Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Aankondiging: Symposium over Soteria met ‘eerlijke’ psychiater Detlef Petry

Datum: 16 juni 2009, 09:39

psychotherapie soteriaSoteria is een psychotherapie voor het behandelen van schizofrenie en psychosen die 90% van alle patiënten kan doen herstellen zonder (of met zeer minimaal) gebruik van medicijnen. De therapie is in de jaren ’70 ontwikkeld door de toenmalige directeur Schizofrenie onderzoek aan de National Institute of Mental Health (NIMH) in Amerika, prof. dr. Loren Mosher. Hij was de oprichter van het Schizofrenie bulletin en leide het Soteria project.

De gebruikelijke psychiatrische behandeling voor schizofrenie en psychosen is pure fraude, en patiënten hebben tegenwoordig meer kans om te kunnen herstellen zonder enige behandeling dan met de conventionele combinatie van antipsychotica en psychiatrische therapie (ziekte-inzicht aanleren).

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Het Soteria onderzoek toonde aan dat er een betere manier is: een betere manier om schizofrenie en andere vormen van psychosen die het leven van vele jonge mensen verwoest te behandelen. Het Soteria onderzoek toonde aan dat de prevalente en excessieve psychiatrische drogering van al deze jonge mensen een zeer grote en tragische fout is. Het psychiatrische establishment voelde zich aangevallen en prestige en geld wonnen het uiteindelijk van eerlijkheid en liefde voor mensen.

Het succes van Soteria was de reden dat hoogleraar Mosher zijn titel ‘psychiater’ en zijn aanstelling als hoogleraar psychiatrie, en zijn hoge positie in de Amerikaanse psychiatrie moest opgeven. (zie Hoogleraar psychiatrie geeft titel ‘psychiater’ op: “Ik doe niet meer mee aan deze fraude!”)

Zie ook: Soteria in Nederland en het wetenschappelijke onderzoeksraport over Soteria

Symposium over Soteria in Nederland

In Nederland willen enkele wetenschappers samen een Soteria huis realiseren. Op 3 september a.s. organiseert Stichting Soteria Nederland in samenwerking met ‘eerlijke’ psychiater Detlef Petry van Vijverdal te Maastricht een congres rond het thema: Wat heeft Soteria anno 2009 in Nederland nodig om een Soteria-huis te openen.

Binnen enkele weken is het programma gereed. I.v.m. de organisatie en de beperkte plaatsruimte willen we jullie echter nu al vragen of mensen aanwezig kunnen zijn. Zo ja, laat dit dan z.s.m. weten aan de betrokken onderzoeker Mario Domen via e-mail soteria.mariodomen@gmail.com.

Behalve de reiskosten zijn er aan deze dag geen kosten verbonden. Voor de lunch wordt gezorgd.

Het is ook een mooie gelegenheid om de mede-geïnteresseerden in de Soteria psychotherapie te ontmoeten.

Indien je oprecht interesse hebt in een eerlijke en effectieve behandelvorm voor schizofrenie en psychosen waarbij je een grote kans hebt om 100% te herstellen, laat je interesse dan blijken door bij dit wetenschappelijke symposium aanwezig te zijn!

 

Mogelijk interessante boeken

Soteria Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie Slikken
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!