Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Stigma psychiatrische ‘labels’ niet beperkt tot het publiek

Datum: 24 augustus 2008, 07:41

Het doel van de studie is het evolueren van het effect van een psychiatrisch label op een verondersteld volkomen normaal persoon bij laatste jaars geneeskunde studenten aan een Nigeriaanse universiteit.

Methoden: Een ondervraging met secties op demografische informatie, een enkelvoudige paragraaf geval omschrijving om een normaal persoon te definiëren, een sociale afstand schaal en vragen over verwachte lasten werden gebruikt om reacties teweeg te brengen in 144 laatste jaars geneeskunde studenten die bekend zijn met psychiatrische terbeschikkingstelling.

De studenten bestonden uit twee willekeurig toegewezen groepen; groep A ontving een geval beschrijving van een persoon met een psychiatrisch label terwijl groep B dezelfde geval beschrijving ontving zonder dat het persoon een psychiatrisch label had.

Resultaten: Bij groep A reageerden 68 (47.2%) van alle studenten op de ondervraging en bij groep B reageerden 76 (52.8%) op de ondervraging.

Er was statistisch gezien geen verschil in leeftijd (p = 0.187) en geslacht (p = 0.933) tussen de twee groepen studenten. De studenten uit groep A (met psychiatrisch label) die reageerden op de ondervraging zouden hun huis niet verhuren aan de patiënt (p = 0.003), zouden niet naast de patiënt willen wonen (p = 0.004) of toestaan dat hun zus zou trouwen met de patiënt (p = 0.000) in vergelijking met studenten in groep B (zonder psychiatrisch label).

Groep A verwachte eveneens dat de man ze zowel fysiek (p = 0.005) als emotioneel (p = 0.021) zou uitputten in een relatie met de patiënt.

Conclusie: de resultaten sterken de veronderstelling dat het stigma verbonden aan psychiatrische stoornissen niet gelimiteerd is aan het publiek; geneeskunde studenten zijn eveneens onderdeel van de stigmatiserende wereld.

Er is om die reden een noodzaak om de kwesite met betrekking tot stigmatisering en de vermindering daarvan onderdeel te maken van de geneeskunde studies.

Auteur: Olawale O Ogunsemi, Olatunde Odusan en Michael O Olatawura
Credits/Bron: Annals of General Psychiatry 2008, 7:15

 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Morgen ben ik een leeuw Wie is van hout ...
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net