Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Symposium met prof. dr. Van Os: moedige psychiater bepleit afschaf schizofrenie

Datum: 15 mei 2009, 13:41 ~ Bron: Universiteit Maastricht

symposium psychoseTer gelegenheid van het 25-jarig bestaan van familieledenvereniging Ypsilon en het 15-jarig bestaan van patiëntenvereniging Anoiksis organiseren de verenigingen samen met de divisie Mental Health van de Universiteit Maastricht een symposium voor het algemene publiek, getiteld ‘Psychose: wetenschap in de praktijk’. Tijdens het symposium presenteren prof. dr. Jim van Os en dr. Inez Myin-Germeys verrassende nieuwe wetenschappelijke inzichten: Van Os pleit voor het afschaffen van de diagnose schizofrenie en Myin-Germeys presenteert de PSY-MATE, een nieuw elektronisch instrument waarmee psychosepatiënten weer grip krijgen op hun eigen symptomen.

Doel van dit jubileumsymposium is om mensen die in hun nabije omgeving te maken hebben met psychose, maar ook het algemene publiek te informeren over resultaten van wetenschappelijk onderzoek en de toepasbaarheid daarvan in de dagelijkse klinische praktijk. Tijdens en na het symposium is er ruime gelegenheid voor debat met de onderzoekers. Dit symposium wordt voor de derde maal georganiseerd en trekt ieder jaar circa 250 geïnteresseerden.

Prof. dr. Jim van Os zal uitvoerig ingaan op de vraag of schizofrenie als ziekte wel bestaat. Binnen de psychiatrie wordt sterk vastgehouden aan diagnostische classificaties, zoals de diagnose schizofrenie. Echter, vanuit wetenschappelijk standpunt kan men zich afvragen of deze diagnoses wel zo bruikbaar zijn. Op basis van zijn werk in de internationale commissie voor de ontwikkeling van DSM V (het vernieuwde classificatie-systeem), stelt prof van Os een alternatieve benadering voor.

Dr. Inez Myin-Germeys zal zich richten op nieuwe benaderingen in de behandeling van psychiatrische stoornissen. De behandeling van psychiatrische stoornissen bestaat voornamelijk uit het verstrekken van medicatie. Veel patiënten hebben echter behoefte om zelf weer de coach van hun eigen stemmingen, ervaringen en hun leven te worden. Dr. Myin-Germeys zal de PSY-MATE, een elektronisch coaching-instrument, introduceren. Dit instrument zou mensen kunnen helpen beter hun behoeften en problemen in kaart te brengen, zodat medicatie gerichter kan worden voorgeschreven. Tegelijkertijd maakt de PSY-MATE het mogelijk om heel fijnmazig te onderzoeken of mensen baat hebben bij hun voorgeschreven medicatie.

Bron: Universiteit Maastricht

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Anoniem

  Ik vind de insteek om verandering in de psychiatrie en dan wel diagnose stellen te willen brengen mooi, maar ik ben teleurgesteld in Jim van Os als persoon.
  Ik kan wat hij naar buiten brengt als Professor niet rijmen met hoe ik hem heb leren kennen in zijn werk.
  Met Jim van Os heb ik een nare ervaring. Vanwege ziekte schreef hij mij af als medewerker. Ik heb niet ervaren dat hij compassie had met het feit dat ik ziek was, dit maakte me zelfs nog zieker. Ik ervaarde nergens zijn betrokkenheid en ik denk dat het daarom belangrijk is om na te gaan wat zijn beweegredenen voor verandering zijn. Heeft hij echt hart voor de patiënt?
  Streeft hij die psychiatrie na waar je daadwerkelijk als medemens naar iemand luistert, of blijven psychiaters op een afstand observeren en indiceren.
  Zo wil hij dat alle patiënten op een app onder andere hun gedachten, gedrag en gevoelens over de dag met reminders bij gaan houden. Dat wordt gebruikt als Big Data. De kans is groot dat dit in combinatie met e-health de menselijke factor nog verder uit deze hulpverlening haalt. Daarnaast, de smartphone geeft alleen maar stress. En met psychische problemen ben je er ook sneller verslaafd aan. Het is toch vast common sense dat veiligheid, steun, liefde en aanwezigheid van anderen, evenals zingeving veel helpt bij het dragen en verwerken van psychisch leed. Wanneer wordt daar niet eens meer op ingestoken.

  Omdat farmaceuten daar niet aan verdienen.
  Bovendien de Psy-Mate wordt door een farmaceut uitgebracht, ik geloof dezelfde die het antipsychoticum seroquel fabriceert. Het is weer een gat in de markt om aan te verdienen. Diegenen die eerst als activisten opduiken, dan in een steeds machtiger positie komen (bezit veel Big Data, expertise etc.) worden uiteindelijk degenen die dat ook uitbuiten ten behoeve van zichzelf en de machtige industrieën die hun beïnvloeden.

Mogelijk interessante boeken

Haal je een moederband niet meer in? Met gezond verstand Het einde van de psychotherapie Morgen ben ik een leeuw
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net