Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

“Tsjakka!” Goeroe Emile Ratelband toont kinderen de andere kant van etiket ADHD

Datum: 9 augustus 2012, 17:24 ~ Bronnen: De Stentor, RatelBand.com

ALMEN – “Tsjakka!” Ze gaan d’r voor. Voor de snorrende camera van SBS6 stappen deze zestien jongeren met aan autisme en adhd verwante problematiek op de fiets.

Met Emile Ratelband in de voorste gelederen maken ze een rondje. Nogmaals klinkt het met de vuist omhoog: “Tsjakka!” Hadden ze al een negatief zelfbeeld, daar is nu niets meer van te merken.

De groep jongeren deed de afgelopen dagen Salland aan. foto Ab Hakeboom

De groep jongeren deed de afgelopen dagen Salland aan. foto Ab Hakeboom

Deze week maken deze jongeren een fietstocht van Groningen naar Maastricht (425 kilometer). Doel hun zelfbeeld op te vijzelen maar tegelijk ook om een goede daad te verrichten. Onderweg collecteren zij voor War Child. Gisteren waren ze te gast op kampeerboerderij De Baankreis in Almen. Zojuist hebben ze ademloos geluisterd naar een peptalk van Emile Ratelband.

De ervaringsdeskundige legt de sportievelingen uit dat hijzelf adhd, het syndroom van Asperger en nog veel meer tegelijk heeft. De lagere school amper afmaakte, dik was, gepest werd, maar wel altijd in zichzelf geloofde.

Op de vraag aan ieder persoonlijk, waar hij of zij goed in is, wordt eerst schoorvoetend geantwoord. Maar als het uur voorbij is verdringen ze zich om Ratelband.

Ondertussen maakt deze goeroe de jongeren duidelijk dat je van geld verdienen niet rijk wordt, maar wel van het geven van jezelf aan een ander. En ook leert hij hen dat veranderingen in je leven aanbrengen, weerstand bij anderen oproept. Om dat te ervaren laat hij hen een ballon opblazen. Om vervolgens te verklaren dat adhd vele voordelen biedt.

“Met weinig behoefte aan nachtrust kun je veel werk verzetten.”

Bron: De Stentor

Seminar met Emile Ratelband

Bezig met laden video…

// < ![CDATA[
//

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

Bron: RatelBand.com

En laten we ook niet vergeten dat grootheden als Albert Einstein, Jim Carrey, ex-president Bill Clinton en de recente winnaar van maar liefst 8 gouden plakken tijdens de Olympische Spelen in Beijing, Michael Plelps, tevens het etiket AD(H)D hebben gekregen. En Bill Gates heeft volgens psychiaters het etiket Asperger syndroom.

Deze mensen hebben hun unieke kwaliteiten leren ontdekken of van hun probleem een groot voordeel gemaakt. Laat je dus niet misleiden wanneer psychiaters je vertellen dat je een ziekte hebt en dat dat alleen maar nadelen heeft…

“Zeggen dat adhd voordelen heeft, vind ik toch een brug te ver.” reageert de Antwerpse kinderpsychiater Hans Hellemans. ”Russel Barkley, de Amerikaanse adhd-autoriteit, heeft dat onderzocht. Zijn conclusie was ook dat er nauwelijks voordelen zijn.”

Er is geen enkel bewijs dat de ziekte ADHD bestaat dus laat je niet in een hoekje drukken door een omstreden arts die uit is op het verspreiden van zijn lucratieve ziekte-religie. Het feit is dat je kwaliteiten hebt die geen enkel ‘normaal’ mens heeft. (Creatief) talent is bijvoorbeeld het meest schaarse goed op aarde. Het is kostbaarder dan goud of geld voor een bedrijf, maar talent werkt psychisch vaak anders. Mensen die het etiket ADHD krijgen kunnen vaak moeilijker concentreren op schooltaken (zie Albert Einstein bijvoorbeeld, die erom van school is gestuurd), maar ze hebben vaak op creatieve gebieden extra capaciteiten, en dat is nu juist wat voor een bedrijf het meest waardevol is. Je hoeft het alleen maar te ontdekken.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afwijkend En Toch Zo Gewoon Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Wat je niet verteld is...
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!