Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Senator Grassley pakt nog een psychiater! Senator pakt er weer een!

Datum: 6 april 2010, 09:14 ~ Bron: Medial News
Senator Charles (Chuck) Grassley, Amerika

Senator Grassley

De Amerikaanse senator Charles Grassley (zie foto) heeft zich gefocussed op het ontmaskeren van artsen die financiële banden hebben met farmaceutische bedrijven. In de praktijk zijn het vaak psychiaters die gepakt worden, logischerwijs omdat psychiatrie de hoogste prioriteit heeft bij farmaceutische bedrijven omdat die tak van de medische wetenschap de meeste winst oplevert.

Ook gisteren weer werd een vooraanstaande Amerikaanse psychiater aangepakt door de senator. Het gaat ditmaal om een hoogleraar psychiatrie aan Harvard Universiteit en directeur pediatrische farmacologie aan het Massachusetts General Hospital genaamd Dr. Joseph Biederman.

Psychiater Biederman

Psychiater Biederman

Op basis van rechtbank documenten die pasgeleden zijn vrijgegeven voor publiek maakten de New York Times en andere media aannemelijk dat de psychiater een onderzoekscentrum aan het ziekenhuis had geleid die werd gefinancierd door Johnson & Johnson, een producent van medicijnen.

De banden met de farmacuetische industrie van Dr. Biederman is het onderwerp geweest van eerdere onderzoeken van senator Charles Grassley (Iowa), welke citeert dat Dr. Biederman opzettelijk giften van farmaceutische bedrijven heeft verzwegen. (zie Senator Demands Records of Psychiatric Association-Drug Industry Fiscal Ties)

Dr. Biederman is een controversieel figuur geweest door te bepleiten om de bipolair stoornis al bij kinderen te diagnosticeren en (off-label) te behandelen met antipsychotische medicijnen, waaronder het antipsychotische medicijn van Johnson & Johnson genaamd Risperdal.

De documenten gerelateerd aan het Johnson & Johnson Center for Pediatrische Farmacologie aan het Mass General ziekenhuis kwamen aan het licht toen ouders een rechtszaak hadden aangespannen waarin ze claimden dat hun kinderen ernstig beschadigd waren door Risperdal en andere antipsychotica.

Johnson & Johnson, Eli Lilly en AstraZeneca – maar niet Dr. Biederman – zijn de verdedigende partij.

De advocaten van de eisers voegde interne documenten en e-mails toe aan de zitting waarin de relatie tussen Johnson & Johnson en het onderzoekscentrum werd aangetoond waarmee een poging werd gedaan om de psychiater in de zaak te betrekken.

Senator Charles E. Grassley, rechts, Republikein van Iowa, eist tegenover de American Psychiatric Association dat ze verantwoording afleggen voor haar financiering door de farmaceutische industrie. - Foto Doug Mills/The New York Times

Senator Charles E. Grassley, rechts, republikein van Iowa, eist tegenover de American Psychiatric Association dat ze verantwoording afleggen voor de financiering vanuit de farmaceutische industrie. - Foto Doug Mills/NY Times

Bij de documenten was een jaaropgave voor 2002, het eerste jaar waarin het centrum in gebruik was genomen. Het stelde dat de missie van het centrum was om de psychiatrische zorg voor kinderen te verbeteren, hoge standaarden aan te houden, en de commerciële belangen van het bedrijf te verbeteren, meldt de New York Times.

Ook publiek gemaakt was een e-mail van de CEO van het bedrijf waarin werd gesteld dat het centrum “gegevens zou creëren en verspreiden waarmee het gebruik van Risperdal zou worden ondersteund” in pediatrische patiënten.

Andere correspondentie suggereerde dat Dr. Biederman voor Johnson & Johnson zou hebben gelobbyed bij de overheid en het ziekenhuis om het centrum te creëren en de financiering op peil te houden.

Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel geld de psychiater heeft ontvangen. De New York Times schat een bedrag van $200.000 USD in 2002 alleen.

Een woordvoerder van het Mass General ziekenhuis zegt dat de psychiater geen commentaar gaf op de rapporten.

Een statement van het ziekenhuis zegt:

“Het centrum was bedoeld voor wetenschappelijke en educatieve doeleinden en zeker niet voor indirecte of directe promotie van medicijnen, de producten van Johnson & Johnson of haar dochterbedrijven.”

Het statement stelde eveneens dat:

“Mass General controle behield over de inhoud van de programma’s van het centrum, en Johnson & Johnson en haar dochters stemden ermee in dat ze niet de inhoud van het programma zouden leiden.”

Het statement voegde er nog aan toe dat de rapporten in de media serieuze vragen en zorgen heeft gebaard over de uitvoering van dergelijke overeenkomsten”.

Het stelde dat het ziekenhuis de beschuldigingen serieus neemt en het zeer grondig zal onderzoeken.

Johnson & Johson was niet beschikbaar voor commentaar.

Het Johnson & Johnon Centrum voor Pediatrische Farmacologie is klaarblijkelijk niet de enige door farmaceutische bedrijven gefinancieerde venture van psychiater Biederman.

Afgelopen week vermelde de website van zijn afdeling eveneens de betrokkenheid bij een Centrum voor ADHD studies van Eli Lilly.

Sinds senator Grassley zich met de zaak is gaan bezig houden is deze vermelding van de website verwijderd.

De woordvoerder van het Mass General ziekenhuis kon niet direct meer informatie geven over de betrokkenheid van de psychiater bij het Lilly Centrum voor ADHD studies.

Eerder onmaskerde giften van Eli Lilly aan Dr. Biederman waren eveneens onderdeel van een onderzoek door Senator Grassley.

Bron: Medial News

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Medicijnen 2008-2009 Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net