Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Steun de NCRM petities voor een verbod op psychiatrische medicatie voor kinderen!

Datum: 27 juli 2009, 06:02

ncrm logo

NEDERLANDS COMITÉ VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS
De Nederlandse afdeling van de in 1969 opgerichte Citizens Commission on Human Rights
Onderzoekt en openbaart overtredingen van de mensenrechten in de psychiatrie. Opgericht vanuit de Scientology® kerk.

Vijf voor twaalf bijwerkingen psychiatrische medicatie

Op vrijdag 24 juli heeft het NCRM (Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens, opgericht vanuit de Scientology kerk) samen met Positieve Nood een manifestatie gehouden bij het Ministerie van Justitie en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om te pleiten voor een definitieve verandering ten aanzien van het gedogen van psychiatrische medicatie waarvan het bekend is dat het aanzet tot geweld; agressie en destructie op lichamelijk en geestelijk gebied.

“Het CBG en het Ministerie kunnen niet langer hun ogen sluiten voor de bijwerkingen die psychiatrische medicatie veroorzaken” zegt woordvoerder Steentjes

Steentjes heeft aan het College en het Ministerie het rapport van de Europese Commissie overhandigd (zie website: http://ec.europa.eu/enterprise/pharmaceuticals/register/ho11401.htm) waarin alle bijwerkingen op wetenschappelijke basis zijn vermeld en die te ernstig zijn om te negeren.

“Je kunt niet de bevolking blijven vergiftigen met zogenaamde medicijnen waarvan het hoogste Europese orgaan nu ook zelf concludeert dat Methylfenidaat (een stof dat wordt verwerkt in ADHD-medicatie en valt onder de Opiumwet) niet meer mag worden voorgeschreven aan volwassene met ADHD! Vandaar dat we vandaag met deze kleine honderd demonstranten een petitie aanbieden om over te gaan tot passende maatregelen” zegt Steentjes, die zich niet alleen weet te steunen door Positieve Nood maar ook door twee groeperingen uit Belgie (Sarah beweging en CCHR-Belgie).

“Werkelijk, wij roepen al jaren dat deze medicatie aanzet tot pogingen die de laatste tijd het nieuws hebben gehaald. Geen enkel rationeel mens vermoord zijn geliefde echtegenoot en daarna haar eigen dochter met een bijl….. Maar blijkbaar wel onder invloed, in dit geval van Badhoevedorp, van antidepressiva. En nu moet een klinisch farmacoloog, de heer A. Loonen zijn deskundigheid laten gelden om de dader ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren, door te getuigen dat het door de antidepressiva komt. Triest!” aldus Steentjes.

Zelfs zenuwarts S. Teuns heeft een toespraak gehouden waarin hij een lans heeft gebroken voor het afschaffen van schadelijke medicatie. Resultaten om mensen te helpen krijg je niet door symptomen te onderdrukken met verslavende middelen, maar door een goede analyse van het probleem. De zogenaamde “clusterdiagnose” draagt er aan toe bij dat steeds meer mensen en vooral kinderen onnodig medicatie krijgen waarbij slechts de farmacie wel bij vaart.

Zo blijkt dat in 2007 een “spectaculaire” stijging is waar te nemen van de uitgave van ADHD-medicatie. De uitgave toen bedroegen 27,5 miljoen euro, dat is 57% meer dan het jaar daarvoor (bron: Stichting Farmaceutische Kengetallen).

Zijn verhaal werd kracht bij gezet door een tienjarig meisje dat een paar maanden aan de Concerta (ADHD-medicatie) heeft gezeten. Nu ze, na alle nare verschijnselen van deze medicatie, is gestopt hiermee, is haar oudere zus weer blij is dat zij haar zusje terug heeft.

Ook een volwassene man vertelde dat hij vanaf zijn 13e jaar psychiatrische medicatie moest slikken en dat hij op zijn 18e jaar aan zelfmoord begon te denken. Enkele jaren later deed hij zijn eerste poging.

“Dit zijn verhalen die het nieuws niet halen, doch die legio zijn. Er zijn heel wat mensen die thuis alleen zitten en die hun verhaal niet durven te vertellen over hun ervaring met psychiatrische medicatie” vervolgt Steentjes “het moet ophouden. Vandaar dat wij de petities hebben aangeboden opdat deze instanties hun verantwoordelijk gaan nemen. We rekenen erop dat Minister Hirsch Ballin van Justitie in samenwerking met zijn collega Minister Klink van Volksgezondheid in actie komen omdat het allang vijf voor twaalf is geweest. Zij kunnen zich niet méér slachtoffers permitteren nu er een degelijk rapport van de Europese Commsie is. Zij zijn het die het voortouw dienen te nemen met in hun kielzog de huisartsen; specialisten en anderen die beter zouden moeten weten” eindigt Steentjes.

De volgende demonstratie is aangekondigd op 21 augustus in Den Haag. Een ieder die zich wil laten gelden over de misstanden in de psychiatrie kan zich melden bij www.ncrm.nl.

Download en onderteken de petities!

Teken de petitie!

1) Petitie minister Hirsch Ballin (Word 97 / PDF)

2) Petitie CBG-MEB (Word 97 / PDF)

 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Wie is van hout ... Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is...
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net