Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Schizofrenie patiënten leven 10 tot 30 jaar korter door antipsychotica

Datum: 8 oktober 2008, 19:07 ~ Bronnen: Mad in America, Elsevier

(Novum) – Mensen met de diagnose schizofrenie die antipsychotica gebruiken gaan tien tot dertig jaar eerder dood. Dat komt doordat mensen die behandeld worden met antipsychotica bovenmatig last hebben van overgewicht, verhoogd cholesterol en een te hoge bloeddruk.

Lange termijn resultaten schizofrenie

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Eindhovense ziekenhuisapotheker Anne-Marie Scheepers. Zij ontdekte een verband tussen schizofrenie en het zogeheten metabool syndroom dat de gezondheidsklachten veroorzaakt. Het is bekend dat antipsychotica direct de oorzaak is voor de klachten. (bron)

Scheepers pleit ervoor de patiënten met de persoonlijkheidsstoornis strenger in de gaten te houden en de hoeveelheid geneesmiddelen te beperken. Nieuwe middelen tegen schizofrenie verminderen het effect en moeten daarom vaker worden voorgeschreven, meent de ziekenhuisapotheker. Dit terwijl men juist heeft ontdekt dat nieuwe antipsychotica meer levensbedreigende risico’s met zich mee brengen dan oude type antipsychotica en officiële Amerikaanse instanties om die reden aandringen om het gebruik van de nieuwe middelen terug te dringen. (bron) Ze schrijft over haar bevindingen in het nieuwste nummer van het Tijdschrift voor Psychiatrie.

Schizofrenie ongeneeslijk?

De veronderstelling dat schizofrenie een ongeneeslijke aandoening is, is niet juist. Antipsychotica maken de problemen chronisch en op termijn steeds erger. Antipsychotica veroorzaken een atrofie van de hersenschors en een vergroting van de basale ganglia. De medicijnen blokkeren dopamine D2 receptoren in de hersenen en in een reactie daarop maken de hersenen de receptoren gevoeliger zodat patiënten wanneer ze proberen te stoppen met de medicijnen terug vallen in een extra heftige psychose. Dat is de reden dat patiënten nooit meer zonder medicijnen kunnen. (bron)

Geavanceerde psychotherapie kan 40% van alle schizofrenie patiënten volledig laten herstellen. Deze kennis is niet nieuw. Reeds in een onderzoek van de World Health Organisation in 1992 werd bekend dat het leven in een ontwikkeld land waar patiënten met antipsychotica werden behandeld een voorspellende factor was dat patiënten nooit meer volledig zouden kunnen herstellen terwijl schizofrenie patiënten in arme landen waar de kwaliteit van zorg veel slechter was, dat wel konden. (bron: Mad in America door medisch auteur Robert Whitaker)

Mad in America (bestseller)

“This is such an important book that every psychiatrist should be compelled to read at least the preface, every year. And everyone else should then insist on them describing in writing, every year, what they are doing about it.”
                                       –New Scientist
 

Ook geavanceerde psychotherapie die 90% van alle schizofrenie patiënten even goed of zelfs beter kan stabiliseren in de acute fase van de ziekte (eerste 3 weken van de opname) was reeds beschikbaar in 1971. (zie Het Soteria onderzoek)

Volgens de ontwikkelaar van de therapie – een van de hoogste mensen in de psychiatrie van die tijd en expert op het gebied van schizofrenie – prof. dr. Loren Mosher, heeft de gevestigde psychiatrie zijn onderzoeksresultaten verdrukt zodat men van conventionele antipsychotica behandelingen gebruik kon blijven maken.

For over a decade Loren R Mosher, MD, held a central position in American psychiatric research.

He was the first Chief of the Center for Studies of Schizophrenia at the National Institute of Mental Health, 1969-1980. He founded the Schizophrenia Bulletin and for ten years he was its Editor-in-Chief. He led the Soteria Project.

The Soteria research demonstrated that there is a better way: A better way to treat schizophrenia and other psychoses that destroy the lives of so many young people. The Soteria research showed that the prevalent excessive destructive psychiatric drugging of all these young people is a huge and tragic mistake. The psychiatric establishment was offended. Prestige and Money won. Truth and Love lost.

The success ! of Soteria was the reason that Dr Mosher was forced to leave his key position in American psychiatry.

Zie: http://www.moshersoteria.com/ 

Recent onderzoek aan de Universiteit van Giessen in Duitsland wijst eveneens uit dat geavanceerde psychotherapie veel beter werkt dan behandeling met medicijnen. 96% van alle patiënten kan veel beter herstellen zonder medicijnen, maar mét geavanceerde psychotherapie. (bron)

Bron: Elsevier

Zie ook: http://www.zielenknijper.nl/patienten-sterven-door-medicatie.html

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Pingback: Psychiaters: Marokkanen hebben genetisch meer aanleg voor schizofrenie()

  • Pingback: Lia Grovers: "Je kunt wél genezen van schizofrenie"()

  • Dokter Elvis

    Ik ben schizofreen en ik weet dat er zogezegd nieuwe therapien als trs
    ( magneettherapie ) in ontwikkeling zijn. Maar dat zal nog vele jaren duren voor dit op punt staat. Tevens zijn er 100 genen betrokken bij schizofrenie wat genezing nog voor lange tijd onmogelijk maakt. Tevens heeft men de laatste 20 jaar amper nieuwe medicijnen gemaakt met gevolg dat de levenskwaliteit er de komende tijd niet zo gunstig uit ziet. Ik ga er in elk geval niet op wachten !

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Morgen ben ik een leeuw Haal je een moederband niet meer in? Top 100 van meest gebruikte medicijnen
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net