gebruik, en zijn alleen op de korte termijn effectief tegen de symptomen zoals druk gedrag of moeite hebben met concentreren op taken. Na 3 jaar gebruik zorgen de medicijnen juist voor een verergering van de symptomen en talloze problemen buiten het ADHD spectrum (zie BBC reportage).

Daarbij is het ook nog eens zo dat er veel wetenschappelijke bewijzen zijn voor totaal verschillende oorzaken voor het gedrag, waaronder opvoeding (structuur / dagritme), te weinig natuur (omgeving), voeding (zie Drs. Lidy Pelsser) en bijvoorbeeld een loodvergiftiging van de botten.

En nu blijkt uit een persbericht van www.loodvrijekraan.nl dat twee miljoen Nederlandse kinderen gevaar lopen op een loodvergiftiging van de botten, door ‘foute kranen’ die looddeeltjes afgeven in het drinkwater.

Onbedoeld hersenschade door lood in de kraan

Meer dan 2 miljoen kinderen in Nederland krijgen via kraanwater het schadelijke metaal lood binnen. Drinkwaterkranen zijn gemaakt van een metaallegering waarin lood is verwerkt. Hierdoor geeft de kraan deeltjes zware metalen af aan het water. Vooral voor kinderen tot 10 jaar is lood schadelijk voor onder andere de ontwikkeling van de hersenen.

Het drinkwater in Nederland is schoon, totdat het door de kraan komt en geconsumeerd wordt. Voor kinderen tot 10 jaar heeft lood schadelijke gevolgen voor de hersenen. De aanmaak van rode bloedlichaampjes stagneert door teveel lood in het bloed. Deze rode bloedlichaampjes zorgen voor het transport van zuurstof naar de hersenen. Dat transport komt dus in gevaar bij een te hoog gehalte lood in het bloed. Bij jonge kinderen zijn de hersenen nog volop in ontwikkeling, daarom zijn voor hen de schadelijke gevolgen extra groot.

Gevolgen van loodvergiftiging

Lood heeft geen positieve werking voor het menselijk lichaam. Elk aandeel lood in het bloed is teveel. In de afgelopen tientallen jaren is al hard gewerkt om de aanwezigheid van lood in het milieu te verminderen, door bijvoorbeeld het invoeren van loodvrije benzine. Maar uit onderzoek blijkt dat de kleine hoeveelheden lood die kinderen binnenkrijgen, al invloed kunnen hebben op kennisvaardigheden. Denk hierbij aan rekenkundige vaardigheden, lezen en het korte termijn geheugen. Lood veroorzaakt een subtiele hersenbeschadiging. Dat leidt tot onder andere verminderde intelligentie, leerproblemen, spraakstoornissen en hyperactiviteit.

Foute kranen

De reden dat lood wordt gebruikt in het produceren van kranen, is dat lood nodig was om het metaal bewerkbaar te maken. In regelgeving die de overheid heeft opgesteld, staat dat het aandeel lood maximaal 3 tot 3,5% mag zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit percentage veelal de normen voor de drinkwaterkwaliteit overschrijdt. Deze normen houden onder andere in, dat drinkwater niet meer dan 10 ug/l lood mag bevatten. Vanuit de overheid is er geen controle op deze aantallen. Duidelijk is dat met dit percentage lood in de metaallegering teveel lood in het kraanwater terecht komt. Met alle schadelijke gevolgen van dien.

Gezonde kranen

Sinds kort heeft de industrie de mogelijkheid om drinkwaterkranen te produceren zonder lood. Hierdoor krijgen consumenten nauwelijks lood binnen via het drinkwater. Het risico op schadelijke gevolgen door teveel lood in het bloed van kinderen neemt af.

Bron: www.loodvrijekraan.nl

 
  • Loes

    Vandaag ontdekte ik dat in knuffels voor jonge kinderen (en huisdieren) veel loodkorreltjes zitten, om de voetjes van beertjes e.d. te verzwaren. Die loodkorreltjes kunnen ongemerkt door het kind opgesabbeld worden als er een kleine beschadiging van de stof is. Mag zo’n vulling wel? Of zijn opgegeten korreltjes ongevaarlijk voor mens en dier? Graag uw advies.

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Wat je niet verteld is... Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!