Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Studenten slikken steeds vaker hersenpep (ADHD-medicijnen) tijdens studie

Datum: 3 september 2009, 14:02 ~ Bron: Goed Gevoel

Hersenpepmiddelen tijdens studieGeneesmiddelen die de werking van de hersenen beïnvloeden – de zogenaamde smart drugs – worden alsmaar populairder. Psychiatrische hersenpepmiddelen zoals provigil, Ritalin en Concerta worden door studenten steeds vaker gebruikt om de concentratie te verhogen of het energiepeil een boost te geven. Helaas is dit niet zonder gevaar. Niet alleen zijn zulke pepmiddelen op lange termijn slecht voor de gezondheid, ook tijdens de examens kan het verkeerd aflopen. De medicijnen kunnen namelijk zorgen voor hartkloppingen, misselijkheid en een hoge bloeddruk, of zelfs een black-out uitlokken op het examen. De medicijnen kunnen in het ergste geval zelfs dodelijk zijn en psychiaters verzwijgen en bagatelliseren ernstige bijwerkingen zodat de studenten niet goed op de hoogte kunnen zijn van de ernstige risico’s van de medicijnen[1] [2] [3] [4].

Wat kan je dan wel doen, als je ziet dat je kind een extra duwtje in de rug nodig heeft? Ga op zoek naar de volgende natuurlijke en gezonde producten!

Ginseng

Ginseng bevordert de opbouw van eiwitten en het concentratievermogen en verzacht lichamelijke en geestelijke belastingen. Ideaal voor tijdens de examens dus. Koop ginsengpreparaten in de supermarkt of maak thee van verse ginsengwortel. Neem een theelepel van de wortel en giet daar kokend water over. Laat dat tien minuten trekken en giet het goedje vervolgens door een zeefje. Geef je student driemaal per dag een kopje van dit aftreksel.

Citroenmelisse

Citroenmelisse helpt bij nervositeit door zijn rustgevende eigenschappen. Het verhelpt ook spanningshoofdpijn, slapeloosheid, een nerveuze maag en rommelende darmen. Een natuurlijk geneesmiddel van melisse, mellisetinctuur, koop je bij de apotheker of in de supermarkt. Van verse melisse maak je weer thee door aan een halve liter water ongeveer twintig gram melisse toe te voegen. Laat tien minuten trekken. Ideaal zijn drie tot vijf kopjes per dag.

Haver

Ook haver of havermoutpap helpt examenvrees te overwinnen. Het is rustgevend en versterkt het zenuwstelsel. Natuurlijke geneesmiddelen met haver zijn te koop onder de naam Avena Sativa-tinctuur. Verse bloeiende haver doe je door de blender, van het verkregen brouwsel neemt je student elke dag twee of drie eetlepels.

Guarana

Guarana bevat guaranine, wat hetzelfde is als cafeïne en dus energieverhogende eigenschappen heeft. Het verbetert ook de mentale alertheid en helpt algemene vermoeidheid te verdrijven. Guarana vind je zowel in capsule- als poedervormbij de apotheker.

Eleutherococcus

Eleutherococcus versterkt het concentratie- en reactievermogen, stimuleert het geheugen en de alertheid. Ook eleutherococcus kan je in capsules verkrijgen bij de apotheker.
Let op: sommige kruiden neem je best niet in combinatie met andere medicatie. En ook bepaalde gezondheidscondities gaan niet altijd samen met natuurlijke geneesmiddelen. Je vraagt dus best raad aan je arts of apotheker voor je je studerende zoon of dochter natuurlijke studeerhulpjes voorschotelt.

Teleblok

Teleblok is een gratis hulplijn voor studenten tijdens de examenperiode. Ze vinden er een luisterend oor voor hun problemen. De lijn draait op vrijwilligers, er zijn dus geen deskundigen bij betrokken. To ch kan een goed gesprek,eventueel anoniem, zorgen voor nieuwe moed. Ook ouders kunnen hier terecht.

Examenzorgen? Teleblok 0800/13.144 (gratis in België)

Teleblok is bereikbaar vanwoensdag 20 mei tot en met donderdag 25juni 2009,van 11 uur tot 23 uur en dit elke dag, ook in het weekend.

Bron: Goed Gevoel mei 2009, door Mieke D’hondt

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Medicijnen 2006-2007 Top 100 van meest gebruikte medicijnen Hoezo ADHD?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!