Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Stichting Patiëntvertrouwenspersonen (PVP) gaat digitaal!

Datum: 2 april 2009, 08:20

Sinds vandaag kunnen ggz-cliënten via de website www.pvp-online.nl hulp krijgen bij misstanden in de psychiatrie. PVP Online wordt beheerd door de Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de psychiatrie. Zo kan een grotere groep mensen gebruik maken van de diensten van de stichting. De website is gebouwd met steun van ZonMw.

Sneller hulp bij misstanden

De website www.pvp-online.nl geeft antwoord op vragen en klachten van cliënten in de ggz. Een heldere vraag- en antwoordstructuur helpt bezoekers bij het duidelijk krijgen van hun probleem en om een passend antwoord te vinden op hun vraag. Daarnaast staan er handige en praktische voorbeeldbrieven op de site.

De website richt zich vooral op ambulante cliënten in de ggz, mensen die niet zijn opgenomen in een instelling. Wel opgenomen cliënten kunnen voor vragen of klachten rond hun rechten ook terecht bij de patiëntenvertrouwenspersoon in hun instelling.

De website geeft antwoorden op vragen over thema’s waarover pvp’en de meeste vragen krijgen: privacy, dossier, opname en klachten indienen. In de toekomst komen ook andere thema’s aan de orde.

Berscherming mensenrechten in de psychiatrie

Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg, zorgt ervoor dat cliënten in de zorg onafhankelijk advies, informatie en ondersteuning krijgen bij het handhaven van hun rechten. Dat gebeurt door pvp’en (patiëntenvertrouwenspersonen). In de ggz realiseren deze pvp’en al meer dan 25 jaar onafhankelijke, partijdige, laagdrempelige klachtopvang. Zij onderhouden persoonlijk contact met cliënten. De pvp’en zijn in dienst van de Stichting PVP, maar werken in zorginstellingen.

De website PVP Online is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de Stichting PVP. Met de site zorgt de stichting voor een nog betere bereikbaarheid voor cliënten die gebruik willen maken van de ondersteuning die de pvp’en bieden. ZonMw subsidieert het project in het kader van het traject Zorg voor Beter – Invoeren van Innovaties in de Care. Ggz-cliënten hebben geadviseerd bij het ontwikkelen van de site.

Met de website pvp-online.nl onderzoekt de Stichting PVP of er werkelijk meer cliënten worden bereikt als de informatie op internet op een toegankelijke manier wordt aangeboden.

Bron: http://www.pvp-online.nl/

 

Mogelijk interessante boeken

Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand Collision Haal je een moederband niet meer in? Metanoia
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!