Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Stigma psychiatrische ‘labels’ niet beperkt tot het publiek

Datum: 24 augustus 2008, 07:41

Het doel van de studie is het evolueren van het effect van een psychiatrisch label op een verondersteld volkomen normaal persoon bij laatste jaars geneeskunde studenten aan een Nigeriaanse universiteit.

Methoden: Een ondervraging met secties op demografische informatie, een enkelvoudige paragraaf geval omschrijving om een normaal persoon te definiëren, een sociale afstand schaal en vragen over verwachte lasten werden gebruikt om reacties teweeg te brengen in 144 laatste jaars geneeskunde studenten die bekend zijn met psychiatrische terbeschikkingstelling.

De studenten bestonden uit twee willekeurig toegewezen groepen; groep A ontving een geval beschrijving van een persoon met een psychiatrisch label terwijl groep B dezelfde geval beschrijving ontving zonder dat het persoon een psychiatrisch label had.

Resultaten: Bij groep A reageerden 68 (47.2%) van alle studenten op de ondervraging en bij groep B reageerden 76 (52.8%) op de ondervraging.

Er was statistisch gezien geen verschil in leeftijd (p = 0.187) en geslacht (p = 0.933) tussen de twee groepen studenten. De studenten uit groep A (met psychiatrisch label) die reageerden op de ondervraging zouden hun huis niet verhuren aan de patiënt (p = 0.003), zouden niet naast de patiënt willen wonen (p = 0.004) of toestaan dat hun zus zou trouwen met de patiënt (p = 0.000) in vergelijking met studenten in groep B (zonder psychiatrisch label).

Groep A verwachte eveneens dat de man ze zowel fysiek (p = 0.005) als emotioneel (p = 0.021) zou uitputten in een relatie met de patiënt.

Conclusie: de resultaten sterken de veronderstelling dat het stigma verbonden aan psychiatrische stoornissen niet gelimiteerd is aan het publiek; geneeskunde studenten zijn eveneens onderdeel van de stigmatiserende wereld.

Er is om die reden een noodzaak om de kwesite met betrekking tot stigmatisering en de vermindering daarvan onderdeel te maken van de geneeskunde studies.

Auteur: Olawale O Ogunsemi, Olatunde Odusan en Michael O Olatawura
Credits/Bron: Annals of General Psychiatry 2008, 7:15

 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Morgen ben ik een leeuw Wie is van hout ...
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family