Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Stichting Balans bepleit levensgevaarlijke medicatie voor ADHD kinderen

Datum: 18 maart 2009, 22:04 ~ Bron: Prof. Dr. Trudy Dehue: ADHD-epidemie rukt op

Ondanks de recente ophef over de veiligheid van het ADHD medicijn Strattera en de door de producent verzwegen potentieel fatale bijwerkingen, tracht Stichting Balans (een vereniging van ouders van kinderen met een gedragsstoornis zoals ADHD) het medicijn toch vergoed te krijgen via de overheid.

Ongegeneerd publiceren ze een artikel waarin ze aangeven dat ‘Zweden het medicijn wél zal vergoeden‘, en Nederland helaas niet.

Van ouders zou je toch juist extra bezorgdheid verwachten indien het is gebleken dat Strattera onveilig is, maar het tegendeel is het geval.

Het is absurd, want het is gebleken dat Strattera in werkelijkheid Prozac is in een andere verpakking, en dat het medicijn – evenals Prozac – als bijwerking heeft dat het kinderen suïcidaal kan maken, en kan aanzetten tot extreem gewelddadig gedrag.

Strattera heeft exact dezelfde actieve metaboliet als Prozac.

Strattera vs Prozac

Beluister de uitzending van Argos over antidepressiva voor kinderen (7 december 2007)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Beluister de discussie over antidepressiva voor jongeren in Argos Supplement (12 december 2007)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De producent van het medicijn (Eli Lilly, die – bij toeval – tevens de producent is van Prozac) en volgens apotheker Fernand Haesbrouck ook het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft getracht om deze dodelijke bijwerking geheim te houden, maar zijn recent gezwicht na een rechtzaak die was aangespannen door een lid van de Nederlandse Scientology Kerk. Uit de vrijgegeven documenten bleek dat het medicijn kinderen suicidaal kan maken.

Download de vrijgegeven documenten over Strattera hier.

De overheid wil het medicijn niet vergoeden, maar Stichting Balans is het niet eens met het besluit van de minister en probeert uit alle macht om het medicijn toch vergoed te krijgen.

Hoe is dit mogelijk? Willen de ouders werkelijk hun kinderen aan levensgevaarlijke medicijnen helpen, omdat de kinderen niet voldoen aan het ideaalbeeld van ‘ideaal gedrag’?

Er is geen bewijs voor een ziekte, dus wat dat betreft is het zowieso al min of meer een misdaad om de kinderen medicijnen te geven. Vooral ook gezien de risico’s, zoals een verhoogde kans op zelfmoord, hartproblemen, belemmering van groei (van o.a. de hersenen) en uitbarstingen van extreme agressie (in het geval van Strattera) zodat we in de toekomst van nog meer schoolmoorden mogen genieten.

Maar is er iets mis met de ouders of deugt er iets niet met deze stichting die pretendeert namens alle ouders te spreken?

Ik vermoed het laatste, ook gezien het feit dat deze Stichting weigerde de ouders op de hoogte te brengen dat ADHD medicijnen inmiddels verboden zijn voor kinderen in het Verenigd Koninkrijk. Ik heb ze daar een e-mail over verzonden, maar ik kreeg geen reactie.

Ze doen er alles aan om medicijngebruik bij kinderen met de gedragsstoornis ADHD te promoten en bepleiten nu zelfs het meest gevaarlijke medicijn, maar ze houden berichten over gevaarlijke bijwerkingen en ontwikkelingen zoals het verbod in Groot Brittannië achter voor de ouders.

Het is onbegrijpelijk. Om met de woorden van een recente publicatie in Pharmaceutisch Weekblad te spreken: “ze zetten de gezondheid van kinderen op het spel“.

Dubieuze publicaties

De volgende publicatie is toch op zijn minst dubieus te noemen: Balans: En wéér geen behandeling voor kinderen met ADHD

Ze doen hier net alsof ‘medicijnen’ de enige behandeling zijn voor ADHD gedrag bij kinderen en dat de overheid ouders laat stikken, wat absoluut niet zo is.

Om enkele voorbeelden te noemen. Er is natuur therapie, die effectief is gebleken. In Zeist heeft de overheid (op initiatief van het Ministerie van LNV) nu zelfs een natuurpark speciaal voor kinderen laten realiseren, om ADHD gedrag te voorkomen.

Kinderen moeten volgens deskundigen weg achter de computer en de natuur in. Opgroeiend tussen asfalt en beton spelen kinderen te weinig buiten. Met ADHD gedrag en overgewicht tot gevolg.

Het Ministerie van LNV wil de natuur weer naar de kinderen halen. Kinderen hebben genoeg ruimte nodig om op te groeien; niet alleen thuis, maar ook buitenshuis.

Zie: http://www.rtvzeist.nl/?p=4153

In Maassluis heeft de gemeente een project opgestart om ouders opvoedcursussen te bieden om ADHD gedrag bij kinderen te voorkomen, wat zeer effectief is gebleken in bijvoorbeeld Groot Brittannië.

Maar er zijn ook medische oorzaken bekend die een rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van ADHD gedrag, zoals bijvoorbeeld vergiftiging met lood uit verf en benzine (zie deze video documentaire over ADHD van hoogleraar Gary Null)

Verder is er bijvoorbeeld voeding die een oorzaak kan zijn voor het gedrag. Zie bijvoorbeeld: Drs. Lidy Pelsser: Vermindering ADHD symptomen door aangepast voedselpatroon

Geld gaat naar ontwikkeling pillen, niet naar onderzoek voor alternatieven

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van ADHD-pillen. Relatief weinig aandacht gaat naar onderzoek naar niet-medicamenteuze behandelingswijzen en naar de onderliggende oorzaken van ADHD.

Eerder dit jaar moest de Nederlandse onderzoekster Lidy Pelsser van het Nederlandse ADHD Research Centrum nog schooien om fondsen bij elkaar te rapen. Ze onderzoekt als enige de mogelijke samenhang tussen ADHD en voeding.

Ze kon de studie aanvankelijk niet financieren. Pelsser kreeg pas fondsen van een anonieme privé-donor nadat de actualiteitenrubriek ’EenVandaag’ berichtte over de mogelijke stopzetting van haar onderzoek.

„Voeding heeft een grote invloed op onze gezondheid”, zegt Pelsser. In haar eerste onderzoek reageerde zestig procent van de kinderen gunstig op het eliminatiedieet. Het ging echter om een beperkte groep kinderen, zonder controlegroep. In het tweede dieetonderzoek dat Pelsser dit voorjaar in European Child & Adolescent Psychiatry publiceerde, vertoont 73 procent van de kinderen na de introductie van het eliminatiedieet gunstige gedragsveranderingen.

Bron: Prof. Dr. Trudy Dehue: ADHD-epidemie rukt op

En het is gebleken dat een combinatie van omgeving (natuur), voeding en opvoeding (structuur / dagritme etc.) het meest effectief is.

Dit is nu dan ook de eerstelijns behandeling in het Verenigd Koninkrijk. En ook in Nederland wil men deze kant op: Maassluis op kop: Opvoedcursus moet ADHD gedrag bij kinderen helpen voorkomen

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat ADHD medicijnen zoals Ritalin niet effectief zijn tegen het gedrag op de lange termijn, maar dat ze wel zeer ernstige bijwerkingen hebben waaronder het remmen van de groei (van het lichaam en ook de hersenen) zodat het kind intellectueel achtergesteld raakt.

Al met al: de ouders willen medicijnen forceren terwijl er veilige alternatieven zijn die effectief zijn gebleken in wetenschappelijke studies.

Ik begrijp hier dus echt niets van. De ouders (of Stichting Balans) lijken niet het beste voor te hebben met hun kinderen.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... ADHD-medicatie
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!