Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Succes van ADHD-medicatie voorspellen met behulp van hersenpotentialen?

Datum: 17 mei 2009, 15:10

Gepubliceerd door apotheker Fernand Haesbrouck

Op 8 juni 2009 om 14h30 promoveert in Utrecht Annelies Wester in de Farmaceutische Wetenschappen, met de titel “Succes van ADHD-medicatie voorspellen met behulp van hersenpotentialen

Bekijk de promotie hier

Ik heb de studie niet gelezen, maar men verklaart iemand met een slingergedrag op de baan, meteen als iemand die niet gezond zou zijn.

Heeft de studie ook getest of mensen met een grote zelfbeheersing een gezond of ziek brein zouden hebben?

Gaat de studie ook na of een zogenoemd minder gezond brein er baat bij heeft, dat omwille van het tijdelijk drogeren ervan, er neuronen worden verwoest en hersencellen gaan afsterven?

Het Grote Pharma Kindercircus

Het Grote Pharma Kindercircus

Werden ook reactietijden gemeten van de ongezonde breinen, die door een goed voorspelde therapie, op de baan zouden kunnen onder invloed van een cocaïne of amfetaminedoping?

Toont men in de studie aan, op welke manier harddrugs de vermeende tekorten aan stoffetjes of onevenwichten eraan regulariseren en daardoor meer ‘correcte’ hersenpotentialen als signalen van gezonder zijn gaan uitsturen?

Die studie lijkt heel erg op een promotie voor chemicaliën onder een opiumwetgeving, eerder dan een pleidooi om door tucht een gezonde zelfbeheersing aan te leren.

Men voert aan dat een ADHD behandeling best scoort door de combinatie van beide.

Noemen gedragstherapeuten het robotachtig gedrag dat ontstaat door neuronen te verwoesten, dan de zelf uitgeroepen zelfdiscipline?

Bij gebrek aan beter.

En verzwijgt men de karakterstoornissen en agressie die daarbij ontstaan door het uiteindelijke controleverlies over het gedrag.

Gelukkig komen de aldus “gezond” gemaakte breinen dan weer bij andere artsen terecht.

Die andere medicatie voorschrijven.

Maar dan zonder de hulp van hersenpotentialen.

Want die hebben alleen gediend om het geldverslindende circus op gang te trekken.

Deze publicatie is onderdeel van het column van apotheker Fernand Haesbrouck, klik hier voor meer publicaties van de auteur.

 

Boeken van de auteur

ADHD-medicatie
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!