Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Stemmen horen, tips die leiden naar volmaakte rust en psychisch welbevinden

Datum: 23 juli 2009, 18:33

In de wetenschap heerst de opvatting dat meer dan 10% van de gehele bevolking stemmen hoort, maar dat het overgrote deel er geen last van heeft. Wanneer je echter last hebt van de stemmen en een psychiater bezoekt, dan zal je het stempel schizofreen krijgen opgeplakt, en zal je schadelijke behandelingen worden geadviseerd om de stemmen zogenaamd te onderdrukken, door het beschadigen van delen van de hersenen.

Maar deze praktijk is volgens veel wetenschappers een misdadige en frauduleuze praktijk. Met psychotherapie hebben mensen met dergelijke problemen de kans om volledig te herstellen. Sterker nog, zonder enige behandeling hebben deze mensen meer kans om te herstellen dan met antipsychotica behandeling.

Lange termijn resultaten schizofrenie

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Zie ook: Hoogleraar: Schizofrenie is geen hersenziekte, diagnose wetenschappelijk onhoudbaar

Cognitieve therapie, praten, dat helpt, vooral bij mensen die stemmen horen en daaraan denken te moeten gehoorzamen. Ze kunnen leren om de stemmen te negeren.

Het feit is dus dat heel veel mensen stemmen horen, maar dat het overgrote deel er geen last van heeft.

Maar wat zijn die stemmen dan eigenlijk? En hoe kom je er vanaf?

Om te beginnen denk ik dat het nodig is om te beseffen dat er bepaalde dingen mogelijk zijn in het leven, die met de wetenschap (nog) niet verklaard kunnen worden. Voor succesvol voortbestaan dient er een onderlinge verbinding tussen mensen te bestaan, zodat we gezamenlijk ten gunste van het hogere doel (voortbestaan) een gelijk evolutionair proces kunnen doormaken. Zonder deze verbintenis en met puur ‘natuurlijke selectie’ door externe (waarneembare/berekenbare) factoren zou het een grote chaos worden.

Er is dus een verbintenis nodig tussen mensen om ‘intuïtieve’ informatie te kunnen delen.

Russische wetenschappers doen hier onderzoek naar.

Esoteric and spiritual teachers have known for ages that our body is programmable by language, words and thought. This has now been scientifically proven and explained.

The human DNA is a biological Internet and superior in many aspects to the artificial one. The latest Russian scientific research directly or indirectly explains phenomena such as clairvoyance, intuition, spontaneous and remote acts of healing, self healing, affirmation techniques, unusual light/auras around people (namely spiritual masters), mind⬔s influence on weather patterns and much more.

In addition, there is evidence for a whole new type of medicine in which DNA can be influenced and reprogrammed by words and frequencies WITHOUT cutting out and replacing single genes. Only 10% of our DNA is being used for building proteins. It is this subset of DNA that is of interest to western researchers and is being examined and categorized. The other 90% are considered “junk DNA.”

The Russian researchers, however, convinced that nature was not dumb, joined linguists and geneticists in a venture to explore that 90% of “junk DNA.” Their results, findings and conclusions are simply revolutionary!

According to there findings, our DNA is not only responsible for the construction of our body but also serves as data storage and communication. The Russian linguists found that the genetic code – especially in the apparent “useless” 90% – follows the same rules as all our human languages.

Zie: Russische DNA ontdekkingen

De ‘niet fysieke’ stem kan dus een oorsprong hebben in beschikbare intuïtieve informatie van mensen uit je verleden of in je directe omgeving. Deze informatie wordt door je hersenen met verbeeldingskracht tot een stem omgevormd, terwijl anderen het wellicht als aura inbeelden, of als een onderbuikgevoel (“ik voel het aan mijn water”).

Hoe kan het bijvoorbeeld dat honden al 10 minuten voordat het baasje thuiskomt aanvoelen dat het baasje thuis zal komen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Zie ook het onderzoek naar paranormale gaven bij papegaaien, die kunnen zeggen wat je denkt:

http://www.sheldrake.org/nkisi/

Het bewijs dat dergelijke dingen mogelijk zijn is voor mij een persoonlijke ervaring. Ik voerde een discussie over de psychiatrie op een online forum, en ik stopte rond 9 uur in de avond en keek nog even naar de TV. Ik weet nog goed dat ik er die avond rond 11 uur bewust voor koos om niet meer op mijn e-mail te kijken voor eventuele reacties, en direct te gaan slapen.

De volgende dag werd ik vroeg wakker en ging naar het toilet. Vervolgens ging ik nog even slapen, en toen had ik een heftige droom waarin mij een situatie werd opgedrongen, waarin ik een vrouw zag die mij duidelijk probeerde te maken hoe vervelend en eng haar voormalige vriend was, die haar aan het stalken was. Het was in het bijzonder vreemd omdat ik in het begin ergens anders over aan het dromen was, en als het ware uit mijn oorspronkelijke droom werd getrokken en werd meegesleurd in deze film, waarin ik samen met de vrouw voor het raam in haar huis stond te kijken naar de man die voor haar huis stond, en waarin ik werd duidelijk gemaakt hoe vervelend het was dat alle e-mails, telefoonnummers e.d. gewijzigd moesten worden, en hoe ‘eng’ het was.

De volgende dag las ik op het forum dat er rond de tijd dat ik was gaan slapen een emotioneel bericht was geplaatst op het forum, waarin de vrouw vertelde over haar ex-vriend, die haar stalkte, en hoe eng dat was.

Dit is voor mij het bewijs dat er een dergelijke verbintenis tussen mensen moet bestaan, omdat er geen andere verklaring is dat ik kon weten wat de vrouw schreef, en exact haar verhaal in een intense en heldere droom had beleefd.

Het probleem met stemmen horen is dat het kan leiden tot complexe angst, vanwaaruit je innerlijk een gevecht aan gaat met je eigen inbeelding en daardoor als het ware bang wordt voor jezelf, en alles dat je ‘zelf’ over jezelf weet (dus daadwerkelijk ‘alles’). Je raakt verstrikt in een complex psychisch proces en bent als het ware een hond die achter zijn eigen staart aan rent.

Hond die achter zijn eigen staart aan rent

Hond die achter zijn eigen staart aan rent

Intuïtieve informatie die mogelijk aan de basis ligt voor de inbeelding is niet meer dan informatie waar jij uiteindelijk iets mee doet of niet. Daarom kun je volledig van de stem verlost worden, en er helemaal nooit meer last van hebben. Door te leren begrijpen dat de stem niet eng is, en dat wanneer jij zelf leert respect te hebben voor anderen, dat je dat ook terug kan eisen van de (bron van) de stem. Natuurlijk kun je misschien nooit echt weten wat de ware oorsprong van de stem was, maar dat doet er eigenlijk niet toe omdat een basis van respect ervoor zorgt dat je vrede kan hervinden met jezelf, en welke entiteit/stem, fysiek of niet fysiek, dan ook.

Angst factor de oorzaak van de problemen

Wat maakt het nu dat een groot deel van de mensen die bewust stemmen horen er in het geheel geen last van hebben, of er misschien zelfs voordeel door hebben? (denk aan motivatie) En dat anderen er juist door in ernstige psychische problemen verwikkeld raken?

Het lijkt er op dat de hoofdzakelijk bepalende factor hiervoor een angst factor is, en op de tweede plaats omgevingsfactoren, zoals sociale/maatschappelijke omstandigheden, lichamelijke gezondheid e.d., die de mate van vatbaarheid voor complexe angst kunnen vergroten.

Het is voornamelijk de angst voor de invloed die leidt tot de inbeelding van de stem die bepaalt of je er door in problemen verwikkeld raakt of niet. Hoe je de stem voor jezelf plaatst, en of je er in gelooft etc., dat is natuurlijk aan ieder voor zich. De een gelooft in God, de ander niet. De een voert misdaden uit in naam van God, de ander is vredelievend.

Maar het is de geïnternaliseerde angst die direct de oorzaak is van de problemen. Dus het is de angst die je dient te overwinnen om volledig verlost te raken van de stem. Of om wellicht open te staan voor meer positieve stemmen/invloeden, want uiteindelijk is de mogelijkheid tot het delen van intuïtieve informatie op basis waarvan jij de stem hebt ingebeeld er om je te dienen.

Indien je stemmen hoort, stel jezelf dan bijvoorbeeld eens de vraag: “Wat wilde die stem jou ooit gaan doen, als ‘stem’?“. Het antwoord: niets.

De stem kan niets. Het is je eigen inbeelding op basis van informatie, bijvoorbeeld de invloed van een psychiatrisch verpleegkundige die je mishandeld heeft, of mensen met wie je ruzie hebt in je omgeving, of mensen uit je omgeving waar je (onbewust) bang voor bent.

Hoe kom je er vanaf?

“Verbeter de wereld begin bij jezelf”

Begin bij jezelf. Om van de stem verlost te raken dien je eerst orde op zaken te stellen bij jezelf. Door enkele basis principes toe te passen kun je voor een solide basis zorgen vanwaar je uiteindelijk geen last meer zal hebben van stemmen.

Om te beginnen is er het principe respect.

“Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet”

Het is de gulden leefregel. Zorg dat je respect hebt voor jezelf, voor mensen die je kent, en voor wie dan ook. En zorg dat je dat internaliseert (eigen maakt). Dat heeft tijd nodig.

Indien je misdaden hebt begaan of fouten hebt gemaakt in je leven, beloof dan dat je je leven zal beteren. En zet alles op alles om jezelf te overtuigen dat je het meent, en dat je vanaf nu het juiste zal doen.

Vervolgens dien je te werken aan omgevingsfactoren. Zorg dat je lichaam fit wordt, dat je gezond eet, dat je voldoende sport. Neem een abonnement bij de sportschool, en ga gewoon iedere dag sporten. Het maakt niet uit wat anderen van je vinden. Heb respect voor ze dan kan je het ook terug verwachten.

Uiteindelijk zijn het je prestaties die tellen. Het doet er niet toe wat je denkt, wat je hoort of wat dan ook. Uiteindelijk gaat het er om dat je gezond hebt gegeten en voldoende beweging hebt gekregen, iedere dag opnieuw.

En het belangrijkste: houd vol! De weg naar herstel kan jaren duren, zorg dat je de moed niet opgeeft, en werk aan je omgevingsfactoren. Zorg voor een stabiele omgeving, waar je je vertrouwd voelt. Zorg voor de juiste gezonde voeding, en vraag een deskundige om raad indien je niet weet wat voor jouw lichaam het meest gezond is. Zorg dat je gaat sporten bij een sportschool waar je je goed voelt, en waar leuke mensen komen. En bovenal: doe het gewoon, de gedachten komen later.

Zodra je dit alles gedaan hebt, en de stem is niet reeds verdwenen, dan is het zaak om up to par te komen met de stem. De bron van intuïtieve informatie op basis waarvan jij de stem inbeeldt, kan iemand zijn uit je verleden. Het is zaak om vrede te sluiten met je verleden. Soms is dit enorm moeilijk, maar ook hierop is het gezegde “tijd heelt alle wonden” van toepassing.

Zorg dat je moedig wordt en wint van de negatieve invloed die je hebt vertaald/ingebeeld als stem. Zorg dat je je angsten overwint en probeer de stem te relativeren. Dit kun je bereiken door de stem te verbinden aan mensen in je omgeving (of verleden) die een negatieve invloed op je kunnen hebben. Bijvoorbeeld een psychiatrisch verpleegkundige die je mishandeld heeft? Of iemand waarmee je ruzie hebt gekregen in het verleden?

En probeer vervolgens in het kader van de toegepaste internalisatie van respect de stem te verdrijven uit je bewustzijn. Je zal zien dat dit mettertijd lukt.

Naast dit alles dien je natuurlijk aan stabiele gedachtenprocessen te werken. Dit kun je bereiken door te lezen en te denken over onderwerpen die je interessant vindt. Stel jezelf voor problemen, en probeer een oplossing te vinden. In het begin zal je mogelijk worden afgeleid door de stem, maar zet door. Het onderwerp is interessanter en meer belangrijk dan de eventuele invloed die je nog niet verwerkt hebt. De invloed zal mettertijd verdwijnen, en jij moet verder.

Zorg dat je bezig blijft, en zorg dat je je realiseert dat je eigen gedachtengang belangrijker is dan het verwerken van mogelijke negatieve invloeden. Dit kun je bereiken door met iets (of meerdere dingen) bezig te gaan die je echt interesseren.

Indien je al deze tips toepast op je leven, dan zal je met veel zekerheid volledig verlost worden van de negatieve invloed van stemmen.

 

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Denken over geneeskunde Morgen ben ik een leeuw Metanoia
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net