Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Schandaal in Australië: Commissie richtlijnen ADHD ontvangt giften van farmaceuten

Datum: 16 november 2008, 13:53 ~ Bron: AdelaideNow

Australië, giften van farmaceuten schandaal De belangrijkste commissie in Australië voor het bepalen van de richtlijnen voor het behandelen van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) wordt gedomineerd door leden die nauwe financiële banden hebben met producenten van ADHD medicijnen en is ontmaskerd wat tot grote ophef heeft geleid onder ouders in Australië.

Zeven van de originele 10 commissie leden, allen psychiater, hebben bekend financiële giften en giften in natura zoals vlieg en hotel tickets en intercontinentale reizen te hebben aangenomen van farmaceutische bedrijven die ADHD medicijnen produceren.

Een niet-medisch lid, voormalig leraar Geraldine Moore, had de rekening voor haar Sydney boek publicatie door Eli Lilly laten bekostigen, producent van een van de twee meest voorgeschreven medicijnen voor ADHD, Strattera.

De richtlijnen van de commissie, die op dit moment bij de Federal Department of Health in bewaring zijn, hebben Ritalin, Strattera en andere ADHD medicijnen voorgeschreven als “eerstelijns behandeling” voor kinderen.

Ze waarschuwden ouders tevens om alternatieve behandelingen zoals een aangepaste voeding, natuur en sporten te negeren, waarbij ze citeerden dat er te weinig bewijs is voor de baten.

Het rapport komt nu de voorschrijf cijfers voor ADHD medicijnen in de afgelopen 12 maanden met maarliefst 43.4% is toegenomen naar 390,474 pakjes in heel Australië voor alle type ADHD medicijnen, waaronder Ritalin.

Voorzitter van de commissie, kinderarts Dr. David Forbes, zegt gisteren dat het accepteren van giften van medicijn fabrikanten een algemene realiteit is in de moderne geneeskunde.

“Het is absoluut geen kwestie dat een van de leden in de werkgroep zich op welke manier dan ook onbehoorlijk heeft gedragen en ik heb alle vertrouwen in hun professionaliteit” zegt Dr. Forbes, een assistent hoogleraar aan de Universiteit van Western Australia school of pediatrics.

Vooraandstaand psycholoog Dr. Jon Jureidini, echter, zegt dat artsen die geen giften hebben aangenomen van farmaceuten de meest geschikte kandidaten zouden zijn geweest voor de commissie.

“Het is erg makkelijk om het geld niet aan te nemen, je besluit simpelweg om het niet te doen.” zegt Dr. Jureidini.

Hij heeft gewaarschuwd dat er geen bewijs is voor de lange termijn baten of risico’s van medicijnen zoals Ritalin.

In het Verenigd Koninkrijk hebben ze ADHD medicijnen inmiddels verbannen mede omdat studies suggereren dat ADHD medicijnen de groei van kinderen kunnen belemmeren en alternatieve behandelingen vaak beter werken.

De publiek gefinancierde commissie heeft gedreigd om op te stappen indien hun naam bekend zou worden gemaakt. De federale Department of Health heeft het afgelopen jaar The Daily Telegraph verboden om onder de Freedom of Information application de leden van de commissie te identificeren.

De krant heeft de belangenconflict declaratie van 9 van de 10 originele werkgroep leden weten te bemachtigen. De 10e heeft geëist dat de details geheim blijven. Twee van de negen leden zijn inmiddels opgestapt. Onder hun vervangers is een educatie consultant Michelle Pearce, die het boek heeft helpen schrijven getiteld “Tieners met ADHD” dat als geschenk wordt weggegeven door medicijn fabrikant Novartis.

Bron: AdelaideNow (mirror)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoezo ADHD? Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD The ADHD Fraud
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!