Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Stigmatiserende berichten in de media, racistische aard of journalistieke onkunde?

Datum: 27 augustus 2009, 14:12

telegraaf volkskrantDe Telegraaf kopte gisteren: Psychiatrisch patiënt mishandelt vriendin.

En in het stuk zelf ook geen naam, maar ongegeneerd:

DEN BOSCH –  Een 27-jarige psychiatrische patiënt heeft maandagavond in Den Bosch zijn 32-jarige vriendin mishandeld.

Het is precies hetzelfde als zeggen “Jood verkracht jongetje”, of “Zwarte berooft auto” om daarmee te impliceren dat alle mensen met een donkere huidskleur of een Joodse achtergrond zo zijn.

Er is in de wetenschap geen enkel verband dat mensen die dergelijke dubieuze psychiatrische etiketten krijgen meer misdaden begaan dan ‘normale’ mensen. Dat is in deze recente grote studie nog duidelijk aangetoond.

En de Volkskrant vandaag net zo: Buurt is schizofreen Albert meer dan beu

Een stigmatiserend artikel vol onwaarheden. Maar het meest vervelende is dat ze het etiket schizofrenie in verband brengen met de misdaden van 1 persoon.

Schizofrenie is fraude, zie bijvoorbeeld hoogleraar Jim van Os, psychiater van het jaar 2008 in PSY:

Discussievoorzitter en psychiater Jim van Os greep die kans aan om zijn stelling te poneren dat het wetenschappelijk gezien volstrekte onzin is om schizofrenie als een hersenziekte te beschouwen. ‘Wat wij schizofrenie noemen, is alles behalve een duidelijk afgebakende ziekte.’

http://www.psy.nl/nieuws/nieuwsbericht/article/wetenschappelijk-gezien-slaat-schizofrenie-nergens-op/

Het is discriminatie van een groep mensen die met de natte vinger van een psychiater een wetenschappelijk dubieus etiket krijgen opgeplakt. En dat deze meneer zich zo misdraagt heeft dus helemaal NIETS met die andere mensen te maken.

De behandeling maakt deze man waarschijnlijk ook nog eens zo ziek, want in het artikel staat dat de man juist zo gek doet als hij zijn medicatie vergeet te slikken. En dat is juist een bekend gevolg van de veranderingen in de hersenen die worden veroorzaakt door de medicijnen. Antipsychotica maakt patiënten chronisch ziek, en wanneer patiënten proberen te stoppen krijgen ze een super heftige psychose die maanden kan aanhouden. Zie voor de wetenschappelijke informatie hierover dit artikel in Elsevier Science.

Dat de man doordraait als hij zijn medicijnen vergeet komt juist door de giftige werking van de middelen die de psychiater de man toedient. Met eerlijke behandeling zou er wel 90% kans bestaan dat de man weer helemaal gezond werd, zonder al die gekke dingen te doen. Dat is wel even wat anders dan het uitzicht dat psychiaters bieden: nooit meer beter worden en de rest van je leven medicijnen…

Dat ze dat bij de Volkskrant niet weten is tot daaraan toe. Maar het blijft een vorm van discriminatie om de etiketten in verband te brengen met de misdaden van een persoon.

Mensen plegen misdaden, geen wetenschappelijk dubieuze etiketten, huidskleur, afkomst of religie.

 

Mogelijk interessante boeken

Nieuwe wegen voor de geneeskunde Het einde van de psychotherapie De duisternis voorbij Uw brein als medicijn
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family