Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Situatie Raymond Westendorp toont schrijnende situatie psychiatrie anno 2011

Datum: 10 november 2011, 22:37 ~ Bron: EO

Dit verhaal is ingezonden door Frederika Veenbrink uit Deventer.

EO – De Vijfde Dag

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Zus van Raymond: “Dit doe je met een hond nog niet”

Bron: EO

Op 3 november 2011 op het NOS journaal van 20 uur kwam in het nieuws dat een patiënt van Dimence in Deventer overleed in het ziekenhuis nadat hij zichzelf verwondde in de isoleercel.

De nieuwslezer leest op dat de patiënt steeds zieker werd, maar de vraag die nu gesteld is of de patiënt eerder naar het algemeen ziekenhuis gebracht had moeten worden.
Voor mij is dat niet de vraag, voor mij gaat het om de mishandelende manier van werken in de psychiatrie, waardoor deze patiënt tot zijn wanhoopsdaden is gekomen.

Als ervaringsdeskundige moet ik u melden dat psychiaters en hun verpleegkundigen nooit naar mijn verhaal, van verdrietige dingen die ik meemaakte luisterden, ook niet naar die van andere patiënten.

Psychiaters waren alleen maar bereid om mij ziek gedwongen op te nemen, te isoleren en daarbij ziek te maken met medicatie, door mij uit huis te halen en door de pubers onder jeugdzorg te plaatsen en uit huis te halen, een halfjaar na het overlijden van mijn echtgenoot.
Wij zijn elkaar kwijt geraakt in de rouwverwerking om de dood van hun vader en opname van hun moeder, mijn echtgenoot overleed na een zwaar ziekbed aan alvleesklierkanker, 26 september 2006.

Onze rouwverwerking werd verstoord door het toedoen van psychiaters van Dimence, die op deze manier geld aan onze verlieslijdende situatie verdienden.
Ik ben in de isoleercel gestopt en ik kreeg medicatie, alsof ik er iets aan kon doen dat mijn man was overleden?
Ik werd niet getest, maar lijd, volgens de psychiater mogelijk aan die psychiatrische diagnose.

In de isoleercel werd ik dagen van de wereld gespoten, de rolgordijnen waren dan naar beneden. ’s Nachts gingen Philips lampen van 150 Watt aan en dan werd ik wakker. Ik kreeg geen eten en nauwelijks te drinken. Ik moest mijn eigen urine drinken om in leven te blijven.

De psychiater heeft nooit geluisterd naar mijn verhaal over het zware ziekbed van mijn echtgenoot.
Mijn pubers geloven wat de psychiaters vertelden over mij en ze willen geen contact meer met mij, ik zou ongeneeslijk ziek zijn en niet voor hen kunnen zorgen. Maar na drie maanden gedwongen behandeling kwam ik weer thuis op 9 juli 2007, en ik woon nog steeds zelfstandig, met mijn verstandelijk beperkte dochter, die anders tegen de situatie aankijkt, net als onze buren.

Volgens mij is die Michiel W. Hengeveld, de psychiater, een kwaaie rakker van een psychiater.

Het is niet voor niets dat hij in het 20 uur journaal van 3 nov. wel een woordje durft te doen; “de patiënt was een gevaar voor zichzelf en de omgeving”.
Want hoe komt het toch dat iemand een zelfmoordpoging doet?
Is het dan het goed recht van een psychiater om hem dan op te sluiten in de isoleercel? Wat zit er achter het verhaal van deze patiënt? Waarom is er nooit serieus naar zijn verhaal gehandeld?
waarom zou hij niet aan het een mogen beginnen om weer iets anders te gaan doen?

Ik ken de diagnoses van de psychiaters. De patiënt wordt dan manisch genoemd, nadat hij dagen, misschien weken, mishandeld is in de isoleercel van het psychiatrisch ziekenhuis Dimence te Deventer. Ik ken de werkwijzen van Dimence, ze spuiten mensen dagen van de wereld, zonder eten en met veel te weinig drinken, om daarna volgestopt te worden met ziekmakende en versuffende medicatie.

Wat heeft de psychiater werkelijk voor deze patiënt gedaan?
In de isoleercel gestopt, waar de eenzaamheid op je afkomt. Waar je niet gesteund wordt door anderen, maar waar je de dagen in eenzaamheid, onder slechte omstandigheden doorbrengt.
Het verhaal van Raymond Westendorp is maar een verhaaltje over de manier van mishandelen die psychiaters als opleiding in deze specialisatie krijgen.

Je begrijpt dat de psychiater de persoon diens leven, door eenzame opsluiting in de isoleercel ontneemt?

Frederika Veenbrink

Bronnen:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5270/Zorg/article/detail/3011900/2011/11/03/Man-werd-tien-keer-geweigerd-door-artsen-Nu-is-hij-dood.dhtml

http://www.skipr.nl/actueel/id9093-psychiatrische-patient-dood-na-weigering-ziekenhuis.html

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Wie is van hout ... Metanoia Medicijnen 2004-2005
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net