Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Steeds meer artsen gebruiken alternatieve behandelingen voor depressie

Datum: 22 september 2008, 08:15 ~ Bron: Star Tribune

Henry Quant, alternatieve behandeling angststoornis Steeds meer artsen tonen interesse in lichaam-geest therapieën voor psychische problemen en gebruiken van kruiden tot meditatie en massage om depressies en angststoornissen te behandelen zonder psychiatrische medicatie.

Henry Quant was pas 5 jaar oud en geplaagd door chronische griep toen hij antidepressiva begon te gebruiken tegen depressie en angsten.

Zijn moeder wist dat de medicijnen hielpen, maar ze maakten haar nerveus.

“Het echt enge gedeelte,” zegt Elizabeth Quant,”is dat we niet weten wat deze medicijnen op de lange termijn aanrichten”

Deze zomer, onder nauwlettend toezicht van zijn arts, heeft Henry die inmiddels 7 jaar oud is zijn antidepressiva vervangen met vitamine supplementen en het leren van ontspannings oefeningen om zich te kalmeren.

“Het gaat nu beter en beter met hem” zegt zijn moeder, die samenwoont met haar echtgenoot Shawn en drie kinderen in Minneapolis, Amerika. Indien Henry terug valt, zegt zijn moeder, dan zal ze niet twijfelen om de koers te veranderen. Maar na twee maanden is ze opgetogen. “Hij is gelukkig en hij is gezond, dat is Henry.”

Vroeger zouden psychiaters ineenkrimpen bij de gedachte aan alternatieve behandeling te gebruiken in plaats van “echte” psychiatrische behandelingen. Maar een toenemend aantal artsen voegen kruiden, voedingssupplementen en meditatie toe aan hun arsenaal van psychiatrische medicijnen, door het toenemende aantal bewijzen dat natuurlijke therapieën effectiever kunnen zijn. Zelfs groten in de psychiatrische wereld, van de Universiteit van Minnesota tot Allina Hospitals & Clinics, onderzoeken manieren om lichaam-geest therapieën te gebruiken voor het behandelen van depressies en angststoornis.

Het is gedeeltelijk een poging om de menselijkheid weer terug te brengen in de geestelijke gezondheidszorg, welke volgens sommigen verloren is gegaan toen antidepressiva de meest voorgeschreven medicijnen werden in Amerika.

“Ik denk dat het een terugkijk is op het doorpushen van antidepressiva, en ik denk dat het een redelijke is.” zegt Dr. Gary Oftedahl, welke een depressie behandeling heeft helpen ontwikkelen voor de Institute for Clinical Systems, een gezondheidsbeleid groep in Bloomington. “We hebben met man en macht geprobeerd om depressie te medicaliseren tot nagenoeg het punt dat we niet meer keken naar de meer eenvoudige dingen die gedaan kunnen worden.”

Bron: Star Tribune (mirror)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Slikken De depressie-epidemie Denken over geneeskunde
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!