Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Steeds meer artsen gebruiken alternatieve behandelingen voor depressie

Datum: 22 september 2008, 08:15 ~ Bron: Star Tribune

Henry Quant, alternatieve behandeling angststoornis Steeds meer artsen tonen interesse in lichaam-geest therapieën voor psychische problemen en gebruiken van kruiden tot meditatie en massage om depressies en angststoornissen te behandelen zonder psychiatrische medicatie.

Henry Quant was pas 5 jaar oud en geplaagd door chronische griep toen hij antidepressiva begon te gebruiken tegen depressie en angsten.

Zijn moeder wist dat de medicijnen hielpen, maar ze maakten haar nerveus.

“Het echt enge gedeelte,” zegt Elizabeth Quant,”is dat we niet weten wat deze medicijnen op de lange termijn aanrichten”

Deze zomer, onder nauwlettend toezicht van zijn arts, heeft Henry die inmiddels 7 jaar oud is zijn antidepressiva vervangen met vitamine supplementen en het leren van ontspannings oefeningen om zich te kalmeren.

“Het gaat nu beter en beter met hem” zegt zijn moeder, die samenwoont met haar echtgenoot Shawn en drie kinderen in Minneapolis, Amerika. Indien Henry terug valt, zegt zijn moeder, dan zal ze niet twijfelen om de koers te veranderen. Maar na twee maanden is ze opgetogen. “Hij is gelukkig en hij is gezond, dat is Henry.”

Vroeger zouden psychiaters ineenkrimpen bij de gedachte aan alternatieve behandeling te gebruiken in plaats van “echte” psychiatrische behandelingen. Maar een toenemend aantal artsen voegen kruiden, voedingssupplementen en meditatie toe aan hun arsenaal van psychiatrische medicijnen, door het toenemende aantal bewijzen dat natuurlijke therapieën effectiever kunnen zijn. Zelfs groten in de psychiatrische wereld, van de Universiteit van Minnesota tot Allina Hospitals & Clinics, onderzoeken manieren om lichaam-geest therapieën te gebruiken voor het behandelen van depressies en angststoornis.

Het is gedeeltelijk een poging om de menselijkheid weer terug te brengen in de geestelijke gezondheidszorg, welke volgens sommigen verloren is gegaan toen antidepressiva de meest voorgeschreven medicijnen werden in Amerika.

“Ik denk dat het een terugkijk is op het doorpushen van antidepressiva, en ik denk dat het een redelijke is.” zegt Dr. Gary Oftedahl, welke een depressie behandeling heeft helpen ontwikkelen voor de Institute for Clinical Systems, een gezondheidsbeleid groep in Bloomington. “We hebben met man en macht geprobeerd om depressie te medicaliseren tot nagenoeg het punt dat we niet meer keken naar de meer eenvoudige dingen die gedaan kunnen worden.”

Bron: Star Tribune (mirror)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Slikken De depressie-epidemie Denken over geneeskunde
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net