Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Stichting Pandora is er niet voor iedereen…

Datum: 22 augustus 2008, 21:48

Ik had mij onlangs geregistreerd op het forum van Stichting Pandora, een Nederlandse stichting die zich naar eigen zeggen inzet voor mensen met psychiatrische of psychische problemen maar tot mijn spijt werd ik om tot noch toe niet geheel duidelijke redenen verbannen.

Ik wilde graag een open discussie starten en plaatste een ervaring van iemand die mij erg nauw staat en enkele informatieve berichten waarmee ik hoopte een discussie aan te kunnen gaan. Maar het paste blijkbaar niet geheel in het straatje van het Pandora bestuur…

Pandora Forum ban

Pandora Forum Ban

Kort voordat ik verbannen werd kon ik via de account van Mitch nog net een privé bericht lezen van een van de bestuurders en ze vertelde daarin dat mijn berichten beangstigend konden zijn voor de gebruikers en dat ik daarom verbannen was.

Dat kan natuurlijk wel zo zijn, maar het is nog veel enger dat je het negeert.

Voor mensen met nagatieve ervaringen is er blijkbaar geen plaats bij Pandora en dat is jammer. Ze zijn er niet voor de patiënt maar voor zichzelf en het promoten van medicijnen en de psychiatrie, zo lijkt het.

Voor mij heeft de Stichting afgedaan. Ze zijn niet neutraal en patiënten die echt steun nodig hebben, die kunnen dus niet bij Pandora terecht en geraken nog verder in de problemen.

 

Mogelijk interessante boeken

Medicijnen 2004-2005 Medicijnen 2008-2009 Medicijnen 2006-2007 De depressie-epidemie
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!