Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

TCA antidepressiva verhogen zelfmoordkans met factor 10 in vergelijking met SSRI

Datum: 16 oktober 2009, 16:15 ~ Bron: ScienceDaily

SSRI antidepressiva blijken de kans op zelfmoord te doen toenemen blijkt uit recente studies:

Beluister de uitzending van VARA/VPRO Argos over de verhoogde zelfmoordkans door SSRI antidepressiva bij kinderen

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

antidepressiva zelfmoordEen nieuwe studie toont echter aan dat een ouder type antidepressiva de kans op zelfmoord in vergelijking met het moderne type SSRI nog veel verder doet toenemen. Gebruikers van zogenaamde tricyclische antidepressiva (TCA) hebben een 10-voudige kans om zelfmoord te plegen in vergelijking met SSRI gebruikers, blijkt uit een studie uitgevoerd door Dr. Nader Perroud van het Institute of Psychiatry, Kings College in Londen. Dr. Perroud is voorzitter van het GENDEP, een internationaal team.

Het onderzochte antidepressivum Nortriptyline van het type TCA bleek een tienvoudig risico op zelfmoord te veroorzaken bij mannelijke gebruikers wanneer het werd vergeleken met het antidepressivum Escitalopram van het type SSRI. Deze ontdekkingen zijn gepubliceerd in het vrij toegankelijke journal BMC Medicine.

Dr Perroud zegt: “Zelfmoord gedachten en gedrag gedurende de antidepressiva behandeling hebben geleid tot waarschuwingen door overheidsregulatoren.” Hij vervolgt “het doel van onze studie was om het ontstaan en de mate van verergering van de zelfmoordkans te onderzoeken met twee verschillende typen antidepressiva“.

De studie is uitgevoerd met 811 personen met ernstige tot zeer ernstige unipolaire depressie.

Bron: ScienceDaily

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn The Ritalin Fact Book
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!