Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Aankondiging: Symposium over Soteria met ‘eerlijke’ psychiater Detlef Petry

Datum: 16 juni 2009, 09:39

psychotherapie soteriaSoteria is een psychotherapie voor het behandelen van schizofrenie en psychosen die 90% van alle patiënten kan doen herstellen zonder (of met zeer minimaal) gebruik van medicijnen. De therapie is in de jaren ’70 ontwikkeld door de toenmalige directeur Schizofrenie onderzoek aan de National Institute of Mental Health (NIMH) in Amerika, prof. dr. Loren Mosher. Hij was de oprichter van het Schizofrenie bulletin en leide het Soteria project.

De gebruikelijke psychiatrische behandeling voor schizofrenie en psychosen is pure fraude, en patiënten hebben tegenwoordig meer kans om te kunnen herstellen zonder enige behandeling dan met de conventionele combinatie van antipsychotica en psychiatrische therapie (ziekte-inzicht aanleren).

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Het Soteria onderzoek toonde aan dat er een betere manier is: een betere manier om schizofrenie en andere vormen van psychosen die het leven van vele jonge mensen verwoest te behandelen. Het Soteria onderzoek toonde aan dat de prevalente en excessieve psychiatrische drogering van al deze jonge mensen een zeer grote en tragische fout is. Het psychiatrische establishment voelde zich aangevallen en prestige en geld wonnen het uiteindelijk van eerlijkheid en liefde voor mensen.

Het succes van Soteria was de reden dat hoogleraar Mosher zijn titel ‘psychiater’ en zijn aanstelling als hoogleraar psychiatrie, en zijn hoge positie in de Amerikaanse psychiatrie moest opgeven. (zie Hoogleraar psychiatrie geeft titel ‘psychiater’ op: “Ik doe niet meer mee aan deze fraude!”)

Zie ook: Soteria in Nederland en het wetenschappelijke onderzoeksraport over Soteria

Symposium over Soteria in Nederland

In Nederland willen enkele wetenschappers samen een Soteria huis realiseren. Op 3 september a.s. organiseert Stichting Soteria Nederland in samenwerking met ‘eerlijke’ psychiater Detlef Petry van Vijverdal te Maastricht een congres rond het thema: Wat heeft Soteria anno 2009 in Nederland nodig om een Soteria-huis te openen.

Binnen enkele weken is het programma gereed. I.v.m. de organisatie en de beperkte plaatsruimte willen we jullie echter nu al vragen of mensen aanwezig kunnen zijn. Zo ja, laat dit dan z.s.m. weten aan de betrokken onderzoeker Mario Domen via e-mail soteria.mariodomen@gmail.com.

Behalve de reiskosten zijn er aan deze dag geen kosten verbonden. Voor de lunch wordt gezorgd.

Het is ook een mooie gelegenheid om de mede-geïnteresseerden in de Soteria psychotherapie te ontmoeten.

Indien je oprecht interesse hebt in een eerlijke en effectieve behandelvorm voor schizofrenie en psychosen waarbij je een grote kans hebt om 100% te herstellen, laat je interesse dan blijken door bij dit wetenschappelijke symposium aanwezig te zijn!

 

Mogelijk interessante boeken

Soteria Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie Doctoring the Mind
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family