Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Steeds meer jongeren slikken antidepressiva, steeds meer jongeren sexuele dysfunctie

Datum: 14 mei 2009, 07:01 ~ Bron: De Telegraaf

Sexuele dysfunctie, jonge vrouwen hebben last van libido problemenArtsen lijken de bijwerkingen van antidepressiva haast tot in het absurde toe te willen blijven negeren, maar antidepressiva zijn bepaald geen veilige middelen. Steeds meer studies tonen aan dat antidepressiva bijvoorbeeld 50% van de mannelijke gebruikers onvruchtbaar maakt[1], dat het de foetus en de placenta van de vrouw aantast waardoor gebruikers van antidepressiva minder kans hebben om een (gezond) kind te krijgen[2][3].

Dat SSRI antidepressiva de sexuele prestaties in bed geen goed doen, is een algemeen bekend feit. Van de 31 miljoen volwassen antidepressiva gebruikers in Amerika heeft ongeveer 30% last van seksuele dysfunctie.

En een recente studie met veel aanzien suggereert dat SSRI antidepressiva tevens de chemie die aan de basis staat van liefde en romantiek verandert, die het koppels belet om zich aan elkaar te binden en die het ontstaan van een ‘vonk’ tussen mensen die ze verliefd laten worden, belet.

“Er is elke reden om aan te nemen dat SSRI’s de mogelijkheid om verliefd te worden en te blijven afstompt” zegt Dr. Helen Fisher, een antropoloog verbonden aan Rutgers University in Amerika die modern science of love heeft gepionierd.

“Heeft het medicijn impact op de ontwikkeling van gebieden in de hersenen die in verband staan met liefde en seks? Verbreekt het medicijn de gevoelens en gedrag van romantische liefde en sexualiteit en het leerproces, welke nodig zijn om die gebieden in de hersenen te activeren?” zegt Thomson. “We weten het niet.” zegt Fisher, “We willen weten welke bijwerkingen andere medicijnen hebben, waarom willen we niet weten welke bijwerkingen antidepressiva hebben, die onze reproductieve toekomst in gevaar brengen?”

Zie Dr. Helen Fisher, pionier in de wetenschap van de liefde

~ Quote uit De Telegraaf ~

AMSTERDAM –  Steeds meer jonge vrouwen klagen over een gebrek aan libido. Terwijl driekwart van de vrouwen seks wel belangrijk vindt.

Dit blijkt uit een enquête van het maandblad Dialoog en Gezondheid. Jonge vrouwen zeggen vaker last te hebben van een laag libido dan oudere vrouwen. Volgens de Vlaamse gynaecologe Mireille Merckx kan dat komen doordat jongvolwassenen veel tegelijk willen, met als gevolg dat ze vaak moe zijn of gefrustreerd. Moeheid zou funest zijn voor het libido.

Seksuele burnout

De onrealistische beelden die media verspreiden, zouden ook bij kunnen dragen aan een verminderd libido. De gynaecologe denkt dat hoe meer vrouwen streven naar opgelegde idealen, hoe groter de kans is op een seksuele burnout. Vrouwen van veertig of ouder zouden sterker in hun schoenen staan.

Tevreden

Ondanks het afnemende libido bij jonge vrouwen, vinden de meeste vrouwen seks erg belangrijk en is de helft van de ondervraagden redelijk tevreden over hun seksleven. Aan de enquête deden bijna 1500 vrouwen tussen de 16 en 54 jaar mee.

Bron: De Telegraaf

Referenties:

  1. Antidepressiva veroorzaken onvruchtbaarheid bij mannen
  2. Antidepressiva veroorzaakt blijvende genetische veranderingen in de foetus
  3. Steeds meer zwangere vrouwen slikken antidepressiva, welzijn babies in gevaar
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Collision Collision Psychiaters te koop? Afscheid van autisme en ADHD
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net