Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

TCA antidepressiva verhogen zelfmoordkans met factor 10 in vergelijking met SSRI

Datum: 16 oktober 2009, 16:15 ~ Bron: ScienceDaily

SSRI antidepressiva blijken de kans op zelfmoord te doen toenemen blijkt uit recente studies:

Beluister de uitzending van VARA/VPRO Argos over de verhoogde zelfmoordkans door SSRI antidepressiva bij kinderen

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

antidepressiva zelfmoordEen nieuwe studie toont echter aan dat een ouder type antidepressiva de kans op zelfmoord in vergelijking met het moderne type SSRI nog veel verder doet toenemen. Gebruikers van zogenaamde tricyclische antidepressiva (TCA) hebben een 10-voudige kans om zelfmoord te plegen in vergelijking met SSRI gebruikers, blijkt uit een studie uitgevoerd door Dr. Nader Perroud van het Institute of Psychiatry, Kings College in Londen. Dr. Perroud is voorzitter van het GENDEP, een internationaal team.

Het onderzochte antidepressivum Nortriptyline van het type TCA bleek een tienvoudig risico op zelfmoord te veroorzaken bij mannelijke gebruikers wanneer het werd vergeleken met het antidepressivum Escitalopram van het type SSRI. Deze ontdekkingen zijn gepubliceerd in het vrij toegankelijke journal BMC Medicine.

Dr Perroud zegt: “Zelfmoord gedachten en gedrag gedurende de antidepressiva behandeling hebben geleid tot waarschuwingen door overheidsregulatoren.” Hij vervolgt “het doel van onze studie was om het ontstaan en de mate van verergering van de zelfmoordkans te onderzoeken met twee verschillende typen antidepressiva“.

De studie is uitgevoerd met 811 personen met ernstige tot zeer ernstige unipolaire depressie.

Bron: ScienceDaily

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn Top 100 van meest gebruikte medicijnen
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net